×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
صادرات مواد غذایی نصف واردات است/ زمان مناسب برای حذف ارز ترجیحی نیست/ صدور ۴ هزار کارت بازرگانی برای کارتن‌خواب‌ها و افراد بالای ۹۰ سال

تجارت‌گردان – محسن نقاشی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به‌دلایل افزایش نرخ مواد غذایی، گفت: این روزها شاهد بالا رفتن نرخ مواد غذایی به‌صورت نامتعادل و نامتعارف هستیم. باید این نکته را در نظر داشت که یک شایعه و یا یک سخن ممکن است شاکله اقتصاد و بازار را بهم بریزد.

وی با اشاره به اظهارنظرهای اخیر مسئولان درخصوص حذف ارز ترجیحی، گفت: وقتی این سخن را مطرح کردند تمام مناسبات بازار بهم ریخته شد. در روزهای اخیر قیمت دلار نوسان ۲ هزار تومانی را تجربه کرد پس این میزان تغییر در قیمت‌ها ناشی از تغییرات نرخ ارز نیست و به نظر من طرح حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی معلول نوسان‌های قیمتی روزهای اخیر است.

این فعال اقتصادی عنوان کرد: ۲ سال پیش بخش خصوصی خواهان حذف ارز ترجیحی در  کالاهای اساسی بود چراکه تاثیرات این ارز را در بازار داخلی مشاهده می‌کرد و اینکه تا چه میزان این ارز در کشور ایجاد رانت کرده است.

نقاشی با اشاره به دیگر عوامل افزایش نرخ مواد غذایی، گفت: این روزها دلال‌ها مهارت بالایی در بهم ریختن نظم بازار پیدا کردند. اما اگر دولت خواهان نظم و ایجاد ثبات دربازار است باید در جلسات تنظیم بازار دیدگاه‌های تشکل‌ها و تولیدکنندگان را جویا شود. متاسفانه دولتی‌ها خودشان با خودشان جلسه می‌گذارند.

به گفته وی، حدود ۴ هزار کارت بازرگانی برای کارتن‌خواب‌ها و افراد بالای ۹۰ سال صادر شد. چه‌کسانی این کارت‌ها را دریافت کنند و با آنها چه کردند؟ مشخص است که این ارز ترجیحی به‌دست افرادی غیر از تولیدکنندگان و واردکنندگان اصلی رسید.

وی بابیان اینکه بخش اعظمی از مواد اولیه کارخانجات با ارز آزاد خریداری می‌شود، بیان کرد: تنها راه نجات اقتصاد کشور توجه به مشکلات تولیدکنندگان است اما در حال حاضر نه تنها در راستای رفع مشکلات آنها قدم برنداشته نمی‌شود بلکه از جیب تولیدکنندگان امرار معاش می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که پیشنهاد بخش‌خصوصی برای ثبات در قیمت‌ها چیست؟ بیان کرد: ما از شهرداری‌ها تقاضا کردیم مراکزی را در اختیار تشکل‌ها بگذارد تا آنها بتوانند کالاها را بدون واسطه در اختیار مصرف‌کنندگان واقعی بگذارند. کاری که در ابتدای انقلاب انجام می‌شد و به تعاونی‌های تولید به مصرف معروف بودند. به نظر من دولت اگر می‌خواهد در راستای حمایت از مردم و تولیدکنندگانی قدم بردارد این مراکز را دوباره احیا کند.

به گفته نقاشی، ۵ منطقه از شهرداری تهران برای احداث این مراکز اعلام آمادگی کرده ‌است.

وی بابیان اینکه اگر برندی بخواهد محصول خود را در فروشگاه زنجیره‌ای عرضه کند باید حداقل ماهی ۷۰ میلیون هزینه ‌کند، گفت: قیمت مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات روزانه در حال تغییر است. اما برندهای خوشنام نمی‌توانند هر روز نرخ‌های خود را تغییر بدهند از این‌رو ورشکسته می‌شوند باید بگویم این سیاست‌های غلط دولت‌ها در ایران است که واحدهای تولیدی هر روز تعطیل می‌شوند.

این فعال اقتصادی با اشاره به لزوم ایجاد مشوق برای تولیدکنندگان، گفت: دولت باید کاری کند تا کالا با قیمت تولید به‌دست مصرف‌کنندگان برسد. الان زمان حذف ارز ترجیحی نیست و اگر چنین شود شوک عظیمی به بازار وارد می‌شود و دلال‌ها آنگونه که بخواهند در بازار جولان می‌دهند. اما باید این نکات مشخص شود که این ارز به چه کسانی تعلق می‌گیرد و بعد از دریافت آن رصد شود که با آن چه اقداماتی انجام داده است.

دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی در پاسخ به این پرسش که آیا آماری از صادرات مواد غذایی ارائه می‌دهید؟ گفت: صادرات مواد غذایی نصف واردات است. مطابق با آمار سازمان توسعه تجارت در ۷ ماه نخست سال ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار مواد غذایی وارد کشور کردیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.