×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳

آرش کردی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره سنکرون شبکه برق ایران و روسیه اظهار داشت: اجرایی شدن سنکرون نیازمند تقویت زیرساخت‌ها و احداث خطوط انتقال جدید بین ایران، گرجستان و آذربایجان است و تا زمانی که این پروژه‌ها اجرا نشود، سنکرون به معنی واقعی انجام نمی‌شود. ما اکنون در حال تقویت خطوط گرجستان و آذربایجان هستیم و این تحول مثبتی در حوزه تبادل خواهد بود.

برنامه ایران برای تقویت شبکه انتقال جمهوری آذربایجان و گرجستان

وی درباره میزان تبادل برق با روسیه گفت: تا زمانی که قرارداد، نهایی نشود میزان و ظرفیت تبادل مشخص نیست، اما ظرفیت برقی روسیه بسیار عظیم است و ما باید علاوه بر نیاز خودمان، صادرات را نیز انجام دهیم، در هر حال طبق تفاهمنامه اولیه باید سنکرون‌سازی انجام شود و در گام اول شبکه انتقال آذربایجان و گرجستان را تقویت کنیم.

قیمت برق صادراتی چقدر است؟

مدیر عامل شرکت توانیر درباره قیمت فروش برق قابل تبادل بین دو کشور نیز بیان داشت: قیمت بر اساس میزان برق صادراتی و همچنین با لحاظ کردن ترانزیت برق و توجه به بعد مسافت و همچنین قدرت صادراتی ما تعیین می‌شود، در هر حال همه اینها معادله است و باید آنچه به سود ما است اجرایی کنیم و این امر تا منتج به قرارداد نشود، مشخص نیست.

روسیه برای اتصال به شبکه برق ایران مصمم است

وی با بیان اینکه روسیه برای انجام سنکرون با شبکه برق ایران مصمم است، خاطرنشان کرد: روسیه بنا دارد بستر شبکه برق کشور خود را با ایران به عنوان هاب مطرح کند و اکنونه کشور دیگری توان انتقال مازاد تولید برق این کشور را ندارد ، تنها کشوری که شبکه پایداری دارد و امکان اتصال با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، خاورمیانه و جنوب غرب آسیا را داشته و می‌تواند انتقال انجام دهد ایران است. حتی سنکرون و بحث انتقال برق به قطر هم بر همین پایه بود یعنی شبکه برق ایران از  خلیج‌فارس  هم عبور کند.

ایران هاب می‌شود

کردی با بیان اینکه اگر تفاهم‌نامه‌های برقی به قرارداد منتج شوند ایران تبدیل به هاب منطقه خواهد شد، یادآور شد: در سفر اخیر وزیر نیرو به قطر در موضوع سنکرون شبکه برق با این کشور تفاهم شده اما اینکه به چه عددی برای تبادل برسیم بستگی به نهایی شدن قرارداد دارد.

تا ۱۴۰۵، ۱۰ هزار مگاوات صادرات خواهیم داشت

وی گفت: در حال حاضر ما توان ۱۵۰۰ مگاوات صادرات برق داریم، طبق برآوردها قرار است طی ۵ سال و تا ۱۴۰۵ به ۱۰ هزار مگاوات برسیم، البته فعلا به دلیل مشکلاتی که سال قبل داشتیم برنامه با تاخیر انجام شده و عقب هستیم اما قطعا محقق خواهد شد و بر اساس نیاز شبکه کشورهای همسایه نسبت به اجرای این پروژه اقدام خواهیم کرد.

مدیر عامل توانیر با بیان اینکه فعلا ما جایگزینی در منطقه نداریم، خاطرنشان کرد: یعنی اگر ایران این پروژه را اجرایی نکند کشورهای دیگر منطقه این توان را ندارند.

خرید برق از ایران به نفع همسایگان است

وی تصریح کرد: مزیت ایران برای صادرات برق بعد فیزیکی و جغرافیایی است، ما می‌توانیم هزینه تمام‌شده کمتری برای صادرات برق داشته باشیم به شرط اینکه پروژه‌ها را اجرایی کنیم، اما این موضوع را هم در نظر داشته باشیم که اگر نتوانیم نسبت به تامین برق کشورهای متقاضی اقدام کنیم از مبادی دیگر هرچند غیراقتصادی واردات خواهند داشت اما در شرایط رقابتی با توجه به فاکتور قیمت و مسافت؛ فروشنده قالب ما هستیم.

عربستان رقیب ما نیست

کردی درباره امکان رقابت با عربستان گفت: صادرات برق عربستان دو مانع بزرگ بعد مسافت و تلفات شبکه و هدررفت مواجه است، ضمن اینکه تا اجرایی شدن پروژه‌ها زمان زیادی می‌طلبد.

با عراق به تفاهم حقوقی رسیدیم

وی درباره امکان حضور عربستان در بازار برق عراق در رقابت با ایران خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر هیچ ناپایداری برای تمامی برق مشتریان نداریم نکته دیگر اینکه با کشور عراق به تفاهم حقوقی رسیدیم و تامین برق این کشور از سوی ایران دچار مخاطره نخواهد شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.