×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
شرکت ملی گاز ایران، مرجع تحلیل شبکه گاز کشور

به گزارش تجارت گردان به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی، امروز (پنجشنبه، ۲۹ آذر) در بیستمین نشست هماهنگی سوخت زمستانی با اشاره به اهمیت نگاه فرابخشی به موضوع مدیریت مصرف و استفاده از طرفیت قوانین مترقی در این موضوع اظهار کرد: مدیریت مصرف یک موضوع چندوجهی و بین‌دستگاهی است و افزون بر وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی، سازمان‌های غیردولتی و مردم نهاد نیز در این عرصه جای نقش‌آفرینی دارند. در عین حال قوانین خوبی مثل قانون اصلاح الگوی مصرف، قانون هوای پاک، قانون رفع موانع تولید، قوانین مرتبط با بحث مقررات ملی ساختمان هم در کشور وجود درد که باید از ظرفیت آنها استفاده کرد.

تغییر رفتار مصرف گاز، پیش‌نیاز حل ناترازی

وی با بیان اینکه هم اکنون رکورد جدیدی در تولید گاز کشور به ثبت رسیده است، تصریح کرد: اگر فرض کنیم در کنار همین مقدار تولید، با هدف رفع ناترازی، امکان تولید بیشتر به اندازه ناترازی گاز فراهم شود، بازهم  با این سبک و رفتار مصرف، در زمان بسیار کوتاهی مجدداً شاهد پیشی گرفتن تقاضای گاز از عرضه و در نتیجه ناترازی جدید خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بر اهمیت موضوع اقناع مدیران استان و هموطنان تأکید کرد و گفت: بدون شک موثق‌ترین منبع و تخصصی‌ترین مرجع برای ارائه تحلیل درست و اطلاعات واقعی از وضعیت مدیریت مصرف گاز در کشور، شرکت ملی گاز ایران و کارکنان آن در شرکت‌های تابعه هستند. به عبارت دیگر چون بخش اعظم سبد انرژی کشور را گاز تأمین می‌کند هیچ کس بهتر از همکاران ما در زمینه مدیریت مصرف تخصص ندارد.

توکلی افزود: درهمین راستا نیاز است که با ارائه گزارش‌های تحلیلی، فنی و دقیق بر پایه اطلاعات درست و شفاف و تائید شده، از ورود اطلاعات نادرست در فضای تصمیم‌گیری و بروز خطای شناختی برای مدیرانی که  ناگزیر به اتخاذ تصمیمات سرنوشت‌ساز در این عرصه هستند، جلوگیری شود.

مدیریت شبکه گاز بسیار پیچیده است

وی با اشاره به اینکه شبکه گاز در همه جای دنیا یک شبکه بسیار بسیار پیچیده و با ضریب نایقینی بالا است، گفت: پیچیدگی‌های مدیریت شبکه گاز در کشور ما که اقلیم چهار فصل دارد و بالغ بر ۷۰ درصد سبد انرژی آن با گاز تأمین می‌شود، بسیار بیشتر و منحصر به فرد است. به‌عنوان مثال شبکه گاز ما برخلاف کشورهای اروپایی، مستقل از کشورهای همسایه است. ضمن اینکه مدیریت بیش از ۴۶۰ هزار کیلومتر خط لوله و ۴۰ هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی، ۹۴ ایستگاه تقویت فشار و ۲۰ پالایشگاه گاز در گستره‌ای به وسعت تمام کشور کار بسیار دشواری است.

معاون وزیر نفت افزود: نکته مهم اینکه بخشی از این مدیریت شبکه با استفاده از چندین نرم‌افزار و بکارگیری الگوریتم‌های مختلف برای پیش‌بینی وضعیت مصرف انجام می‌شود و بخشی هم با دانش تخصصی همکاران ما، نمی‌توان به راحتی و با تحلیل سطحی درباره مدیریت مصرف و ناترازی صحبت کرد.

توکلی با تشکر و قدردانی از زحمات همکاران و دست‌اندرکاران شرکت ملی گاز ایران و مدیران و مسئولان استانی خاطر نشان کرد: ارائه تحلیل درست بر مبنای اطلاعات واقع‌بینانه از ابتدا در دستور کار ما و همکاران‌مان در شرکت‌های تابعه بوده است. بر همین مبنا شرکت ملی گاز ایران به منظور مدیریت شبکه گاز کشور، نگاه ملی و فرابخشی را در دستور کار قرار داده تا هموطنان در اقصی نقاط کشور از نعمت گاز بهره‌مند شوند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.