×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، در معاملات امروز بیش از سه میلیارد و ۲۹۹ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۲ هزار و ۸۵۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم وزن) با ۲ هزار و ۹۷۱ واحد کاهش به ۸۶ هزار و ۷۷۵ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با یک هزار و ۹۸۹ واحد افت به ۵۸ هزار و ۷۵ واحد رسید.

شاخص آزاد شناور نیز ۱۲ هزار و ۴۲۰ واحد کاهش به رقم ۳۵۳ هزار و ۶۷۲ واحد رسید، شاخص بازار اول هفت هزار و ۷۸۹ واحد و شاخص بازار دوم ۲۲ هزار و ۷۱۸ واحد کاهش داشت.

علاوه بر این در بین تمامی نمادها، تولیدی فولاد سپید فراب کویر (کویر) با ۱۳ واحد و سیمان فارس (سفار) با ۶ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۶۳۷ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۴۱۹ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۳۵۷ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۳۳۳ واحد، سرمایه گذاری نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۳۰۹ واحد، گروه مپنا (سهامی عام) (رمپنا) با ۲۹۴ واحد و پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۲۹۱ واحد از جمله گروه‌هایی بودند که افت شاخص بورس را رقم زدند.

برپایه این گزارش، در بین نمادهای امروز نماد بانک ملت، بانک تجارت، بانک اقتصاد نوین، سایپا، بانک صادرات ایران، فولاد مبارکه اصفهان و ایران خودرو در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

گروه بانک‌ها در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۳۷۵ هزار برگه سهم به ارزش یک هزار و ۷۲۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز امروز بیش از ۱۴۰ واحد افت داشت و بر روی کانال سه هزار و ۹۱۷ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار یک میلیارد و ۹۹ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۶ هزار و ۷۸۴ میلیارد ریال داد و ستد شد.

در بین تمامی نمادها توزیع دارو پخش (دتوزیع) و گروه صنایع کاغذی پارس (چکاپا) بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص این بازار داشتند.

در مقابل پتروشیمی مارون (مارون)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز) و پتروشیمی زاگرس (زاگرس) مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.

شاخص بورس وارد فاز ریزش شد

نوید قدوسی امروز (سه شنبه) در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا ارزیابی خود از افت شاخص بورس را این‌گونه بیان کرد: نام افت شاخص بورس با چنین سرعتی را نمی‌توان اصلاح گذاشت بلکه شاخص بورس در موقعیت کنونی وارد فاز ریزش شده است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی اینکه روند کاهشی بازار تا چه زمانی ادامه دار خواهد بود مشکل است، افزود: موج فروش در کنار افت شدید حجم معاملات نشان‌دهنده این است که روند کنونی بازار ادامه دار خواهد بود و شاخص به ریزش خود ادامه می‌دهد، حتی ممکن است که از فردا ریزش شاخص بورس شدت پیدا کند.

قدوسی اظهار داشت: شاخص بورس تا چند روز بر رقم ۳۰۸ هزار واحد ایستادگی کرد و سهم‌های بنیادی روند حرکتی متعادل را در پیش گرفته بودند که این موضوع کمک‌کننده ایجاد تقاضا برای دیگر سهم‌ها بود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در حرکت بازار هیچگاه روحیه فعالان بازار را نمی‌توان نادیده گرفت، خاطرنشان کرد: افت شدید حجم معاملات و افزایش صف فروش نشان دهنده این است که خریداری در بازار وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه روند شکل گرفته در بازار سرمایه ریزشی است، افزود: روند صعود با قدرت شاخص بورس در بازار باعث ورود سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه شد، تا زمانی که روحیه این افراد مثبت بود شاخص به روند صعودی خود ادامه داد اما بعد از مدتی بازار  روند معکوس را در پیش گرفت و شاهد ایجاد صف فروش در این بازار بودیم.

قدوسی با بیان اینکه سهم‌های ارزنده مسیر خود را در بازار پیدا خواهند کرد، گفت: وضعیت حاکم در بازار بیشتر ناشی از موضوعات رفتاری است، هیجانی که برای ایجاد صف خرید در  بازار وجود داشت اکنون برای صف فروش ایجاد شده است که این موضوع در سهم های ارزنده به تعادل خواهد رسید.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: ممکن است ریزش بازار باعث شود تا قیمت سهام بنیادی به سطحی برسد که قیمت‌ها ارزنده شوند و دوباره شاهد ایجاد صف خرید در این سهم‌ها باشیم.

وی گفت:‌ زمانی که خبر مثبتی برای یک سهم منتشر می‌شود اما شاخص بورس عکس العمل مثبتی از خود بروز نمی دهد نشان‌دهنده روند ریزشی بازار است.

قدوسی خاطرنشان کرد:‌ رئیس جمهوری اظهارات مثبتی را در زمینه بازار سرمایه مطرح و این بازار را مورد حمایت قرار داد، همچنین در کنار آن بانک ملت خبر مثبتی را مبنی بر افزایش سرمایه این سهم بر روی کدال گذاشت اما با وجود این خبرها باز هم شاهد ایجاد موج فروش در بازار بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه نقدینگی حرف اول را در بازار می زند، گفت: در ابتدا باید مشخص شود که برداشت نقدینگی از صحبت های مطرح شده چیست، در ظاهر، بازار برداشت خوبی از این اخبار نداشت و شاهد ایجاد هیجان فروش سنگینی در بازار امروز بودیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.