×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
شناورسازی نرخ بلیت هواپیما لغو می‌شود/ سازمان هواپیمایی مسئول نرخ‌گذاری است/ دولت با افزایش قیمت بلیت دست در جیب مردم می‌کند

رییس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه سازمان هواپیمایی کشوری مسئول نرخ‌گذاری بلیت هواپیما است، گفت: از آنجایی که حکم آزادسازی نرخ بلیت هواپیما در برنامه ششم تمدید نشده، قیمت شناور بلیت لغو می‌شود.

محمدرضا رضایی کوچی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره انتشار اخبار ضد و نقیض از سازمان هواپیمایی کشوری و وزیر راه و شهرسازی مبنی بر افزایش قیمت بلیت هواپیما و لغو آن از سوی وزیر گفت: در قانون برنامه پنجم توسعه، آزادسازی نرخ بلیت هواپیما یکی از احکام و قوانین این برنامه بود و براساس آن شرایط رقابتی برای تعیین نرخ بلیت هواپیما تعریف شد. به این معنا که نرخ بلیت هواپیما متناسب با خدماتی که ارایه می شود، می تواند شناور باشد تا با این سازو کار بین ایرلاین ها برای ارتقای کیفیت خدمات رقابت ایجاد شود که نتیجه آن کاهش تاخیرات، نوسازی ناوگان و … باشد.

وی تاکید کرد: اما دیگر این حکم در برنامه ششم وجود ندارد و در آخرین برنامه توسعه ای حکم آزادسازی نرخ بلیت هواپیما تمدید نشد.

رییس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: قبل از برنامه پنجم و موضوع آزادسازی نرخ بلیت هواپیما، سازمان هواپیمایی مسئول نرخ گذاری بلیت هواپیما بود و نرخ گذاری زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری انجام می شد و پس از برنامه پنجم نرخ شناور اعلام شد.  اما در برنامه ششم این حکم تمدید نشد بنابراین متولی قیمت گذاری بلیت هواپیما، سازمان هواپیمایی کشوری است و این سازمان باید قیمت ها را کنترل کند و در این باره با رییس سازمان هواپیمایی کشوری در گفت وگوی تلفنی درخواست کردم به وظیفه نظارت و کنترل قیمت ها متعهد باشد

رضایی‌کوچی با بیان اینکه افزایش ۵۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما برای رعایت پروتکل های بهداشتی غیرمنصافانه بود، گفت: در حال حاضر فقط ۱۰ درصد مردم امکان خرید بلیت هواپیما را دارند و ۹۰ درصد قدرت خرید بلیت هواپیما را ندارند و با این شرایط نخواهند داشت.    

وی با انتقاد از عملکرد سازمان هواپیمایی نسبت به تعیین کف قیمت ها اظهار داشت: اگر فرض کنیم مبنا همان حکم برنامه پنجم باشد و  بلیت ها با قیمت شناور به فروش بروند،  وقتی سازمان هواپیمایی کف قیمتی در نظر می گیرد یعنی اجازه نمی دهد از یک قیتی کمتر به فروش برسد که با توجه به این موضوع شناورسازی قیمت ها عملا منتفی است.

رییس کمیسیون عمران با تاکید بر اینکه سازمان هواپیمایی کشوری وظیفه دارد که بر قیمت ها نظارت و بازار را کنترل کند، افزود:  قبول داریم که ۴۰ تا ۴۵ درصد قیمت تمام شده یک صندلی هواپیما به نرخ ارز بستگی دارد اما نباید در این شرایط خاص با افزایش هزینه ها جبران زیان ها را بر دوش مردم بیندازند. مگر درآمد مردم به یکباره ۵۰ درصد افزایش می‌یابد که شرکت های هواپیمایی قصد افزایش ناگهانی ۵۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما را داشتند.

رضایی کوچی با تاکید بر اینکه دولت برای جبران هزینه ها دست در جیب مردم نکند، گفت: در این شرایط ویژه شیوع ویروس کرونا تردد مردم با اتوبوس امکان‌پذیر نیست چراکه قرار گرفتن در یک محیط بسته در مدت زمان ۷ الی ۸ ساعت احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می دهد از سوی دیگر سیستم ریلی قوی هم وجود ندارد که همه مردم در همه مسیرها بخواهند از آن استفاده کنند.

رییس کمیسیون عمران با بیان اینکه بسیاری از شرکت های هواپیمایی نتواستند تسهیلات کرونایی که مصوب ستاد ملی کرونا بود را دریافت کنند، گفت: بسیاری از شرکت ها به دلیل بدهی ها قبلی و نبود ضمانت ها و مشکلات بانکی از این تسهیلات محروم ماندند این در حالی است که اگر محدودیتی برای شرکت های هواپیمایی یا سایر شقوق حمل و نقل ایجاد می کنیم باید زمینه بهره مندی انها از تسهیلات و کمک های دولتی را فراهم کنیم. افراد بسیار زیادی در شرکت های حمل ونقلی مشغول به کار هستند و قرار نیست که هر بار با دست کردن در جیب مردم این مشکلات را به طور مقطعی حل کنیم.            

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.