×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۸ بهمن , ۱۴۰۳
شدت مصرف انرژی در ایران ۲ برابر متوسط جهانی/ مصرف‌کنندگان بزرگ راهکارهای صرفه‌جویی را ارائه خواهند داد

به گزارش تجارت گردان به نقل از ایلنا، حسین آب‌نیکی در نشست خبری کنفرانس و نمایشگاه بین المللی بهینه سازی مصرف سوخت با بیان اینکه شرایط و فضای کشور ما به لحاظ شدت مصرف انرژی مناسب نیست، اظهار داشت: شدن انرژی در کشور ما ۲ برابر متوسط جهانی است ‌جزو بالاترین مصرف کنندگان انرژی هستیم.

وی با بیان اینکه ما به لحاظ بهینه سازی و بهره وری انرژی شرایط خوبی نداریم، گفت: شدت انرژی در ایران نسبت به کشورهای موفق ۳ تا ۴ برابر و نسبت به متوسط جهانی ۲ برابر است و این ضرورت پرداختن به موضوع بهینه سازی را تقویت می کند.

مدیر عامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح کرد: در تمامی بخش های مصرف شدت انرژی بالاست مثلا در بخش حمل و نقل خودروها ۲ برابر و بعضا بیشتر مصرف دارند، در ساختمان ها هم در حوزه برق و هم گاز بهره وری پایین است، بخاری‌ها ۲ برابر استاندارد مصرف می کنند، کولرهای آبی و گازی هم همین شرایط را دارند.

وی همچنین بیان داشت: شدت مصرف انرژی در صنایع و نیروگاه‌ها هم بالاست بنابراین موضوع بهینه سازی مهم تلفی می‌شود.

آب‌نیکی با بیان اینکه ارتقای بهره وری یک موضوع فرادستگاهی است و همه نهادها و مردم با آن درگیرند، گفت: وزارت نفت و نیرو تولید و عرضه انرژی رابه عهده دارند و وزارتخانه هایی مثل جهادکشاورزی، علوم و کشور نیز سمت مصرف هستند و البته وزارت صمت نیز سمت هدایت و راهبری است، بنابراین موضوع بهره وری فرادستگاهی است و علاوه بر نهادهی دولتی و حاکمیتی بخش عمومی و آحاد مردم نیز به آن ارتباط دارند و نتیجه اینکه نیازمند این هستیم رویدادهای برگزار کنیم که در خصوص افزایش بهره وری به مذاکره بپردازیم.

وی با بیان اینکه بنا بر این است کنفرانس بهره وری به صورت سالانه برگزار شود، افزود: در این کنفرانس این فرصت فراهم می شود که به نقد تجربیات گذشته و سیاست‌هایی که طی یک دهه گذاشته داشتیم، بپردازیم و همچنین فرصت خوبی است که همه ذینفعان پیرامون موضوع و نقد مسیری که تاکنون طی کردیم بحث، چالشها را بررسی و راهکار ارائه دهیم.

مدیر عامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان اینکه اکنون مسئله جدی این است که برنامه هفتم توسعه در دست تدوین است، گفت: اکنون فرصت مناسبی است که صاحبنظران و نخبگان دیدگاههای خود را ارئه دهند تا در اختیار مجلس قرار دهیم. همچنین این کنفرانس فرصت مناسبی است که تجربیات موفق بین المللی ارائه شود و همچنین راهکارها و موفقیت ها و شکستهای آنها در حوزه سیاست گذاری، فناوری و روشهای تامین مالی مطرح شود.

وی تاکید کرد: تلاش داریم با این رویداد پل ارتباطی بین مسئولین و نهادهای حاکمیتی و مجریان با خبرگان نخبگان فراهم شود.

وی با اعلام اینکه کنفرانس و نمایشگاه بین المللی بهینه سازی مصرف سوخت روزهای ۲۳ و ۲۴ مرداد ماه به مدت دو روز در پزوژهشگاه صنعت نفت برگزار خواهد شد، گفت: یکی از اهداف ما در این رویداد تامین مالی و معرفی فرصتهای سرمایه گذاری به بخش خصوصی است.

آب‌نیکی اظهار داشت: یکی از چالشهای ما این است که سرمایه گذار بخش خصوصی و خارجی رغبتی برای ورود به این بخش ندارد زیرا به صرفه نیست. بنابراین در یکی از پنلها از بانکها و سرمایه گذاران مختلف دعوت کردیم در این خصوص دیدگاههای خود را ارائه دهند.

وی بیان داشت: طبق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید باید فعالیت و سرمایه گذاری ها منجر به صرفه جویی شده و منابع حاصل به سرمایه گذار برگردد اما تاکنون هیچ اقدام جدی صورت نگرفته است بنابراین آیین نامه اجرای ماده ۱۲ نیازمند اصلاح جدی است که امیدواریم در این هم اندیشی بتوانیم در زمینه اصلاح آن به جمع بندی برسیم.

این مقام مسئول همچنین تاکید کرد: صنایع بزرگ و پرمصرف انرژی مثل پتروشیمیها و بخش سیمان و فولاد طرح هایی برای بهینه سازی دارند که ما یک پنل را به این بخش اختصاص دادیم و راهکارها را مورد بررسی و نقد قرار خواهیم داد.

وی ادامه داد: همچنین نقش فناوری نوین و دیجیتالیزه و پایدارسازی را به بحث خواهیم گذاشت چراکه استفاده ا فناوری و هوشمندسازی انرژی، تولید و انتقال و مصرف اثرات قابل توجهی در بهینه سازی خواهد داشت.

وی مقاماتی از کشورهای بلژیک، ترکیه و ژاپن را از جمله مدعوین خارجی این رویداد ذکر کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.