×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳
عشایر بالای ۵۰ سال تا پایان مرداد ماه واکسینه می‌شوند

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وبدا، دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سی و سومین آیین پویش ره سلامت که صبح امروز در نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب برگزار شد، با بیان اینکه یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران این است که در اقصی نقاط کشور پوشش همگانی سلامت وجود دارد، اظهار کرد: این اقدام بیش از ۴۵ سال است که جزو برنامه بوده است. برای همه جمعیت های هزار نفری یک خانه بهداشت در سراسر کشور وجود دارد که این گستردگی خدمات از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است.

وی با بیان اینکه هنگام شیوع کرونا اگر ایران از مراکز بهداشتی و درمانی کافی برخوردار نبود نمی ‌توانست جزو بهترین کشورها در مدیریت کرونا باشد که این موضوع در تاریخ دیده خواهد شد، گفت: وجود شبکه گسترده بهداشت و درمان (به ویژه سطح یک) یکی از توفیقاتی است که کشور ما در بحث مدیریت کرونا دارد؛ اگر مثل کشورهای ثروتمند دنیا می ‌خواستیم با درمان و تخت بیمارستان جلو برویم این توانایی در ما وجود نداشت. در کشور ما به ازای هر هزار نفر یک و نیم تخت داریم و این در حالی است که در بسیاری از کشورهای اروپایی که جلوی کرونا زانو زده اند به ازای هر هزار نفر هفت تخت وجود دارد. ارائه خدمات سطح یک باعث شد هیچ بیماری پشت در بیمارستان نماند.

در به کار گیری بهورزان عشایر هیچ محدودیتی نداریم

دکتر رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه خدمت رسانی به عشایر اقدام جدیدی نیست، بیان کرد: در گذشته هم عشایری که در نزدیکی خانه های بهداشت و مراکز بهداشت و درمان روستایی و شهری مستقر می شدند همه خدمات را دریافت می کردند و همکاران من به صورت سیاری به آنها خدمات ارائه می ‌دادند. کانکس هایی که به این مناطق اعزام می شوند ثابت نبوده و جا به جا  می شوند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از انتخاب بهورزان از دل عشایر که موضوع مهمی است، خبر داد و گفت: این افراد در دوره‌های ما شرکت می‌ کنند و شروع به کار می کنند. با توجه به بیماری های واگیر و بیماری های مشترک بین انسان و دام که ممکن است عشایر بیشتر در معرض خطر باشند، به محتوای آموزشی این افراد برجسته تر توجه خواهد شد. این کانکس‌ ها از تمام استانداردها برخوردار هستند و انواع داروها در این خانه های بهداشت وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۱۸۶ هزار و ۸۳۰ نفر در قالب ۲۱۲ هزار و ۶۶۰ هزار خانوار عشایر در کشور وجود دارد که باید آنها را پوشش دهیم، تصریح کرد: در به کار گیری بهورزان عشایر هیچ محدودیتی نداریم، اکنون  ۲۱۶ مجوز استخدامی دریافت کرده ایم اما از آنجایی که اصرار داریم افراد از دل خود عشایر انتخاب شوند، گزینش آنها با دقت بیشتری صورت می ‌گیرد. در حال حاضر ۹۲ بهورز جدید جذب شده‌ اند که ۴۵ نفر در حال آموزش هستند و ۴۷ نفر دیگر هم مراحل گزینش را طی می کنند. 

تا پایان مرداد ۱۶۵ کانکس به تعداد خانه های بهداشت سیار عشایری اضافه می شود

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون عشایر با بیان اینکه تا پایان مرداد ۱۶۵ کانکس به تعداد خانه های بهداشت سیار عشایری اضافه می شود،  گفت: تا پایان مرداد ماه تمام گروه های بالای ۵۰ سال عشایر را جلوتر از برنامه کشوری واکسینه خواهیم کرد و تا پایان شهریورماه همه افراد بالای ۴۰ سال و تا پایان آبان ماه همه افراد بالای ۱۸ سال عشایر واکسینه می شوند.

وی عنوان کرد: خیلی خوشحالم که اعلام کنم علی رغم اینکه زیر بار سنگین مدیریت کرونا بودیم ما سایر خدمات بهداشت و درمان را فراموش نکردیم؛ در منطقه علی رغم وجود کرونا سایر خدمات بهداشت اعم از مراقبت مادران باردار و واکسیناسیون کم نشد بلکه ارائه خدمات به مادران باردار در این دوران ۱.۲ دهم بیشتر شد.
 

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۶۷ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۴۷۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقای جنوبی که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.