×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، بامداد دهم مردادماه وزارت خزانه داری آمریکا، وزیر امورخارجه ایران را در فهرست تحریم های ایالات متحده قرار داد. اقدامی که از همان نیمه های شب به وقت تهران با واکنش های گسترده داخلی و خارجی مواجه شد. محکومیت این اقدام غیرقانونی و غیرحقوقی دولت آمریکا، نقطه مشترک تمام اظهارنظرها در این زمینه بود.

واکنش ظریف اما جالب توجه بود. او در توئیتی پس از اعلام تحریم نوشت: «ما می دانیم گفت‌ وگو و صلح خواهی تهدیدی برای موجودیت «تیم بی» است؛ و از آنجا که دلیل تحریم من را سخنانم عنوان کرده اند، آیا مردم آمریکا به مجوز اوفک برای خواندن نوشته های من و یا گوش دادن به مصاحبه‌هایم نیاز دارند!؟»

اتحادیه اروپا: به همکاری با ظریف ادامه می دهیم

اتحادیه اروپا روز پنجشنبه اقدام آمریکا مبنی بر تحریم وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را محکوم و اعلام کرد این اتحادیه به همکاری با ظریف ادامه خواهد داد.

کارلوس مارتین روئیز سخنگوی فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  تصریح کرده است که این اتحادیه به همکاری با ظریف ادامه خواهد داد.

این سخنگو گفته است : این تصمیم آمریکا باعث تاسف است. ما به نوبه خود، به دلیل اهمیتی که به حفظ روابط دیپلماتیک با تهران قائل هستیم، همکاری با ظریف به عنوان عالی ترین دیپلمات ایران را ادامه می دهیم.

فرانسه با اقدام آمریکا در تحریم ظریف مخالفت کرد

وزارت خارجه فرانسه هم روز پنجشنبه اعلام کرد که پاریس با تصمیم دولت آمریکا در تحریم ظریف وزیر خارجه ایران مخالف است.

به گزارش الجزیره، وزارت خارجه فرانسه همچنین خواستار حل دیپلماتیک اختلاف ها شده است.

آلمان: تحریم ظریف نافی دیپلماسی است

وزارت خارجه آلمان هم روز پنجشنبه تصمیم آمریکا در تحریم ظریف را مغایر راه‌کارهای دیپلماتیک خواند و از ادامه کار و تماس با وزیر خارجه ایران خبر داد.

انگلیس: از تحریم آمریکا علیه ظریف حمایت نمی‌کنیم

یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس گفت دولت لندن از قراردادن رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در فهرست تحریم های آمریکا حمایت نمی‌کند.

وی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت:‌ این مهم است که کانال های دیپلماتیک در زمان تنش های فزاینده، باز نگه داشته شود.

دبیرکل سازمان ملل درباره تحریم ظریف:همه خویشتنداری کنند

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد هم در واکنش به تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران و قراردادن رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در فهرست تحریم ها تنها به این جمله بسنده کرد که همه طرف ها در همه سطوح خویشتنداری حداکثری داشته باشند.

روسیه: تحریم وزیر امور خارجه ایران از سوی ایالات متحده شکست خورده است

ماریا زاخارووا سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه با بیان اینکه تحریم وزیر امور خارجه ایران از سوی ایالات متحده شکست خورده است گفت: آمریکا به دنبال بهانه‌ای برای درگیری در خلیج فارس و تحرک واشنگتن برای تشکیل نیروی مشترک دریایی در تنگه هرمز تقلایی خام برای فشار بر ایران است.

زاخارووا روز پنجشنبه  در نشست خبری هفتگی خود و در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا که موضع روسیه درخصوص اقدام اخیر واشنگتن و تحریم وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چیست؟ با بیان این مطلب افزود: مشاهده می کنیم که تحریم امروز تنها اقدامی است که واشنگتن می تواند انجام دهد.

وی به شکل دیپلماتیک آمریکا را کشوری خواند که در برابر ایران به بن بست خورده است و اظهار داشت: آنها همه ابزار از جمله راه های دیپلماتیک برای حل مسائل را رها کرده اند و تنها به تحریم ایران روی آورده اند.

مخالفت چین با تحریم ظریف

سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری خلق چین به تحریم وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران توسط آمریکا واکنش نشان داد و گفت: موضع چین در این مورد خیلی مشخص و واضح است ما مخالف تحریم های یکجانبه آمریکا علیه تهران و تحریم وزیر خارجه ایران هستیم.

«هوا چون اینگ» روز پنجشنبه در پکن در پاسخ به ایرنا اظهار داشت که چین مخالف تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه واشنگتن علیه ایران است و آن را نمی پذیرید.

وی تاکید کرد چین معتقد است که تحریم و فشار مشکلی را حل نخواهد کرد و فقط به تنش ها می افزاید.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین تنها راه حل مشکلات را مذاکره و گفت وگو عنوان کرد و گفت: امیدوارم آمریکا با گفت وگو و مذاکره مشکل خود را با ایران حل و فصل کند.

وی از آمریکا خواست برای تحقق صلح در منطقه تلاش کند و از تنش ها بکاهد زیرا منطقه به صلح و ثبات نیاز دارد.
هوا تصریح کرد: اخیرا، آمریکا بارها تمایل خود را برای برگزاری گفت و گوی بی قید و شرط با ایران بیان کرده است ما امیداریم آمریکا به سخنان خود احترام بگذارد و به جای ریختن بنزین روی آتش، به صلح و ثبات منطقه ای کمک کند. 

پاکستان: باید به دیپلماسی فرصت داده شود

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روز پنجشنبه در واکنش به تحریم وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از سوی خزانه داری آمریکا، گفت: موضع اسلام آباد مشخص است و باید به دیپلماسی فرصت داده شود.

«محمد فیصل» در نشست هفتگی خود با رسانه های داخلی و خارجی در اسلام آباد در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درخصوص تحریم ظریف از سوی آمریکا، گفت: پاکستان متعهد به مواضع همیشگی خود مبنی بر حل مسالمت آمیز تمامی مسائل است و معتقدیم که باید به مذاکره و دیپلماسی فرصت داده شود.

وزیر خارجه ونزوئلا :آمریکا نمی‌ تواند صدای ظریف را خاموش کند

«خورخه آریزا» وزیر خارجه ونزوئلا در پی تحریم وزیر خارجه ایران از سوی دولت آمریکا،‌ در توئیتی نوشت: آمریکا خیال می‌کند با وضع تحریم‌های غیرقانونی علیه ظریف می‌تواند صدای او را خاموش کند.

وی ادامه داد :آنها (آمریکا) همواره مخالف گفت‌ وگو و دیپلماسی بوده‌اند. عزت جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آزاد جهان غیر قابل کاهش است.

**مقامات امریکایی 

اما اقدام دولت آمریکا در تحریم ظریف به قدری در خود جامعه آمریکا غیرعادی و غیرمنطقی جلوه کرد که ریچارد نفیو مسئول تحریم های آمریکا در دولت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا هم در این باره گفت که اقدام اتاق جنگ اقتصادی دولت ترامپ برای تحریم وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مضحکترین اقدامی بوده که تاکنون دیده است.

او در یک یادداشت توئیتری نوشت: این اقدام نه تنها بر دیپلماسی ظریف تاثیری نخواهد گذاشت و تاثیر زیادی از لحاظ ایجاد دردسر برای او یا توقیف اموال نخواهد داشت، بلکه فقط سایر سران جهان را به خشم می آورد.

حتی ‘وندی شرمن’ مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا نیز در توئیتی با اشاره به ادعای ترامپ درباره مذاکره بدون پیش شرط، نوشت که تصمیم دولت او برای تحریم ظریف وزیر امور خارجه ایران کمکی به دیپلماسی نمی کند بلکه ضربه بر رود حل مسائل از طریق دیپلماسی است.

“باربارا اسلاوین” مدیر پروژه ایران در شورای آتلانتیک در واکنش به تحریم وزیر خارجه ایران یادآوری کرد که چرا آمریکا محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان را تحریم نمی‌کند که مستقیم دستور قتل صادر می‌کند.

وی در پیامی توییتری ترامپ را در همه زمینه ها ورشکسته توصیف کرد و نوشت: پس اینطور، ما محمد بن سلمان را تحریم نمی‌کنیم که شخصاً دستور قتل جمال خاشقجی را صادر کرد، اما ظریف را تحریم می‌کنیم که با گفت‌وگو برجام را رقم زد. دولت ترامپ در هر زمینه‌ای ورشکسته شده است”.

‘جارت بلانک’، هماهنگ کننده سابق اجرای توافقنامه هسته ای ایران در وزارت خارجه آمریکا نیز امروز ضمن انتقاد از برخی افراد دولت ترامپ برای تحریم ظریف از سوی واشنگتن، آنان را احمق، دروغگو و خطرناک نامید.

وی در توئیتی نوشت: درباره اینکه گفته می شود؛ ایالات متحده می خواهد “با کسی که تصمیم گیرنده اصلی است تماس برقرار کند” باید گفت که دولت ترامپ هنوز فرق نماینده مطمئن با مقام تصمیم گیر را نمی فهمد، بنابراین تاکید می کنم که دولت آمریکا در واقع به یک نماینده مطمئن نیاز دارد، نه تصمیم گیرنده”.

“کریس مورفی” سناتور ایالت کنتیکت در کنگره آمریکا نیز در واکنش به اقدام اخیر وزارت خزانه‌داری آمریکا امروز چنین توئیت کرد: “اگر موضع ما واقعا این است که می‌خواهیم با ایران مذاکره کنیم، آنگاه شاید نباید مذاکره‌کننده ارشد آن کشور را تحریم کنیم. خود دانید”.

“دایان فاینستاین” سناتور دمکرات آمریکا نیز امروز از تحریم ظریف انتقاد کرد و این کار را سبب تشدید تنش کنونی بین واشنگتن و تهران دانست.

وی در توئیتی نوشت: :من بیش از ۱۵ سال است که وزیر خارجه ظریف را می‌شناسم. در حالی که ما اختلاف نظرات خود را داریم، اما او همیشه یک دیپلمات توانمند بوده است. پرزیدنت ترامپ می‌گوید او از توافق هسته‌ای ایران خارج شد تا ایران را مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند، اما این اقدام (تحریم ظریف) فرصت انجام  چنین مذاکره‌ای را محدود می‌کند. این کار ما را به صلح نزدیک‌تر نمی‌کند بلکه برعکس اوضاع در حال حاضر پرتنش را تشدید می‌کند.”

در این بین، رابرت هانتر مشاور پیشین بین الملل وزارت خارجه آمریکا و سفیر اسبق این کشور در سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو)  نیز تحریم وزیر خارجه ایران توسط دولت کشورش را “شخصی” کردن اختلافات دو کشور دانست و گفت این اقدام بر خلاف اصول تاریخی دیپلماسی برای یافتن کانال گفت وگو است.

وی در گفت وگو با ایرنا با اشاره به ادعای مقام های آمریکا که گفته اند ظریف “تصمیم گیر” نیست، تصریح کرد: اگر واقعا از نظر دولت ترامپ، آقای ظریف فردی بدون اختیارات است و نماینده قدرت اصلی در ایران نیست، پس چرا او را تحریم کردند؟ این کاری بی معناست.

** رسانه های جهان  

غیر از مقامات آمریکایی و رسانه های آن کشور رسانه های آسیایی ها هم به این تصمیم خزانه داری آمریکا واکنش منفی نشان دادند.

خبرگزاری کیودوی ژاپن امروز در گزارشی ضمن بازتاب خبر تحریم وزیر امور خارجه ایران، این تصمیم را در شرایط کنونی باعث افزایش تنش ها ارزیابی کرد.

این گزارش می افزاید: تنش ها بین ایالات متحده و ایران همچنان زیاد است زیرا تهران یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام، فعالیت غنی سازی اورانیوم خود را به بالاترین حد رسانده است اقدامی که تهران می گوید واکنشی به عدم اجرای تعهدات طرف های برجام به این توافق بین المللی است.

تلویزیون دولتی سی. سی. تی. وی چین نیز امروز با انتشار گزارشی در این خصوص تاکید کرد که واشنگتن با این کار درهای مذاکره احتمالی دو کشور را بست و خطر افزایش تنش ها را بیشتر کرد.

گزارش همزمان به واکنش ظریف به این موضوع پرداخته و می افزاید: ظریف که یکی از مهره های تاثیرگذار در مذکرات برجام بود این اقدام را در کرد و گفت این تحریم هیچ تاثیری در وی ندارد.

خبرگزاری نووستی روسیه نیز امروز از پکن گزارش داد که “هوآ چون‌اینگ” سخنگوی رسمی وزرات امور خارجه چین اعلام کرد که مقاماتت پکن شدیداً مخالف تحریم‌های یک‌جانبه دولت آمریکا علیه “محمدجواد ظریف” وزیر امور خارجه ایران هستند و از واشنگتن می‌خواهند تا برای حمایت از صلح و ثبات در منطقه تلاش بیشتری کند.

سخنگوی وزارت خارجه چین تاکید کرد: چین مخالف این اقدام یکجانبه آمریکاست که از لحاظ حقوقی یک اقدام شدیداللحن بشمار می رود. ما معتقدیم که این مسئله هیچ کمکی به حل و فصل اوضاع نمی‌کند، چون پکن تأکید دارد که مذاکره و گفت‌وگو، اصلی ترین راه حل مشکلات است. آمریکا بارها اعلام کرده که حاضر به گفت‌وگو با ایران بدون هیچ پیش شرطی است و ما امیدوار هستیم که اظهارات و اقدامات آمریکا با یکدیگر مغایرت نداشته باشد”.

روزنامه الاخبار لبنان نیز امروز در مطلبی باعنوان «واشنگتن فشارهای خود را شدت می بخشد» درباره تحریم ظریف نوشت: این اقدام وحدت گروه های مختلف ایران را بیشتر خواهد کرد.

الاخبار این تحریم را گام جدید واشنگتن درچارچوب اعمال فشار سیاسی حداکثری بر ایران دانست و نوشت: واشنگتن در حالی دست به چنین اقدامی زده است که خواهان گفت وگو با تهران نیز هست، بنابراین بای تاکید کرد که تحریم ظریف تاکید ایران را مبنی بر اینکه گفت وگو تحت فشار به معنی تسلیم است،  قوت می بخشد.

براساس این گزارش، این تصمیم آمریکا تلاش های دیپلماتیک را سخت می کند و نیروها و گروه های ایرانی با رویکردهای مختلف را بیش از پیش متحد می سازد، علاوه بر این، تحریم وزیر خارجه ایران درک و برداشت این کشور از اینکه درخواست گفت وگو تحت فشار به معنی تسلیم است، قوت می بخشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.