×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳
صرفه‌جویی ۲۵۰ میلیون یورویی با بومی‌سازی اقلام صنعت گاز

به گزارش تجارت گردان به نقل از شرکت ملی گاز ایران، حسن منتظرتربتی در تشریح دستاوردهای فناورانه این صنعت در سال‌های اخیر، گفت: امروز از بومی‌سازی و توسعه فناوری ۲۹ قلم کالای راهبردی مورد نیاز صنعت گاز، تولید حدود ۲۵ قلم آن با شرکت‌های دانش‌بنیان به نتیجه و امضای قرارداد رسیده و ساخت داخل آنها آغاز شده است که بعضی هم به استفاده می‌رسد؛ برای چهار قلم باقیمانده هم تعیین‌تکلیف شده که در نوع خود یک رکورد است.


وی افزود: این در حالی است که در تلاشیم طی چند سال آینده همه اقلام مورد نیاز صنعت گاز کشور در بخش پالایش، انتقال و توزیع را بومی‌سازی کنیم که این موضوع سبب شد تا بدانیم که تحریم، هرچند برای ما دشواری‌هایی را به همراه داشت، اما در عین حال کمک کرد تا ما به عنوان شرکت ملی گاز ایران، افزون بر تولید و بهره‌برداری، به مزیت وابستگی نداشتن به واردات اقلام نیز دست یابیم.

معاون وزیر نفت در امور گاز تاکید کرد: صنعت گاز رو به توسعه و زاینده است که امروز با افتخار اعلام می‌کنیم، کمترین وابستگی را به واردات اقلام از خارج از کشور داریم و در سال‌های اخیر از محل بند «ق»، ۴۰ هزار میلیارد تومان کار انجام شد که عمده این رقم نیز در بخش کالا بوده است.

تربتی اظهار کرد: شرکت ملی گاز ایران از چند مسیر نیازهای فناورانه خود را دنبال می‌کند؛ بخشی از نیاز از طریق انستیتوها، تعدادی از طریق قرارداد ساخت نخست و بخشی هم از مسیر انتقال فناوری تامین می‌شود.

دستاوردهای چشم‌گیر شرکت ملی گاز ایران در بومی‌سازی اقلام مورد نیاز این صنعت

وی ادامه داد: اکوسیستم فناوری و نوآوری صنعت گاز با حمایت و توجه همه دست‌اندرکاران این صنعت و دیگر نهادهای مرتبط، کار خود را آغاز و فناوری‌های نوینی را عرضه کرده است و در نظر دارد همچنان به دنبال کشف راه‌های فناورانه باشد؛ مسیری که خوشبختانه توانست با همت و تلاش متخصصان این صنعت، راه را هموار کرده و به دستاوردهای قابل توجهی در بومی‌سازی اقلام مورد نیاز خود برسد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه توجه به فناوری در هر حوزه‌ای از اولویت‌های دنیا و ایران نیز در تولید علم به ویژه در حوزه انرژی جزو کشورهای برتر جهان است، تصریح کرد: پارک‌های علم و فناوری نقش بی‌بدیلی در توسعه فناوری و نوآوری دارند، بنابراین ما نمی‌توانیم در گذار از این حوزه (انرژی) صاحب سبک باشیم، مگر این که به توسعه فناوری از مسیر حرفه‌ای توجه ویژه کنیم.

تربتی با بیان اینکه اهمیت داشتن یک شبکه تاب‌آور و پایدار در کشوری مثل ایران با چنین شبکه گسترده گازی بر کسی پوشیده نیست، گفت: اگر قرار است ۸۵ درصد انرژی کشور را گاز تامین کند، باید حداقل وابستگی به خارج از کشور را داشته باشیم.

وی در پایان با بیان اینکه با خودکفایی و بومی‌سازی اقلام یادشده، بیش از ۲۵۰ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی و کاهش وابستگی به منابع خارجی شده است، یادآور شد: باید به خودمتکی بوده و نگرانی بابت تأمین کالا نداشته باشیم که البته با توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان این اتفاق مهم افتاده است؛ بنابراین توجه به ساخت داخل با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری، به ویژه در صنعت نفت و گاز، اهمیت ویژه‌ای دارد که نباید از آن غافل شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.