عوامل تاثیرگذار بر روند کاهشی قیمت‌ها در بازار ارز

تجارت‌گردان –  حجت الله فرزانی در گفت‌وگو با ایبِنا اظهار داشت: کاهش قیمت‌ها و روند مدیریت بازار چه در بازار متشکل ارزی و چه در سامانه نیما به نوعی بر نرخ بازار آزاد تاثیرگذار است و به نظر می‌رسد در حال حاضر نرخ دلار بین ۲۶ تا ۲۸ هزار تومان توسط بانک مرکزی تحت کنترل است.

فرزانی با بیان اینکه اخبار مرتبط با فضای سیاسی و روابط بین الملل نیز در بازار ارز تاثیر گذار است ، اظهار کرد: اینکه بازارها برهم اثر می گذارند و از هم تاثیر می پذیرند هم امر مشخصی است که برکسی هم پوشیده نیست چراکه صرافان در بازار متشکل با یک تلورانسی می توانند ارزی که از همان بازار خریداری کردند را بفروشند. البته محدودیت هایی بر این موضوع برای صرافان وجود دارد که اگر مثلا در بازار متشکل ۱۰۰هزار دلار با نرخ ۲۶ هزار تومان می گیرند، فقط ۳روز فرصت دارند که در اختیار داشته باشند.

وی ادامه داد: این ضوابط را بانک مرکزی برای اعضای بازار مشخص کرده و متناسب با همین امر، این بازارها همگرا با یکدیگر روند یکسانی خواهند داشت. به عنوان نمونه اگر روند قیمتی در سامانه نیما کاهشی باشد و طرف عرضه افزایش یابد ، بازار متشکل هم این جهت را خواهد داشت.

به گفته این کارشناس، اخبار بین المللی و همچنین آزادسازی منابع بلوکه شده ایران بر بازار ارز تاثیرگذار است چرا که در صورت دسترسی بیشتر به منابع ارزی شاهد تغییر و تحولاتی خواهیم بود. اگر این امر جنبه عملیاتی پیدا کند و این امکان فراهم شود که بانک مرکزی بتواند تخصیص ارزی خود را به درستی داشته باشد شاهد اتفاقات مثبت در حوزه ارزی کشور خواهیم بود.

فرزانی افزود: این امر نشان دهنده این است که وقتی دولت به منابع ارزی دسترسی داشته باشد می تواند حواله های ارزی مرتبط با آن را صادر کند و اجازه بدهد که این ارز تخصیص به امر واردات کالاهای اساسی و ضروری تخصیص پیدا کند.

او تاکید کرد: وقتی این اتفاق رخ دهد، طبیعتا بخشی از تقاضای ارزی که در حال حاضر از طریق سامانه نیما، بازار متشکل و حتی کف بازار توسط صرافان خریداری می شود و در اختیار واردکننده قرار می گیرد نیز کاهش پیدا می کند. وقتی تقاضا کاهش یابد طبیعتا ما شاهد کاهش قیمت در این بازارها خواهیم بود؛ بنابراین آزادسازی منابع ارزی و دسترسی بانک مرکزی به پول‌های بلوکه شده می تواند تاثیرگذاری خوبی بر بازار و قیمت ها داشته باشد.

این کارشناس حوزه پولی و بانکی در پایان اظهار کرد: اخبار ایجاد روابط بین الملل و دارای اثرات مثبت بر کشور هم می تواند عامل اثرگذاری بر روند کاهشی نرخها و همچنین تداوم روند کاهشی باشد که در این صورت شاهد این خواهیم بود که جلوی کاهش ارزش پول ملی مان گرفته شود.

فتحنایی

Recent Posts

آغاز مذاکرات برای ایجاد کانال مالی مشترک بین کشورهای اسلامی

رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: مذاکرات دو و چند جانبه با روسای بانک‌های مرکزی کشورهای عضو…

7 ساعت ago

بیمه تجارت‌نو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

تفاهم‌نامه همکاری دوجانبه میان بیمه تجارت‌نو با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف ارائه…

7 ساعت ago

فولاد کویر در پیشگیری از حوادث در منطقه پیشتاز است

در مراسمی که به مناسبت ۷ مهر روز آتش‌نشان در ایستگاه مرکزی آتش‌نشانی آران و…

7 ساعت ago

چهارمین کنفرانس بین المللی راهبری شرکتی برگزار می شود

سازمان مدیریت صنعتی به عنوان یک سازمان جریان‌ساز و ادبیات‌ساز، مقوله‌های نوپدید و نوظهور مدیریت…

7 ساعت ago

تاکید مدیرعامل پتروشیمی ایلام بر خلق ارزش افزوده بیشتر در صنعت

مدیرعامل پتروشیمی ایلام در همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران گفت: صنعت پتروشیمی کشور باید…

7 ساعت ago