به گزارش تجارت گردان ، حسین اطمینان در کنفرانس آنلاین چالش های سنگ اهن و فولاد در بورس کالا با اشاره به نا متعادل بودن سود حاصل از عرضه مواد فولادی در کشور اظهار داشت: بخش اعظم سود در زنجیره فولاد به سمت فولاد سازها سرازیر می شود و تامین کنندان مواد اولیه از این سود بی نصیب هستند.
وی با اشاره به اینکه قیمتگذاری های دستوری طی سالهای اخیر به ویژه در صنعت فولاد نتوانسته اثر مثبتی در فرآیند عرضه و تقاضا داشته باشد و مشکلاتی را نیز به این صنعت تحمیل کرده است، افزود: چادرملو در عرضه محصولات خود به بورس کالا پیشگام بوده این در حالی است که چادرملو از معدود شرکتهایی است که دارای زنجیره کامل تولید است.
مدیر بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ادامه داد: هدف از این اقدام که مورد تاکید مدیر عامل شرکت بوده است، واقعیشدن قیمت سنگآهن است، زیرا امروز یکی از دلایل عدم پیشرفت بخشخصوصی در حوزه معدن، نبود جذابیت قیمتی در این بخش است.
اطمینان، ضمن حمایت از عرضه تمامی محصولات در بورسکالا عنوان کرد: در صورت عرضه همه محصولات در بورسکالا زمینه شفافیت لازم ایجاد و زنجیره به ثبات نسبی خواهد رسید اما نکته مهم آن است که در سال ۹۹ این اتفاق رخ نداد و یک سردرگمی در بین فعالان معدنی و فولادی بهوجود آمد، بنابراین امروز نبود یک فرآیند استاندارد قیمتگذاری مشکل اساسی و بزرگ این حوزه است.
وی با بیان اینکه با تمام این اوصاف نسبتهای قیمت موادمعدنی به شمش فولادی چندان منطقی به نظر نمیرسد، اظهار داشت: وقتی قیمت سنگ آهن، کنسانتره و گندله به صورت دستوری تعیین می شود، نباید قیمت محصولات فولادی بهصورت آزاد محاسبه و به حال خود رها شود زیرا با توجه به وضعیت هزینههای اکتشاف، استخراج، هزینههای حمل و نقل، هزینه تمام شده سنگ آهن و کنسانتره بسیار بالاست و قیمت فعلی کنسانتره برای تولید مقرون به صرفه نسبت، به ویژه برای معادن کوچک مقیاس که از توان کمتری برای فرآوری سنگ آهن برخوردار هستند و گاهی دچار زیان میشوند.
وی با اشاره به مجهز شدن چادرملو به تجهیزات حفاری عمیق عنوان کرد: چادرملو با شناسایی پهنههای جدید، پیگیریهای مستمر برای بهرهبرداری از آنها را در دستور کار خود قرار داده اما متاسفانه روند صدور مجوزها بسیار کند و زمان بر شده است.
مدیر بازرگانی چادرملو تصریح کرد به شدت پیگیر بالانس کردن زنجیره معدن هستیم که اصلیترین راه، عرضه تمام محصولات در یک مکانیزم آزاد با هدف قیمتگذاری بر اساس رقابت آزاد است و بدون شک با انجام این کار، عرضه داخلی موادمعدنی برای همه فعالان جذاب میشود و زمینه رشد، توسعه و اشتغال و از همه مهمتر شفافیت بیشتر را فراهم میکند.
اطمینان با اشاره به اینکه امروز بازارهای جهانی نگاه مثبتی به موادمعدنی ایران به ویژه محصولات فولادی ایران دارد، گفت: پیشبینی میشود بعد از فروکش کردن همه گیری کرونا در جهان به ویژه در حوزه یورو شرایط مطلوبی بر بازار فولاد جهان حاکم و نقدینگی به این سمت هدایت شود.