به گزارش تجارت گردان به نقل از وزارت راه و شهرسازی، چهارمین نشست دو سالانه بنادر خشک ESCAP از تاریخ ۱۲ تا ۱۳ خردادماه سال جاری در مرکز کنفرانس سازمان ملل در بانکوک برگزار شد. در این نشست که به صورت ترکیبی (مجازی – حضوری) برگزار شد، نمایندگان مستقر در بانکوک از کشورهای عضو و سازمانهای بینالمللی به صورت حضوری و سایر نمایندگان از طریق ویدیوکنفرانس در این نشست شرکت کردند. محمد حجارزاده، مدیر کل دفتر طرح جامع و مدلهای حملونقل و کارشناس این دفتر نیز به نمایندگی از وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در این نشست شرکت کردند.
این نشست به منظور پیشبرد گفتوگو درباره سیاستها و موضوعات مربوط به بنادر خشک با اهمیت بینالمللی، پیشرفت به سمت یکپارچهسازی این بنادر خشک در کریدورهای حملونقلی چند وجهی و اقدامات برای افزایش بهرهوری حملونقل چندوجهی (مانند هماهنگسازی چهارچوبهای حقوقی حملونقل کالا) برگزار شد.
در این نشست نسترن معروف، از کارشناسان دفتر طرح جامع و مدلهای حملونقل، گزارشی از مطالعات و فعالیتهای انجام شده در زمینه توسعه صنعت لجستیک ارائه کرد. وی در این گزارش به تعهدات ایران در قبال موافقتنامه بینالدولی بنادر خشک اشاره کرد که بر اساس این موافقتنامه ایران متعهد شده است در راستای توسعه حملونقل ترکیبی و ترانزیت در آسیا و اقیانوسیه به توسعه بنادر خشک دارای اهمیت بینالمللی طبق استانداردهای مورد قبول کمیسیون همکاریهای اقتصادی – اجتماعی آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل (اسکاپ) بپردازد. همچنین در ادامه گزارش به بیان اهداف و ماموریت ستاد مراکز لجستیک کشور پرداخته و به نتایج و دستاوردهای مطالعات سند آمایش مراکز لجستیک کشور به اختصار اشاره کرد.
از دیگر موارد ارائه شده توسط نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، ارائه پیشنهاد مطالعه موردی (case study) مشترک ایران و روسیه بر روی دو بندر خشک منتخب در دو کشور در راستای کریدور حمل و نقل بینالمللی شمال- جنوب بود که مورد توجه کشورهای عضو به ویژه روسیه و جمهوری آذربایجان قرار گرفت و در صورتجلسه نشست بازتاب داده شد.
لازم به ذکر است که کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) یکی از ۵ کمیسیون منطقهای شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) است. این کمیسیون بزرگترین مجمع بینالدولی منطقهای با ۵۳ دولت عضو و ۹ عضو وابسته است و در حال حاضر تمرکز کمیسیون بر تحقق برنامه ۲۰۳۰ اهداف توسه پایدار است. بخش حمل و نقل این کمیسیون تلاش دارد تا به افزایش کیفیت حمل و نقل در چهارچوب سیاستهای توسعه پایدار کمک کند.