×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
ضرورت سازوکار عملیاتی برای پیاده‌سازی و سرعت‌بخشی به اجرای استراتژی‌ها

به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان ، جلسه هم‌اندیشی استراتژی و اهداف افق ۱۴۰۳-۱۴۰۱ شرکت فولاد مبارکه در روزهای ششم و هفتم بهمن‌ماه با حضور مدیرعامل، معاونین و مدیران این شرکت برگزار شد که هدف از برگزاری آن، ارائه تحلیل‌های حاصل‌شده در جلسات متعدد ۳ ماه گذشته معاونین و مدیران فولاد مبارکه بوده است تا بتوانند استراتژی و اهداف شرکت را متناسب با تحلیل‌ها موردبازنگری قرار دهند.
در نخستین روز جلسه هم‌اندیشی استراتژی و اهداف افق ۱۴۰۳-۱۴۰۱، چالش‌های عمده فولاد مبارکه مطرح و مقرر شد دیدگاه‌های مورد تأکید مدیرعامل این شرکت ذیل کارگروه‌های تعیین‌شده مورد بررسی قرار گیرند و در قالب پنل‌هایی به بحث و تبادل‌نظر گذاشته شوند تا هر معاونتی بتواند برنامه‌های خود را هدف‌گذاری و ارائه کند.
از اقدامات شاخص در این دوره می‌توان به رونمایی نرم‌افزار «رصدخانه استراتژیک» با همکاری دانشگاه اصفهان اشاره کرد؛ این نرم‌افزار به ارائه اخبار، گزارش‌های تحلیلی، پادکست و … می‌پردازد که با قابلیت نصب بر روی تلفن همراه مدیران و معاونین، آن‌ها را در جریان تحلیل‌های مهم و مؤثر در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی  قرار خواهد داد.

مدیران فولاد درصدد انجام اقدامات زیربنایی هستند
محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در این جلسه اظهار کرد: ما در فولاد مبارکه به دنبال رشد آرام یا حفظ وضعیت موجود نیستیم، امروز صحبت از پیشران بودن مجموعه فولاد مبارکه است و ما به پیشتاز بودن افتخار می‌کنیم،  اما باید تلاش کنیم در کار خود گفتمان‌ساز باشیم.
وی با انتقاد از سبک مدیریت‌های ویترینی خاطرنشان کرد: متأسفانه گاهی برخی با شعار دادن، عکس گرفتن یا انجام تبلیغات، تلاش می‌کنند افکار عمومی را بازی دهند ولی عملکرد واقعی ندارند و با همین روش چند سالی مجموعه تحت مدیریتشان را اداره می‌کنند؛ باید بگوییم که مدیران فولاد مبارکه به دنبال چنین روش‌هایی نیستند بلکه درصدد انجام اقدامات زیربنایی هستند.

فولاد مبارکه از مدیریت ویترینی دوری می‌کند
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در ادامه اذعان داشت: به‌طور مثال در موضوع تحقیق و توسعه، افزایش تعداد قراردادهای تحقیقاتی مهم نیست؛ البته تعداد قراردادهای تحقیقاتی را به‌عنوان شاخص مطرح می‌کنیم ولی باید مدیران، کارکنان، سهامداران، ذینفعان، مشتریان و دیگر اقشار درمجموع این موضوع را حس کنند که تحقیق و توسعه در شرکت یک تحول بنیادین را رقم زده است.
وی تصریح کرد: تفاوت مدل مدیریت ویترینی با مدل مدیریتی که در ما سعی کرده‌ایم در پیش بگیریم این است که در این مدل به کارهای زیرساختی و بلندمدت پرداخته می‌شود و به همین دلیل در مجموعه فولاد مبارکه همه باید از مدیریت ویترینی دوری کنند و به مدیرانی با شاخص‌های واقعی و عملکردی تبدیل شود.

ضرورت سازوکار عملیاتی برای پیاده‌سازی و سرعت‌بخشی به اجرای استراتژی‌ها
طیب‌نیا عنوان داشت: باید سازوکار عملیاتی برای پیاده‌سازی و سرعت‌بخشی به اجرای استراتژی‌ها وجود داشته باشد، بنابراین یکی از راه‌هایی که به‌عنوان تکلیف مدیریتی برای مدیران فولاد مبارکه وجود دارد و به ارتقای بازده عملکرد مدیران کمک می‌کند، برگزاری جلسات منظم هفتگی با نیروهای زیرمجموعه و بررسی شاخص‌های عملکردی است.
وی اضافه کرد: بنده خود را مکلف کرده‌ام، علی‌رغم محدودیت‌های زمانی، چنین جلساتی را حتی در زمان‌هایی محدود با معاونین خود برگزار کرده و با هم تبادل اطلاعات داشته باشیم؛ دیگر مدیران شرکت نیز باید جلسات هدفمندی را به‌صورت هفتگی با زیرمجموعه‌های خود داشته باشند تا شاخص‌ها و اطلاعات را پایش کنند که البته در این بین ،  برنامه‌ریزی برای آینده و مرور جلسات گذشته نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

پیشتازی فولاد مبارکه با برنامه‌ریزی و عملکرد دقیق مدیران محقق می‌شود
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه بیان داشت: اگر این کار به‌صورت هفتگی برای بررسی عملکردها انجام شود برنامه‌های آینده مشخص و  اطلاعات مفید منتقل شده و بازخوردهای مربوط به گذشته دریافت می‌شود که این کار باعث رشد فزاینده‌ای در همه زمینه‌ها برای فولاد مبارکه خواهد شد.
وی ادامه داد: بسیاری از شرکت‌های کوچک در کشور، منطقه و دنیا در حال تلاش برای نزدیک شدن به فولاد مبارکه هستند و ما باید تلاش کنیم در رقابت با آن‌ها پیشتازی خود را حفظ کنیم؛ رسیدن به جایگاهی رفیع با روزمرگی و حل مشکلات روزانه قابل حصول نبوده و رسیدن به چنین افقی نیازمند برنامه‌ریزی، عملکرد دقیق و پیگیری مجدانه مدیران هر مجموعه است. علاوه بر این فرهنگ‌سازی و تربیت نیروی دانش‌محور نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

ضرورت جانشین‌پروری و تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد
طیب‌نیا تأکید کرد: فولاد مبارکه در حال حاضر پیش‌بینی صدها پروژه بزرگ را داشته و باید آن‌ها را به سرانجام برساند، به همین دلیل مدیران ما هم علاوه بر رشد خودشان، باید نیروهای زیرمجموعه خود را نیز رشد دهند؛ استفاده از نخبگان و متخصصان حتی آن‌هایی که خارج از مجموعه هستند نیز اقدام ارزشمندی است چراکه برای تحقق و پیشبرد اهداف فولاد مبارکه بسیار مؤثر است.
وی در پایان ابراز داشت: تحول اتفاقی نیست که در لحظه اتفاق بیافتد و باید تمام ارکان یک سازمان با این موضوع آشنا شده و رشد پیدا کنند؛ همچنین جانشین‌پروری در هر مجموعه از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید مورد توجه قرار گیرد؛ تصور و نوع نگاه ما به سرمایه‌های انسانی و کار باید اصلاح شود و به‌طور جدی روی بعد تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد برای رسیدن به اهدافمان برنامه‌ریزی کنیم.
در دومین روز جلسه هم‌اندیشی استراتژی و اهداف افق ۱۴۰۳-۱۴۰۱ نیز، کمیته‌های تحول به ارائه اهداف شاخص خود پرداختند.

رصد محیط بیرونی، بررسی انتظارات ذینفعان و محیط داخلی برای ترسیم نقشه راه آینده
محمد ناظمی هرندی معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه در این جلسه گفت: سازمان‌ها هرچه بزرگ‌تر و پیچیده‌تر می‌شوند، اداره آن‌ها سخت‌تر شده که برای اداره آن‌ها نیاز به رویکردها و نظام‌هایی احساس می‌شود؛ سازمانی مثل فولاد مبارکه ابعاد مختلفی دارد که برای موفقیت این سازمان باید بدانیم مقصد اصلی سازمان و نقطه هدف آن کجاست تا برای رسیدن به آن باید برنامه‌ریزی کنیم؛ این همان کاری است که در اصطلاح به آن برنامه‌ریزی یا مدیریت استراتژیک می‌گویند.
وی افزود: با تعریف پروژه‌هایی در جهت اهداف، سپردن پروژه‌ها به افراد درون سازمان و پایش تحقق پروژه این کار پیشرفت می‌کند؛ این جلسات ۲ روزه ادامه فرایندی است که ما از چند ماه پیش شروع کردیم و در راستای برنامه هرساله ماست که از مهرماه یا آبان‌ماه کمیته‌های تحول مختلف در فولاد مبارکه کار خود را در این زمینه آغاز می‌کنند و با رصد محیط بیرونی، بررسی انتظارات ذینفعان و محیط داخلی به مجموعه‌ای از فرصت، تهدید، قوت و ضعف می‌رسیم که نتیجه این مطالعات به

استراتژی‌های فولاد مبارکه برای رسیدن به اهداف اصلی و مأموریت‌های سازمان تبدیل می‌شود.
معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: طی مطالعات انجام‌شده در ماه‌های گذشته، پیش‌نویسی برای این اهداف، استراتژی‌ها و … آماده شده که طی این ۲ روز با حضور مدیرعامل، معاونین و مدیران شرکت روی آن بحث شد؛ در این بحث‌ها اهداف نهایی شده و پس از آن در کمیته‌های اصلی هدف‌گذاری‌ها انجام‌شده و اهداف به سمت افراد می‌رود تا هر واحد بداند برای رسیدن به این اهداف چه نقشی دارد.
وی اذعان داشت: جلسه امسال نسبت به جلسات سال‌های گذشته پرشورتر   و مشارکتی‌تر برگزار شد که با توجه به سابقه مدیرعامل جدید فولاد مبارکه در صنعت فولاد، مدیران این شرکت دغدغه‌های خود را با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به گذشته با ایشان مطرح کردند؛ بحث‌های مطروحه نیز بسیار چالشی بود که همین امر طبیعتا  باعث نتیجه‌گیری‌های درست خواهد شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.