به گزارش ایسنا، نمایندگان عربستان در لیگ قهرمانان آسیا رقبای سنتی ایرانیها محسوب میشوند؛ موضوعی که در سالهای اخیر بیشتر به چشم آمده است. الهلال و النصر به عنوان طلایهداران تیمهای عربستانی در چهار دوره از پنج دوره اخیر لیگ قهرمانان آسیا به مرحله نیمهنهایی (فینال غرب آسیا) صعود کردهاند. آن یک دورهای هم که صعود نکردند به فصل ۲۰۱۸، یعنی سال منتهی به جامجهانی برمیگردد که ملیپوشان عربستانی به تیمهای اروپایی قرض داده شده بودند.
تصور این است که بازیکنان خارجی تیمهای عربستانی (به خصوص الهلال و النصر) منجر به کسب نتایج درخشان این تیمها شدهاند اما نکته دیگری هم وجود دارد که عربستانیها را از استقلال و پرسپولیس، به عنوان دو تیم ایرانی که معمولا در مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا حضور دارند، متمایز میکند؛ نکتهای که شاید به خاطر تقابل نداشتن تیمهای ملی ایران و عربستان از انتخابی جام جهانی ۲۰۱۰ مغفول مانده و باعث دیده نشدن کیفیت بازیکنان عربستانی شده است.
تیمملی فوتبال عربستان در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در گروه B که گروهی سختتر از گروه A (گروه ایران) محسوب میشود، قرار گرفته است. در این گروه سه قدرت آسیا یعنی ژاپن، عربستان و استرالیا و تیمی شگفتیساز مانند عمان قرار دارند و کار برای تمام تیمها به جز یکی، گره خورده است. آن یک تیم عربستان است که با کسب چهار پیروزی متوالی توانسته با اقتدار صدرنشین گروه B باشد.
نکتهای که با نگاه به بازیکنان ملیپوش عربستانی جلب توجه میکند، لژیونر نبودن آنهاست. همه بازیکنان ملیپوش عربستان عضو تیمهای کشورشان به خصوص الهلال و النصر هستند. همچنین تعدادی از آنها تک باشگاهی محسوب میشوند و بیش از ۳۰۰ بازی برای باشگاهشان انجام دادهاند. در ادامه فهرست بازیکنان عربستان برای دیدار با چین (آخرین دیدارشان در انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲) را مشاهده میکنید:
دروازهبانها
محمد العویس: الاهلی
زید البواردی: الشباب
محمد الربیعی: الاهلی
فواز القرنی: الشباب
مدافعان
یاسر الشهرانی: الهلال
علی البلیهی: الهلال
محمد الخبرانی: الاهلی
سلطان الغنام: النصر
عبدالله مادو: النصر
سعود عبدالحمید: الاتحاد
عبدالله العمری: النصر
حسین قاسم: الفیصلی
هافبکها
فهد المولد: الاتحاد
سلمان الفرج: الهلال
محمد کانو: الهلال
عبدالله الملکی: الاتحاد
عبدالرحمان غریب: الاهلی
محمد الکویکبی: الاتفاق
سامی الناجی: النصر
ایمن یحیی: النصر
علی الحسن: النصر
عبدالرحمان العبود: الاتحاد
الدوساری: الهلال
مهاجمان
فراس البریکان: الفاتح
صالح الشهری: الهلال
فهرست بازیکنان عربستانی نشان میدهد که باشگاههای این کشور در کنار خرید بازیکنان باکیفیت خارجی، توان نگه داشتن بازیکنان با کیفیت خودشان را هم دارند و این موضوع باعث قدرت دو چندان آنها در عرصه باشگاهی شده است. شاید گزارشگر وطنی در بازی پرسپولیس و الهلال از چاه نفت و چند ملیتی بودن نماینده عربستان صحبت کرد اما باید توجه کنیم که همه تیمهای آسیایی در لیگ قهرمانان اجازه استفاده از ۱+۳ بازیکن خارجی (یک بازیکن خارجی آسیایی) را دارند و عربستانیها از این قضیه مستثنی نیستند. همچنین نباید چشمها را به کیفیت بازیکنی مانند الدوساری بست که هم به استقلال و هم به پرسپولیس گل زد و در نیمهنهایی هم درخشید.
در ادامه فهرست بازیکنانی را که از استقلال و پرسپولیس لژیونر شدند و به تیمهایشان برنگشتند مشاهده میکنید:
پرسپولیس: علیرضا بیرانوند، شجاع خلیلزاده، محمد حسین کنعانیزادگان، صادق محرمی، احمد نوراللهی، مهدی طارمی، رامین رضاییان، علی علیپور، شهاب زاهدی.
استقلال: مجید حسینی، پژمان منتظری، امید ابراهیمی، کاوه رضایی، محمد نادری، مهدی قایدی، امید نورافکن، اللهیار صیادمنش، علی کریمی.
حال تصور کنید که استقلال و پرسپولیس توان مالی و لیگ برتر ایران کیفیت لازم برای نگه داشتن این بازیکنان در تیمهایشان داشتند. آیا استقلال و پرسپولیس امسال در صورت داشتن این بازیکنان و در اختیار داشتن بازیکنانی مانند تیام، جپارف، دیاباته و میلیچ باز هم با دست بسته به مصاف الهلال میرفت؟ با این حال نه سرخابیها توان مالی و مدیران کاربلد برای نگه داشتن این بازیکنان را دارند و نه کیفیت لیگ برتر در حدی است که بازیکنان باکیفیت داخلی را مجاب به ماندن در ایران بکند.
انتهای پیام