علیرضا شمیم در حاشیه بازدید خبرنگاران از این مجتمع گفت: امسال در یک مزایده هلدینگ خلیج فارس ۱۰۰ درصد سهام پتروشیمی آپادانا خریداری شده و این دو شرکت می توانند در آینده نزدیک و با اضافه شدن شرکت ثالث به صورت یک هلدینگ پتروشیمی هدایت شود.
وی در ادامه افزود: البته پیشبینی میشود نیمه اول سال ۱۴۰۰ پتروشیمی آپادانا به طور کامل راهاندازی شود و به این ترتیب افزایش سود ۱۵۰۰ میلیارد تومانی از ناحیه توسعه بازار خواهیم داشت که به سود مبین انرژی هم اضافه میشود.
به گفته وی حاشیه سود شرکت مبین از سال ۹۴ حدودا ۵۲ درصد بوده و در حال حاضر بالای ۶۵ درصد هستیم و چشم انداز این شرکت تحقق بیشتر این سود در سال ۹۹ است.
مدیرعامل شرکت مبین انرژی بهعنوان بزرگترین یوتیلیتی متمرکز صنعت پتروشیمی ایران با اشاره به عدم النفع زیان ۵ هزار میلیاردی صنایع پترشیمی عسلویه بهدلیل شکستگی لولههای جی آر پی انتقال آب اعلام کرد طرح جایگزینی لولههای فولادی به منظور توقف این زیان چند هزار میلیارد تومانی کلید خورد.
شمیم اظهار داشت: قبل از دهه ۸۰ تمام پتروشیمی سطح کشور خودشان یوتیلیتی داشتند و این خود باعث شده بود که قیمت تمام شده در عسلویه و ماهشهر بیشتر افزایش یابد. از اوایل دهه ۸۰ بنا شد که در عسلویه و ماهشهر یوتیلیتی متمرکز احداث شود که در این راستا با مبین انرژی خلیج فارس در عسلویه احداث شد.
وی افزود: در استاندارد بین المللی زمان که یوتیلیتی احداث می شود دوبرابر ظرفیت مصرف واحد تولیدی باید یوتیلیتی وجود داشته باشد .
شمیم با بیان اینکه ۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری مبین انرژی خلیج فارس است، تصریح کرد: شرکتهایی که مبین یوتیلیتی آنها را تامین میکند با حاشیه سود حساس ۸۰ درصد کار میکند که اگر خودشان یوتیلیتی داشتند حاشیه سود این رقم نبود.
وی افزود: ما هر سال برای تعیین قیمتها مشکل داشتیم اما در دو سال اخیر دستورالعملی برای قیمتگذاری محصولات یوتیلیتی از شورای رقابت ابلاغ شد و مشتریان نیز آن را پذیرفتند بنابراین برای سال آینده چالش قیمتی نخواهیم داشت به این ترتیب که از روش حسابداری مدرن استفاده شده همانند سودی که مشتریان حاصل می کنند داخل فرمول قرار داده می شود و لوتی لیتی هم دارای حاشیه سود خواهد بود.
شمیم با اشاره به حاشیه سود شرکت مبین از سال ۹۴ تاکنون گفت: این شرکت از سال ۹۴ تاکنون ۵۱ تا ۵۲ درصد سود داشته اما در حال حاضر این رقم به ۶۵ درصد رسیده و حتی سال گذشته ۶۹ درصد سود داشته و پیشبینی میشود این رقم برای سال آینده نیز محقق شود.
وی یادآور شد: فرمولی که شورای رقابت داده همیشه در همین محدوده حاشیه سود قرار خواهیم داشت چون فرمولی منطقی است. ارزشی که ما به مشتری میدهیم تداوم تولید است طبق قرارداد ۲۵ ساله محصولات مورد نیاز مجتمعها از جمله آب، بخار و گاز را میرسانیم اگر کم تاخیر داشته باشیم طبق بندی در همان قرارداد ۲۵ ساله جریمه پرداخت میکنیم بنابراین برای این از پرداخت آن جریمه جلوگیری کنیم تداوم تولید ما مستمر است.
شمیم با بیان اینکه از بخش تولید پروژههایی را تعریف کردیم، گفت: تمام واحدهای آبشیرین کن با صددرصد ظرفیت کار میکند. اقدام دیگر در این راستا بویلر ۳۵۰ تنی است که در حال راهاندازی است و به ظرفیت اسمی تولید بخار اضافه کرد. بخش دیگر پساب صنعتی است که به ما ارسال میشود تاکنون ۵۰۰ مترمکعب آب استحصال شده به دریا و یا فضای سبز میرفت که با تکنولوژی جدید این آب تبدیل به آب گران یا دی ان شده و به دریا ارسال نمیشود. پروژه دیگر در این زمینه واحد آب گیر است که از تکنولوژی لولههای جی آر پی به فلزی استفاده میشود. تاکنون لولههای جی آر پی ۵ هزار میلیارد تومان به مشتریان ضرر وارد کرده بود بنابراین لولههایی طراحی کردیم و ۱۲۰ میلیارد تومان مناقصه برگزار کردیم که ۲۵ آذرماه سالجاری کلنگزنی میشود. با اجرای این پروژه که طی مدت ششماه انجام میشود ۵ شرکت مبین، زاگرس، پردیس، پارس و نوری قطعی آب نخواهند داشت.
مدیرعامل پتروشیمی مبین انرژی خلیج فارس با تاکید بر اینکه راه بهشت تداوم علسویه از این پروژه (تبدیل لولههای جی آر پی به فلزی ) میگذرد، گفت: تاکنون این لولهها خسارتهایی به پتروشیمیها وارد میکردند و باعث میشد کل واحدهای منطقه از سرویس خارج شوند. طوریکه هر ساعت قطع آب ۱۰۰ میلیون تومان ضرر مالی به دنبال داشت.