به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، با توجه به اهمیت گزارشگری و افشای اطلاعات برای نهاد نظارتی، بیمه گذاران، سرمایه گذاران و سایر ذینفعان و ضرورت تعیین نمودن سطح افشای کافی، و با هدف تدوین مولفههای گزارشگری و افشا در صنعت بیمه ایران، طرح پژوهشی «تدوین مؤلفههای گزارشگری و افشای اطلاعات در صنعت بیمه ایران با تاکید بر آییننامه شماره ۸۸»، انجام شده است.
در این طرح پژوهشی، ابتدا چالش¬های آییننامه ۸۸ شناسایی و پس از آن مروری بر مقررات گزارشگری و افشای اطلاعات بیمهای در سطح جهان انجام شده است. همچنین ضمن استخراج اولیه مولفههای گزارشگری و افشا، با استفاده از نظرات متخصصین و شناسایی مولفه¬های افشا در ایران، ارزیابی نتایج حاصل از اجماع نظر خبرگان در سه بعد “مفاهیم بنیادی”، “اصول اساسی در تعیین الزامات گزارشگری و افشای اطلاعات” و “فرآیند بررسی و ارزیابی توسط نهاد ناظر شامل گزارشگری و افشای عمومی اطلاعات” تقسیمبندی و ارائه شده است.
بر پایه این گزارش، شکوفایی صنعت بیمه به مقرراتگذاری و نظارت مؤثر وابسته است، زیرا این عوامل به ارتقای توان ایفای تعهدات بیمهگران و کاهش عدم تقارن اطلاعاتی بین بیمهگران و بیمهگذاران میانجامد. مطالعه تجارب جهانی و استانداردهای بینالمللی میتواند به بهبود فرایندهای نظارتی و رفع چالشهای موجود کمک کند. افشای کافی اطلاعات به افزایش اعتماد بیمه¬گذاران و سایر ذینفعان و رشد و توسعه بازار بیمه منجر می¬شود.
آییننامه ۸۸ با عنوان ” گزارشگری و افشای اطلاعات مؤسسات بیمه” مصوب شورای عالی بیمه، در حال حاضر مستند قانونی الزام افشای اطلاعات برای کلیه شرکتهای بیمه است که در آن شرکت¬های بیمه موظف شده¬اند اطلاعاتی را در حوزه برنامه کسب و کار، راهبری شرکتی، مدیریت ریسک و توانگری مالی، وضعیت و عملکرد مالی موسسه به نهاد نظارتی بیمه مرکزی ج.ا.ا گزارش و علاوه بر این، در پایگاه اطلاعرسانی خود افشا نمایند.
بر اساس یافتههای پژوهش،کیفیت و سطح اطلاعات گزارش و افشا شده، از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر شفافیت اطلاعات است. همچنین در راستای بهبود فرآیندهای نظارتی و افزایش شفافیت و کیفیت اطلاعات جهت مقاصد گزارشگری و افشا؛ پیشنهادات کاربردی شامل تعریف پایگاه اطلاعاتی جامع، سطحبندی اطلاعات و زمانبندی دقیق گزارشگری و افشا متناسب با آن، بازنگری مولفه¬های گزارشگری و افشای عمومی اطلاعات، تدوین دستورالعمل کاربردی برای آییننامه- که مشخصکننده دقیق عناصر گزارشگری و افشا باشد- جهت ایجاد شفافیت بیشتر و افزایش قابلیت مقایسه بین موسسات بیمه، تدوین چارچوب نظارتی، توسعه ارتباط مستقیم با حسابرسان مستقل شرکت¬ها، توسعه ارتباط با سازمان بورس و اوراق بهادار، برگزاری دوره آموزش و توانمندسازی کارکنان، تعیین شاخص¬های عملکردی مثبت در گزارشگری و افشا (از قبیل بههنگام¬ نمودن گزارش¬ها و…) و شمول آنها در ارزیابی¬های نهاد ناظر، همکاری در تاسیس نهاد رتبهبندی خاص شرکت¬های بیمه، استفاده از سوابق ارزیابی عملکرد مدیران شرکت¬های بیمه در تایید صلاحیت حرفه¬ای آنان و الزام به بهبود سیستمهای اطلاعاتی مدیریت ریسک به منظور ارزیابی و کنترل موثرتر ریسکها ارائه شده است.
علاقهمندان برای مشاهده و دریافت متن کامل طرح پژوهشی «تدوین مؤلفههای گزارشگری و افشای اطلاعات در صنعت بیمه ایران با تاکید بر آییننامه شماره ۸۸» میتوانند به بخش پژوهش وبسایت پژوهشکده بیمه به نشانیhttps://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4944/Articles/view/16040/1652/ مراجعه نمایند.
آیین «مهرآرام» تکریم مقام بانوان گروه مالی گردشگری با حضور مهدی جهانگیری رئیس گروه مالی…
در دور رفت مرحله یکچهارم نهایی لیگ کاپ امارات، تیم شباب الاهلی با گلزنی مهاجم…
شرکت پتروشیمی اروند در اطلاعیه رسمی نشت هرگونه گاز کلر در این مجتمع را تکذیب…
کارگاه آموزشی «مبانی مدیریت ریسک شرکتی در شرکتهای دانش بنیان» از ساعت ۰۹:۰۰ تا ۱۱:۰۰…
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: این سازمان در سپردن ماموریت ها به افراد، نگاه جنسیتی…
در راستای حرکت بهسوی بهینهسازی مصرف انرژی، شرکت پتروشیمی مروارید به پویش ملی «دو درجه…