صنایع بزرگ بیش از گذشته به دانش‌بنیان‌ها اعتماد کنند

 بهرام سبحانی صبح سه شنبه در آئین افتتاحیه پنجمین جشنواره ملی فولاد ایران اظهار کرد: سال به سال وقتی که در این نمایشگاه حضور می‌یابیم به لحاظ افزایش تعداد و تجهیزاتی که بومی‌سازی می‌شود قابل مقایسه نیست.

وی افزود: هر سال تفاهم‌نامه‌هایی بین شرکت‌های زنجیره آهن و فولاد، تولیدکنندگان سنگ آهن و شرکت‌های دانش بنیان و دیگر صنایع در این جشنواره امضا می‌شود که حاصل آن بومی سازی ۲۶ هزار قطعه، تجهیز و مواد اولیه در صنعت فولاد بوده است.

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه برخی قطعات از طریق مهندسی معکوس در حوزه فرایند ساخت در قالب دفترچه‌های شناسنامه‌ای آماده و در هر یک از واحدهای فولادسازی تیم‌ها و مدیریت‌های بومی‌سازی قطعات را تولید و در اختیار خطوط قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه بومی‌سازی تکنولوژی را در دستور کار داریم، گفت: باید توجه داشت که بسیاری از محصولاتی که تولید شده تحت لیسانس شرکت‌های خارجی به ویژه شرکت‌ کوبه استیل ژاپن بوده است، ما تکنولوژی جدید را ارائه می‌دهیم که دیگر تحت لیسانس هیچ شرکت خارجی نیست و با دانش فنی داخلی تولید می‌شود.

تقویت بومی‌سازی تکنولوژی در دستور کار است

سبحانی تصریح کرد: ما نه تنها بومی‌سازی و مهندسی ساخت را دنبال می‌کنیم، بلکه تقویت بومی‌سازی تکنولوژی را داریم.

وی با بیان اینکه در بحث تولید تقریبا بیش از ۸۵ درصد نیازهای شرکت های فولادی از داخل تامین می‌شود، گفت: در حوزه الکترودگرافیتی نیز به جاهای خوبی رسیده‌ایم و تا پایان امسال و یا ابتدای سال آینده خط تولید این محصول نیز با استفاده از وادرات کک سوزنی راه‌اندازی خواهد شد.

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: در حوزه برخی از محصولات که به لحاظ اقتصادی در داخل مقرون به صرفه نیست از خارج از کشور واردات را ادامه خواهیم داد.

وی با تاکید بر اینکه در بسیاری از موارد شاهد هستیم که بسیاری از شرکت‌ها قطعاتی را می‌سازند که بسیار کمک کننده است، ادامه داد: البته در این زمینه توصیه‌ای مبنی بر اعتماد به دانش‌بنیان‌ها برای خرید و استفاده از تجهیزاتشان برای شرکت‌های فولادی دارم که برای اولین استفاده کمتر اعتماد می‌شود و این در حالی است که باید به این محصولات اعتماد شود و با سنجش آن در آزمایشگاه‌های صنایع مورد استفاده و خرید قرار گیرد.

سبحانی با بیان اینکه ما در صنعت فولاد موتورهای ۵ الی ۶ مگاواتی داریم و شرکتی ادعای تولید موتورهایی با ظرفیت بالاتر را دارد که باید مورد اعتماد قرار گیرد، گفت: از سویی باید توجه داشت که برخی از صنایع نسبت به ظرفیت دانش‌ها توجه داشته باشند و این جشنواره و نمایشگاه ظرفیتی برای ایجاد این ارتباطات است.

وی با تاکید بر اینکه با بهینه‌سازی و رفع ایرادات باید از ظرفیت دانش بنیان‌ها استفاده شود، گفت: تاکنون در این زمینه ریسکی را شاهد نبوده ایم و می توان گفت بسیاری از تولیدات با ظرفیت بالا مورد استفاده قرار گرفته اند و شاید در موارد نمونه داخلی ۹۰ درصد از ۱۰۰درصد نمونه خارجی کیفیت داشته است.

منبع خبر: ایراسین

فتحنایی

Recent Posts

نمایشگاه توانمندی‌های بومی سازی و ساخت داخل ذوب آهن اصفهان

با آغاز هفته دفاع مقدس، نمایشگاه توانمندی‌های بومی سازی و ساخت داخل ذوب آهن اصفهان…

4 ساعت ago

فرایند تسویه حساب برخط دارو برای دارندگان بیمه‌های تکمیلی، از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی تکمیل شد

دامون خدابنده، رئیس مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تأمین‌اجتماعی، از تکمیل فرایند ارسال…

4 ساعت ago

اخلاق،ارزش‌ها و فرهنگ گامی موثر بر توسعه نیروی انسانی

نخستین جلسه شورای فرهنگ سازمانی فولاد کویر با حضور‌ نمایندگان واحد‌های مختلف و با هدف…

4 ساعت ago

مقاله شرکت هیمکو در میان ۸ مقاله برتر FONASBA

شرکت بین‌المللی همراه جاده ریل دریا (هیمکو)، با ارائه مقاله‌ای علمی در رقابت معتبر فدراسیون…

4 ساعت ago

پیام تسلیت مدیرعامل ایمپاسکو در رثای شهادت سید حسن نصرالله

مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در پیامی شهادت سید حسن نصرالله دبیرکل…

4 ساعت ago

افزایش۳۳ درصدی تولید کنسانتره سرب در مجتمع معدنی سرب نخلک

مدیر مجتمع معدنی سرب نخلک از افزایش ۳۳ درصدی تولید کنسانتره سرب در شش ماهه…

4 ساعت ago