×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۱۸ دی , ۱۴۰۳
صالحی:‌ در دانش و مهارت گفت ‌وگو دچار ضعف هستیم

به گزارش روز جمعه گروه فرهنگی ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در شانزدهمین بخش این گفت وگو، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بحث درباره گفت وگوهای فرهنگی به عنوان آخرین کلان برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخته است.

وی روز جمعه در این بخش از گفت وگوی خود درباره هدف از این کلان برنامه افزود: اصل این کلان برنامه با این نگاه به وجود آمد که هر مقدار بتوانیم برای حل مسئله های خود با یکدیگر گفت وگو را بیشتر کنیم به حل آن مسئله ها نزدیک تر می شویم.

صالحی ادامه داد: مسئله های مزمن و پیچیده ‌ای داریم و برای این که هم توصیفی از مسئله ها پیدا کنیم و هم راهی برای علت ها و حل آن مسئله ها بیابیم، به گفت وگو های داخل وزارتخانه و خارج از وزارتخانه نیاز داریم و این امر به شناخت بهتر مسئله های ما کمک می کند و راه حل مسئله ها را نیز شفاف تر می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در بخش گفت وگوها چند طبقه بندی صورت گرفت. اولین طبقه بندی این بود که این گفت وگوها سه سطح پیدا کند. اول در سطح وزیر، دوم سطح معاونان و روسای سازمان‌ ها و مدیران کل و و سوم سطح مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها که در این طبقه بندی ها گفت وگوهای مختلفی صورت گرفت و در مجموع حدود ۴۰ گفت وگو در سطح وزیر و معاونان و ۳۲ گفت و گو در سطح مدیران کل استان ها صورت گرفت.

صالحی تاکید کرد: از این طریق عملاً ما یک فضای حدود ۸۰ گفت وگو با موضوع مسئله های مورد نیاز وزارتخانه را دنبال کردیم که این گفت وگوها تدوین و تنظیم هم شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دومین طبقه‌بندی در مسیر گفت وگوها، گفت وگوهایی است که توسط ستاد وزارتخانه انجام شده و بخشی هم واگذار به مجموعه های دیگر شده است. به این معنا که آن مجموعه ها مباحث را دنبال کنند ولی با افراد و نخبگانی که ما به آنها معرفی می‌کنیم به گفت وگو بپردازند. بنابراین گفت وگوهایی را درباره مسئله های ما انجام دادند و این مجموعه ها هم حدود ۳۰ گفت وگو با فعالان و ذی‌نفعان حوزه فرهنگ و هنر کشور انجام دادند.

وی تأکید کرد: در این شاخه از گفت وگوها نیز بیش از یکصد گفت وگو انجام شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سومین طبقه بندی در مسیر گفت وگو این بود که خیلی از مسئله های ما در حوزه آیین نامه ها از طریق گفت وگوها پیشرفت و ما شاهد گفت وگوهای بخشی و فرابخشی که منتهی به آیین نامه های مشخص و حتی استقرار به برخی از صنوف بود هستیم.

صالحی به گفت وگوهای استانی هم اشاره کرد و افزود: گفت وگوهای استانی دو بخش داشت یکی گفت وگوهایی که به منزل هنرمندان می‌رفتیم و گفت وگوهای چهره به چهره فردی صورت می گرفت و این یک ارتباط منزلتی، عاطفی و معرفتی بود که پدید می آمد و تاثیرات خوبی در طرفین ایجاد می‌کرد و ممکن بود این گفت وگوها منجر به حل مسئله نشود ولی توجه به منزلت ها را در پی داشت.

صالحی در ادامه می گوید: گفت وگو با اصحاب فرهنگ و هنر در استان ها و همچنین گفت وگو با کارکنان ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها نیز یکی دیگر از اقدامات و فعالیت‌های این حوزه در این بازه زمانی بود.

وی در بخش دیگری می افزاید: این گفت وگوها بی‌سابقه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نبوده ولی تلاش ما بر این بود که شیوه این گفت وگوها واقعی تر باشد و افراد هم در سطح هنرمندان و هم در سطح کارکنان راحت تر حرف های خود را بیان کنند و تا حدی هم این اتفاق به وقوع پیوست و همچنین هیئت از هنرمندان در استان‌ها انتخاب شدند تا به تهران بیایند تا از طریق گفت وگو مباحث و مسائل حوزه فرهنگ و هنر استان خود را مورد بحث و بررسی قرار بدهند و برای حل این مسائل به راه حل‌هایی برسند که این اقدام نیز از جمله تجربه های خوب در زمینه گفت وگوها بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فرهنگ گفت وگو در فضای اجتماعی نیز سخن گفت و افزود: فرهنگ گفت و گو ذیل کلان برنامه گفت وگوها بود و توجه بر این بود که موضوع گفت وگو را به‌ عنوان یک دانش و مهارت در فضای اجتماعی ارتقا دهیم زیرا دانش و مهارت گفت وگو در کشور ما ضعیف است و این ضعف خود را در خیلی از حوزه های زندگی اجتماعی نشان می دهد.

صالحی گفت: قرار شد که در این قسمت اقداماتی را داشته باشیم که از آن جمله می‌توان به تدوین یک اثر در این حوزه، کارگاه های مهارت گفت وگو و … اشاره کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.