×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳
صادرات خرما افزایش یافت، مصرف داخل کاهش/ خواص خرما؛ مشتریان خارجی را در ایام کرونایی افزایش داد

به گزارش تجارت گردان ، مقداد تکلوزاده در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به آغاز فعالیت تامین‌کننده خرما برای ماه رمضان، گفت: هر ساله دو تا سه ماه قبل از ماه رمضان فعالان بازار خرما خود را برای تامین بازار آماده می‌کنند.

وی ادامه داد: در سالجاری با توجه به اینکه ماه رمضان از انتهای فروردین‌ماه آغاز می‌شود فعالان بازار خرما از دی‌ماه جاری و بهمن ماه خود را آماده تامین بازار ماه رمضان می‌کنند.

تکلوزاده با تاکید بر اینکه در بازار داخلی ۵۰ تا ۵۵ درصد خرما در ماه رمضان مصرف می‌شود، افزود: شواهد نشان می‌دهد از زمان شیوع ویروس کرونا مصرف خرما در بازار داخلی کاهش داشته است و ما امیدواریم با آغاز ماه رمضان کاهش مصرف جبران شود.

وی تصریح کرد: البته امیدهای نیز وجود دارد که سال آینده با کنترل بیشتر بیماری کووید – ۱۹ علاوه بر ماه رمضان، در طول سال نیز شاهد رشد تقاضا و استقبال بیشتر مردم از مصرف خرما باشیم.

تکلوزاده یادآور شد: نه تنها در خرما بلکه در سایر محصولات کشاورزی که عرضه آن‌ها بیشتر به صورت فله‌ای است ترس مردم از ابتلا به ویروس کرونا موجب کاهش مصرف آن‌ها شده است.

وی با اشاره به اقدامات انجمن ملی خرمای ایران برای اعتمادسازی مصرف کنندگان در دوران شیوع کرونا، گفت: اقدامات انجام شده برای اعتمادسازی نه تنها برای مصرف کننده بازار داخلی بلکه برای مشتریان خارجی نیز است.

تکلوزاده از جمله اقدامات انجام شده برای اعتمادسازی را تشکیل کمیته مربوطه، تشدید نظارت توسط وزارت جهادکشاورزی و وزارت بهداشت و تهیه مستند تصویری و پخشآن از صدا وسیما برشمرد.

وی درباره آخرین وضعیت بازار صادارتی اظهار کرد: بر خلاف بازار داخلی بازار صادراتی با رشد روبه‌رو شده است.

تکلو زاده میزان افزایش صادرات در ۹ ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل را ۱۰ درصد عنوان کرد.

وی تاکید کرد: افزایش صادرات درحالی بوده است که با توجه به شیوع ویروس کرونا و مشکلات ناشی از آن انتظار می رفت با رکود صادرات مواجه شویم.

دبیر انجمن ملی خرمای ایران بخشی از افزایش صادرات را مربوط به بالا رفتن قیمت دلار دانست، اما دلیل اصلی این افزایش را آگاهی مصرف کنندگان خارجی از خواص بی‌شمار خرما و تاثیر مطلوب آن بر سیستم ایمنی عنوان کرد.

تلکو‌زاده توصیه کرد: با توجه به خواص بی نظیر خرما در ایام کرونا می‌تواند یک تقویت کننده طبیعی و سالم برای بدن در مقابله با ویروس کرونا باشد.

وی اظهار کرد: ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خرما است و با توجه به افزایش تولید آن با بهبود بارندگی‌ها این محصول پزخاصیت  به وفور در سراسر کشور در دسترس مردم است.

این فعال اقتصادی میزان تولید خرما در سال‌ زراعی گذشت را بیش از ۱ میلیون و ۲۸۰ هزار تن اعلام کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.