×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
شاخص آزادی اقتصادی سال ۲۰۲۱ هریتیج منتشر شد

 به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، بنیاد هریتیج(Heritage) از سال ۱۹۹۵ سالیانه به محاسبه شاخص اقتصادی کشورها و رتبه‌بندی آن‌ها با استفاده از میانگینِ ۱۰ شاخص فرعی شامل آزادی کسب‌و‌کار، آزادی نیروی کار، آزادی تجاری، آزادی مالیاتی، آزادی از مداخله دولت، آزادی پولی، آزادی سرمایه‌گذاری، آزادی مالی، حقوق مالکیت و آزادی از فساد می‌پردازد. براساس گزارش سال ۲۰۲۰ بنیاد هریتیج، رتبه ایران در میان ۱۸۰ کشور ۱۶۴ بوده و ۱۶ کشور رتبه‌ای پایین‌تر از ایران را کسب کرده بودند. هریتیج علت کاهش رتبه ایران را  کاهش قابل ملاحظه در معیار اثربخشی سیستم حقوقی معرفی کرده است.
در جدیدترین گزارش بنیاد هریتیج، سنگاپور با ۰٫۳درصد افزایش و با امتیاز ۸۹٫۷ ، در صدر آزادترین اقتصادهای جهان قرار گرفته و رتبه نخست خود را از سال گذشته حفظ کرده است. کشورهای نیوزیلند، استرالیا، سوئیس، ایرلند، تایوان، انگلستان، استونی، کانادا و دانمارک نیز به ترتیب پس از سنگاپور به عنوان آزادترین اقتصادهای جهان در سال ۲۰۲۱ معرفی شده‌اند.
یافته‌های هریتیج همچنین نشان‌دهنده ارتباط آزادی اقتصادی با رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی پایدار است به‌طوری‌که کشورهایی با آزادی اقتصادی بیشتر، از میانگین رشد سرانه تولید بالاتری برخوردار بوده‌اند. شهروندان کشورهایی با اقتصادهای آزادتر درآمدهایی بیش از دو برابر متوسط جهانی و شش برابر کشورهایی با اقتصاد سرکوب‌شده دارند، از زندگی طولانی‌تر و سلامت بیشتری برخوردار هستند و به کالاهای اجتماعی با کیفیت بالاتر چون تحصیلات، مراقبت‌های بهداشتی و محیط پاکیزه‌تری دسترسی دارند.
متوسط امتیاز آزادی اقتصادی در سال ۲۰۲۱ طبق برآورده‌های هریتیج عدد ۶۱٫۱ بوده است که از سال گذشته بدون تغییر مانده و بیشترین میزان از ۲۷ سال قبل و از زمان شروع محاسبه این شاخص بوده است.

از میان ۱۷۸ کشور موجود در این شاخص پنج کشور دارای اقتصاد آزاد و ۹۲ کشور دارای آزادی اقتصادی متوسط برآورد شده‌اند. از سوی دیگر اما ۸۱ کشوری که امتیازی کمتر از ۶۰ دریافت کرده‌اند به عنوان کشورهای با اقتصادهای غیرآزاد طبقه‌بندی شده‌اند. حفظ آزادی‌های اقتصادی در شاخص سال ۲۰۲۱ منعکس‌کننده افزایش در آزادی اقتصادی ۸۹ کشور از ۱۷۸ کشورِ رتبه‌بندی شده بوده است. با وجود این ۸۰ کشور در شاخص سال ۲۰۲۱ با کاهش آزادی اقتصادی مواجه بوده و امتیاز ۹ کشور نسبت به سال گذشته بدون تغییر باقی مانده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.