×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
ضرورت تسهیل واردات تکنولوژی‌های موردنیاز صنعت فولاد

رضا شریفی مدیرعامل شرکت فولاد اقلید پارس اظهار داشت: با توجه به اینکه شرکت فولاد اقلید پارس از پروژه‌های پیشران دولت سیزدهم است؛ از سوی دولت اعتبار خوبی برای این پروژه‌های پیشران در نظر گرفته‌شده است و حمایت خوبی نیز از طرف دولت از این پروژه شده است.

شریفی در خصوص تاریخچه و وضعیت کنونی پروژه آهن اسفنجی شرکت فولاد اقلید پارس گفت: شرکت فولاد اقلید پارس با سرمایه‌گذاری ۵۱ درصدی شرکت “ومعادن”، ۳۰ درصدی چادرملو و ۱۹ درصدی شرکت بین‌ا‌لمللی مهندسی ایران (ایریتک) ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ تأسیس شد. در ابتدای سال ۱۴۰۱ مجوز احداث کارخانه آهن اسفنجی با ظرفیت تولید ۱.۲ میلیون تن در شهرستان اقلید، به روش احیای مستقیم صادر شد.

مدیرعامل شرکت فولاد اقلید پارس افزود: در مردادماه ۱۴۰۱ زمین از سوی منابع طبیعی استان تحویل شد و ایریتک به‌عنوان پیمانکار (EPC) انتخاب و پروژه آغاز شد. از سال ۱۴۰۱ تاکنون اتفاقات ویژه‌ای در این پروژه رخ‌داده است که می‌توان به عقد قرارداد پساب یا تأمین آب شرکت اشاره کرد که در وسعت ۷۰ لیتر بر ثانیه با آبفای استان قرارداد بسته شد. این قرارداد یک اولویت خاص دارد که شرکت فولاد اقلید پارس از هیچ‌کدام از منابع زیرزمینی آب استفاده نخواهد کرد. بستر کار پساب خواهد بود که به‌صورت دائم و مستمر است و لذا در خصوص تأمین آب پروژه نگرانی نخواهیم داشت.

وی در ادامه عنوان کرد: مورد دیگر عقد قرارداد ۲۵ مگاواتی تأمین برق از اداره برق منطقه‌ای استان فارس است که مجوز آن اخذ شد و قرارداد اجرای پست در حال اجرا است. همچنین قرارداد راه دسترسی است که پروژه نیز آغاز و تا دو ماه آینده به پایان خواهد رسید. بر اساس پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته میزان سرمایه‌گذاری موردنیاز ۶ هزار میلیارد تومان خواهد بود که تاکنون ۱۲۰۰ میلیارد جذب و هزینه شده است.

شریفی با اشاره به حمایت سهامداران از این پروژه گفت: شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به‌عنوان سهامداران پروژه حمایت بسیار خوبی از پروژه دارند و منابع را تأمین می‌کنند.

مدیرعامل شرکت فولاد اقلید پارس درباره میزان اشتغال‌زایی این پروژه پیشران اقتصادی گفت: این اتفاق ویژه‌ای است که در استان فارس رخ می‌دهد و اشتغال بسیار مناسبی در سطح استان ایجاد خواهد کرد. صنعت فولاد؛ صنعت مادر است و به ازای هر شغل مستقیم آن شغل‌های بسیاری در حوزه غیرمستقیم ایجاد می‌شود. امیدواریم بتوانیم در افق ۱۴۰۴ اتفاق ویژه‌ای را در صنعت فولاد کشور داشته باشیم و از صنایع سبزی باشیم که در رشد و تعالی این کشور فعالیت خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: ما در حوزه آهن اسفنجی در کشور به‌زودی از تولیدکننده‌های این صنعت خواهیم بود. در حال حاضر که پروژه در مرحله احداث است با چالش‌هایی در حوزه تولیدات داخلی مواجه هستیم. بیش از ۸۵ درصد از این صنعت در داخل بومی‌سازی شده که با افتخار از تولیدات داخلی استفاده می‌کنیم اما بخشی از نیازمان را نمی‌توانیم از داخل تهیه کنیم، لذا تقاضای ما از وزارت صمت این است که در بحث تسهیل واردات تکنولوژی و قطعاتی که امکان تولید و تأمین آن در داخل نیست کمک کنند، به‌ویژه در تأمین ارز تا بتوانیم پروژه را در موعد مقرر به اتمام برسانیم.

شریفی در پایان گفت: از دولت و معاون اول تشکر ویژه دارم که در بحث مجوزها به ما کمک ویژه‌ای کردند و با افتخار عرض می‌کنم که در طرح‌های پیشران، حمایت خاصی از سوی دولت از این طرح‌ها صورت گرفته است.

منبع: معدن نیوز

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.