ظرفیت بازار کشورهای همسایه تا ۱۱۰۰ میلیارد دلار است

 به گزارش تجارت گردان به نقل از فارس، حمید زادبوم امروز در هفتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی (تجارت منطقه‌ای؛ اولویت راهبردی) که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: تحریم‌ها به گونه‌ای است که ما را در تجارت بین المللی محدود می‌کند و طبیعتا برای دستیابی به اهداف، تحریم راه نقل و انتقال پول‌، حمل و نقل کالا، صادرات و واردات به روش‌های مختلف بسته می‌شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: به همین خاطر بهترین راه برای توسعه تجارت، تمرکز بر روی کشورهای همسایه است، هر چند می‌دانیم تمرکز به چند کشور همسایه هم دارای ریسک خواهد بود.

وی بیان داشت: در سال ۹۷ بعد از خروج آمریکا از برجام و فشار بر جمهوری اسلامی ایران، سازمان توسعه تجارت برنامه تعامل بیشتر با همسایگان را طراحی کرد و در آن سال حدود ۲۴ میلیارد دلار از کل صادرات کشور به کشورهای همسایه انجام شد.

زادبوم با بیان این که بر اساس پژوهش‌های مؤسسه مطالعات بازرگانی، صادرات به کشورهای همسایه بیش از ۱۱۰۰ میلیارد دلار می‌تواند بازار داشته باشد، گفت: اگر تنها ۲۰ درصد از این بازار را داشته باشیم، صادرات ما به کشورهای همسایه مبلغ قابل توجهی خواهد شد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان این که در چند سال اخیر صادرات غیرنفتی ایران حدود ۴۴ تا ۴۵ میلیارد دلار بوده است، گفت: البته این پتانسیل وجود دارد که صادرات را افزایش دهیم و برای افزایش آن می‌توان به منابع داخلی کشور اتکا کرد و آنها را به تولید تبدیل کرده و صادر کنیم.

وی اظهار داشت: فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان نگران بازار محصولات خود نباشند، زیرا بازار آنها در پشت گوش ما است.

زادبوم اضافه کرد: باید کاری کنیم که تجار و صادرکنندگان احساس آرامش کنند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: صادرات برق ما به پاکستان ۱۰۰ مگاوات است، این در حالی است که آنها علاقه مندند تا این میزان را به ۵۰۰ مگاوات افزایش دهند و لذا توانیر در حال سرمایه‌گذاری است تا صادرات برق به پاکستان به ۵۰۰ مگاوات افزایش یابد.

وی در ادامه گفت:‌ با ۶ کشور موافقت‌نامه ترجیحی داریم و با کشور سوریه نیز موافقت‌نامه تجارت آزاد داریم و با صربستان برای تجارت آزاد در حال مذاکره هستیم و باید توجه داشته باشیم که برای دستیابی به تجارت آزاد با دیگر کشورها هوشمندی لازم است.

زادبوم افزود: برای دستیابی به تجارت آزاد با اوراسیا باید هم امتیاز بدهیم و امتیاز بگیریم و لازم است که دولت و مجلس حمایت داشته باشند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با تأکید بر این که با افغانستان، پاکستان و عراق نمی‌توانیم به صورت طولانی‌مدت روابط یک طرفه داشته باشیم گفت: ۲۰ درصد بازار عراق و ۳۰ درصد بازار افغانستان را در اختیار داریم، اما آنها دائما به ما تأکید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند که ما هم باید به شما صادرات داشته باشیم و لذا در تجارت باید به موضوع تعاملات دو طرفه توجه داشت و این شرایط را فراهم کرد.

فتحنایی

Recent Posts

دیدار سرپرست بیمه ایران با پیشکسوتان

سیدمحمد ناصر مبرقعی سرپرست بیمه ایران با تعدادی از بازنشستگان این شرکت دیدار و گفتگو…

16 ساعت ago

مدیرعامل بیمه ایران منصوب شد

دکتر علی جباری با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی به ریاست هیات مدیره و…

16 ساعت ago

اطلاعیه مرکز اطلاع‌رسانی شستا درباره برکناری مدیرعامل هلدینگ صبا تأمین

مرکز اطلاع‌رسانی و مسئولیت‌های اجتماعی شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) درباره برکناری مدیرعامل هلدینگ صبا…

19 ساعت ago

خریداران سکه احتیاط کنند؛ بازار به‌شدت حبابی است

سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: وضعیت بازار سکه و طلا به شدت…

1 روز ago

برگزاری بزرگترین تور آموزشی شبکه فروش شرکت بیمه سامان

تور آموزشی و تفریحی پنج روزه شرکت بیمه سامان با حضور بیش از ۷۰۰ نفر…

1 روز ago