به گزارش ایرنا، «سیدرضا صالحیامیری» روز دوشنبه در ششمین گفت و گوی مجازی با خبرنگاران درباره وضعیت المپیک توکیو اظهار داشت: «توماس باخ» رییس کمیته بینالمللی المپیک چندی پیش به نخست وزیر ژاپن قطعی اعلام کرد که بازیهای المپیک برگزار میشود؛ در این زمینه ۲ شیوه مطرح است که یکی استفاده از واکسن و دومی بدون واکسن است.
وی افزود: ارزیابی این است که با ضریب ۹۰ درصد، واکسن تا پایان سال به صورت محدود برای ورزشکاران اعزامی به بازیهای المپیک تامین میشود. از آذر ماه رویدادهای کسب سهمیه المپیک در رشتههای مختلف شروع میشود و در همان ماه اجلاس او. سی. ای (شورای المپیک آسیا) برگزار میشود که در آن گزارش این رویداد جهانی و بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ ارایه میشود.
رییس کمیته ملی المپیک افزود: پنج رویداد جهانی و آسیایی در سال آینده داریم و به عبارتی در سال ۲۰۲۱ شرایط نسبتا عادی خواهد شد. برخی فدراسیونها هم اردوهای خود را با رعایت پروتکلهای بهداشتی آغاز کردند و از این طرف نیز کار بازسازی آکادمی المپیک را در این فرصت آغاز کردیم.
صالحیامیری درباره آمادگی تیمها برای حضور در بازیهای المپیک توضیح داد: سه دسته اقدام در این زمینه انجام شده است. دسته اول آموزش مجازی بود که در آکادمی ملی المپیک، کمپ آن را راهاندازی کردیم که بازتاب مثبتی داشت و دوم فراهم کردن تجهیزات در منازل ورزشکاران و مرحله سوم اخذ مجوز ۲۰ رشته از ستاد ملی مقابله با کرونا در ورزش، برای آغاز تمرینات ورزشکاران است.
وی ادامه داد: اما ارزیابی سرپرست کاروان این است، زمان کافی برای رسیدن به اوج آمادگی ورزشکاران وجود دارد و نگرانی جدی برای آمادهسازی تیمها وجود ندارد.
رییس هیات اجرایی کمیته ملی المپیک افزود: گسترش کرونا و موضوعی که اتفاق افتاد متوجه همه دنیاست و تنها مختص ایران نیست. کرونا آسیبهای جدی داشت و نوعی شوکی در میانه راه بود. تا مرز ۵۰ درصد کسب سهمیهها رسیدیم و این توفیق شکل گرفت اما در میانه را خسارتی وجود داشت. شرایط ما با دنیا مشابه است.
صالحی امیری همچنین در خصوص انتقاد برخی از اعضای هیات اجرایی به عملکرد رییس آکادمی ملی المپیک و احتمال مطرح شدن گزینه دیگری هم وجود دارد، گفت: اصل و فرع این موضوع شایعه است. «رضا قراخانلو» مدت زیادی است که وقت گذاشته و با خبرگان ورزشی طرحی را تهیه کرده است. سند ۱۰ ساله راهبری آکادمی تهیه شده و بحثی که در هیات اجرایی داشتیم طبیعی بود و اتفاقی نیفتاد. ۵۰ درصد ظرفیت آکادمی باید در اختیار فدراسیونها برای آمادگی جسمانی، پزشکی، روانشناسی، سنجش و سایر موارد باشد و ۵۰ درصد هم باید ظرفیت علمی باشد.
وی ادامه داد: برخی دوستان این نظر را داشتند که آکادمی برای تمرینات ملی باشد و برخی نظر برعکس داشتند. نقطه نظرات جمعبندی نشد. قرار شد رییس آکادمی ملی المپیک طرح را با ۵۳ فدراسیون به اشتراک بگذارد و نظرات آنها در مجمع دیماه امسال به تصویب برسد. برنامهای برای تغییرات نداریم و این بحثها برای تولید حاشیه است.
کسب کرسی در مجامع بینالمللی سخت اما ممکن است
رییس کمیته ملی المپیک درباره انتخابات آی. او. سی (کمیته بینالمللی المپیک) در اسفند امسال و برنامه ایران برای کسب کرسی ها، گفت: زمانی میتوانیم مدعی کرسی باشیم که ظرفیتهای لازم را در داخل و خارج کشور ایجاد کرده باشیم. کسب کرسی در کمیته بینالمللی المپیک ممکن است اما بسیار سخت خواهد بود.
وی ادامه داد: ایران باید ارادهایی برای کسب کرسی داشته باشد و باید از همه ظرفیتها استفاده کرد و نهادهای دیگر به حمایت بیانید. همچنین تعامل ما با کمیته بینالمللی المپیک و نهاد مشابه در این مسیر برای کسب کرسی نقش تعیین کنندهای دارد که در مجموع این فرایند به ما در کسب کرسی کمک خواهد کرد. حال با توجه به شرایط، کسب کرسی در کمیته بینالمللی المپیک دشوار است اما ناممکن نیست.
کسی در هیات اجرای استعفا نداده است
صالحی امیری در خصوص برخی اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک که رییس فدراسیون نیستند و لزومی تغییرات در این خصوص، تصریح کرد: پاسخ منفی است. اساسنامه میگوید عضویت اعضا تا پایان دوره است و چیزی برای تغییر میان دوره پیشبینی نشده و ما امکان تغییر تا پایان دوره را نداریم.
وی در خصوص غیبت متوالی «مجید کیهانی» در هیات اجرایی هم گفت: اگر عضوی استعفا دهد در مجمع دی ماه اعضای جدید را انتخاب میکنیم. تاکنون کسی از هیات اجرایی استعفا نداده است و اگر استعفایی برسد یک ماه زودتر اعلام ثبت نام میکنیم.
با شیوع ویروس کرونا و لغو برنامهها و نشستهای تخصصی، سازمانها تصمیم گرفتند شیوه برگزاری نشستهای خود را از حضوری به مجازی تغییر دهند که در این میان کمیته ملی المپیک در زمره نخستین دستگاههای اجرایی کشور است که زودتر از سایر نهادها ورزش را غیرحضوری مدیریت کرد.
ادامه دارد…
https://tejaratgardan.ir/?p=74279