×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
صادرات سیب و پرتقال کنترل می‌شود

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان محمدرضا کلامی، سخنگوی ستاد تنظیم بازار درباره صادرات اقلام مهمی، چون سیب و پرتقال گفت: در صورتی که به هر دلیلی قیمت این کالا‌ها بیش از تحمل مردم و دولت باشد از گزینه‌های تنظیم بازار همچون عوارض و ممنوعیت استفاده خواهد شد؛ ولی براساس تعهدی که تشکل‌های تولیدی و استان‌ها داده اند در صورتی که به میزان نیاز و با کنترل قیمت در کف عرضه با دولت همراهی کنند حتما روند فعلی ادامه پیدا خواهد کرد.

وی درباره دلیل افزایش قیمت یکباره گوشت در روز‌های آخر هفته گذشته، بیان کرد: بخش از این افزایش قیمت ناشی از افزایش قیمت دام زنده از حدود ۳۹ هزار تومان به ۴۵ هزار تومان بوده است و بخشی هم مرتبط با کاهش قیمت محصولات آلایشی همانند جگر، کله پاچه وصادرات پوست وروده بوده است که حداقل ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان بعد از کشتار دام درآمد ایجاد می‌کرده که از قیمت گوشت کم می‌کرده است.

کلامی توضیح داد: وقتی مصارف این مواد در غذا خوری‌های و رستوران‌ها کاهش پیدا کرده است تقاضا برای این اقلام نیز روند کاهش در پیش گرفته است اما؛ بخش دیگری از این افزایش قیمت نیز تخلف بوده است که به شدت با متخلفان برخورد شده است.

کلامی همچین از مدیریت تقاضا از سوی مصرف کننده‌ها بعد از هشداربرخورد خبرداد و گفت: قیمت گوشت روند کاهشی پیدا کرده است و در هفته آینده به زیر ۹۰ هزارتومان خواهد رسید.

سخنگوی ستاد تنظیم بازار همچین بیان کرد: طبق اعلام دادستانی در جلسه ستاد تنظیم بازار، فهرست تعدادی از افرادی که در زنجیره گوشت اخلال ایجاد کرده بودند و یا به موقع اقدام به تامین دام زنده برای استان نکرده بودند، احصا شده و به آن‌ها تذاکرات لازم داده شده است و در صورتی که اقدامات از این دست انجام شود با آن‌ها برخورد خواهد شد.

کلامی در بخش دیگری بیان کرد: در هشتاد و یکمین جلسه ستاد تنظیم بازار اقدامات لازم برای ماسک سه لایه و ان ۹۵، مواد ضدعفونی، الکل و.. انجام شد و مقرر شد کمیته تامین و توزیع این اقلام ذیل ستاد مبارزه با کرونا تشکیل بشود و اختیارات لازم به این کمیته داده شده است که مربوط با موضوعات مختلف در کشور اتفاق می‌افتد به موقع عکس العمل نشان بدهد و تصمیمات لازم را اتخاذ کند

وی ادامه داد: آنچه که مقرر شده است و ضرورت دارد که همه استانداران، شورای‌های تامین، دستگاه‌های تامین و تولید کنندگان به آن توجه کنند این است مسئول تحویل گرفتن کالا‌های بهداشتی همانند ماسک، الکل، و مواد ضدعفونی کننده‌ها «وزارت بهداشت و معاونت‌های تابعه آن است.

کلامی گفت: هر تولیدی که در کشور دراین حوزه انجام شود، توزیع آن توسط وزارت بهداشت است و وزارت بهداشت متناسب با مقادیر مشخص و حواله‌های مشخص در استان‌های مختلف، این اقلام را تامین می‌کند.

وی توضیح داد: برمبنای حواله‌های وزارت بهداشت برای سهمیه استان ها، ۴ شرکت برای پخش سراسری مشخص شده اند که این شرکت‌ها مکلف شده اند کالا‌ها را از واحد‌های تولیدی تحویل بگیرند و به مراکز توزیعی که وزارت بهداشت تعیین کرده است، تحویل بدهند؛ از جمله داروخانه‌ها و مراکز درمانی و بیمارستان ها.

وی افزود: دستگاه‌های نظارتی هم بر اساس این دستوالعمل و ذیل مصوبات ستاد مبارزه با کرونا فعالیت خواهند کرد.

سخنگوی ستاد تنظیم بازار در ادامه به تولید روزانه ۲۰۰ هزار لیتر الکل در کشور اشاره کرد و گفت: روزانه بیش از ۲۰۰ هزار لیتر الکل در کشور تولید می‌شود که حدود ۵۰ هزار تن آن برای مصرف واحد‌های تولیدی که از الکل به عنوان محصولات پایه‌ای استفاده می‌کنند، هست و ۱۵۰ هزار تن برای مصارف دیگر بخش‌ها از جمله ضدعفونی محیطی، خانوار و.. است، بر اساس اعلام وزارت بهداشت این مقدار تولید می‌تواند در این مقطع زمانی کفایت مصرف را بکند.

وی درباره تولید ماسک هم گفت: ظرفیت‌های تولید داخل ۱۰۰ هزار در روز بوده است که به ۶۰۰ هزار در روز افزایش داده شده است، ولی مقدار مصرفی که وزارت بهداشت اعلام کرده است در این بخش حدود ۱۰۰ هزار ماسک ان ۹۵ است و حدود ۶۰۰ هزار هم ماسک سه لایه است که برای این مقادیر برنامه ریزی شد که علاوه بر واحد‌های صنعتی، واحد‌های تولیدی صنفی که اسامی آن‌ها از سوی اصناف اعلام می‌شود، مواد اولیه و پارچه‌های مورد نیاز برای تولید ماسک در اختیار آن‌ها قرار بگیرد.

کلامی در ادامه بیان کرد: واحد‌های صنفی که توانایی تولید ماسک را دارند می‌توانند به سازمان صنعت، معدن و تجارت اعلام کنند که به اصناف معرفی شوند و از این ظرفیت نیز برای تولید ماسک استفاده بشود.

این مقام مسئول تاکید کرد: این تولیدات نیز باید در شبکه‌هایی که وزرات بهداشت برای آن تعیین می‌کند، باشد و کالا تحویل وزارت بهداشت داده شود.

سخنگوی تنظیم بازار در ادامه به دیگر مصوبات این ستاد اشاره کرد و گفت: در این نشست مقرر شد به شدت با کسانی که نسبت به احتکار این کالا‌ها و عدم عرضه آن اقدام می‌کنند برخورد جدی شوند و تمامی کشفیات مرتبط با این اقلام مجددا با محوریت وزارت بهداشت توزیع شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.