×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳
ضرورت حمایت‌های روانی خانواده از بیماران کرونا در دوران قرنطینه

مریم طاهری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص عوارض روحی و روانی کرونا (پس از بهبود) اظهار داشت: عوارض ناشی از این بیماری در حال حاضر هنوز ناشناخته است، اما برخی بهبودیافتگان کرونا شماری از اختلالات عصبی را پس از گذار از کرونا تجربه می‌کنند.

وی ادامه داد: خلق وخوی افسرده، اختلال افسردگی و حملات پانیک (هراس) از اختلالات اصلی بهبودیافتگان کرونا به شمار می‌رود که گاه در دوران بیماری، طی ۱۴ روز قرنطینه نیز بروز نمی‌یابد.

اختلال وحشت‌زدگی «پانیک» نوعی وضعیت روانی از گروه اختلالات اضطرابی است که با هجوم ناگهانیِ وحشت به بیمار و ترس شخص از وقوع مجدد مشخص می‌شود و با علایمی همچون تپش قلب، عرق‌کردن، احساس تنگی نفس و فشردگی در قفسهٔ سینه، احساس ازدست‌دادن تعادل یا گیجی همراه است.

طاهری تصریح کرد: این علائم عمدتا ۳ تا ۴ روز پس از درمان ظاهر شده و برای برخی بیماران روحی و روانی نظیر افسردگی نیز با گذار از این دوران تشدید می‌شود.

وی افزود: کرونا همچنین با اختلال در سیستم اعصاب و مرکز بیماران روحی و روانی که پیش زمینه اختلالات عصبی و تجاربی از دوران افسردگی و… را داشته‌ و امروز بهبودیافته‌اند، می‌تواند سبب بازگشت مجدد بیماری و تشدید علائم ‌شود.

طاهری خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت این بیماران مستلزم بهره‌گیری از روانشناسان و مشاوران و در صورت ضرورت، دارودرمانی در مراحل اولیه جهت کنترل هراس واضطراب و اختلالات عصبی است.

وی تاکید کرد: بیماری کووید۱۹ به دلیل «وحشت از مرگ» و ترس از بین رفتن با اضطراب همراه بوده و این مساله نیز یکی از مهمترین علل بروز تبعات روانی کرونا است.

طاهری یادآور شد: حمایت‌های روانی و اجتماعی خانواده اما در این زمینه بطور قطع اثرگذار است. بیماران مبتلا به کرونا علاوه بر علائم بالینی دوران نقاهت، از قرنطینه و تنها بودن رنج می‌برند، بنابراین برقراری ارتباطات اجتماعی از طریق فضاهای مجازی و حمایت‌های عاطفی نزدیکان بدون شک در تقویت روحیه این بیماران و کاهش تبعات روانی این بیماری نقشی اساسی خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، نتایج برخی از مطالعات جدید پزشکی نشان می‌دهد، از هر سه بیمار مبتلا به کرونا یک نفر ۵ تا ۶ ماه پس از بهبودی به یک اختلال عصبی یا روحی مبتلا می‌شود.

اختلالات خلقی واضطراب به گفته محققین از شایع‌ترین اختلالات روحی مبتلایان کووید-۱۹ است.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۵۵ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۲۴۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

از ابتدای شیوع کرونا در ایران (اسفند ۹۸) تا کنون ۷۴ هزار و ۹۱۰ نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.