×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
فاسد شدن ذخایر سیب و پرتقال به علت طمع‌کاری دلالان

به گزارش تجارت گردان ، « کمال یدالهی» در گفت و گو با ایرنا درباره علل فساد سیب درختی و پرتقال، افزود: کاهش مصرف سیب درختی و پرتقال به دلیل تغییر فصل و ورود میوه های نوبرانه، کاهش قدرت خرید مردم، کاهش مصرف در ماه مبارک رمضان، شیوع کرونا و تعطیلی اکثر اصناف رخ داده است.

رییس اتحادیه سراسری باغداران کشور اظهارداشت:  اکنون سیب و پرتقال در دست تولید کننده نیست بلکه این محصولات توسط واسطه ها و دلالان در فصل برداشت به امید طمع گران فروشی در عید و ایام نوروز خریداری شده بود.

وی تصریح کرد: اکنون زمان مصرف سیب درختی گذشته است زیرا این محصول در مهرماه وارد سردخانه‌ها شده و اکنون ۸ تا ۹ ماه از زمان مصرفش گذشته و به خودی خود دیگر کیفیت مطلوبی ندارد و حتی اگر  در بهترین سردخانه ها  نگهداری شود از کیفیت آن کاسته می شود.

یدالهی گفت: ما بارها قبل از عید اعلام کردیم که تمامی تولیدکنندگان و واسطه گران میوه را به بازار عرضه کنند زیرا کشش بازار بعد از عید پایین است، اما این گروه تصور می کردند که بعد از عید هم شاهد افزایش قیمت ها خواهند بود.

وی افزود: با وجود نگهداری میوه و فساد محصول و از بین رفتن آن حاضر نیستند میوه را با قیمت مناسب به دست مردم برسانند.

رییس اتحادیه باغداران نیز براین باور است که صادرات زمان دارد و هر میوه ای را در هر زمان و فصلی نمی توان صادر کرد زیرا مشتری ندارد بنابراین محصول باید در فصل و موقع مشخصی صادر شود تا بازار خود را ازدست ندهد.

وی با اشاره به اینکه سیب درختی و پرتقال دیگر از اردیبهشت و خردادماه مصرف چندانی ندارد به واسطه گران توصیه کرد هرچند که محصول چندانی در دست ندارند، اما این محصول را با قیمت مناسب به بازار عرضه کنند.

به گفته وی،  طبق آمارهای موجود سال ۹۹ نزدیک پنج میلیون تن مرکبات و چهار میلیون تن سیب درختی در کشور تولید شد که از این میزان حدود دو میلیون تن پرتقال شمال کشور بوده است بنابراین تولیدات از وضعیت خوبی برخوردار بود و مشخص بود در صورت عرضه بی موقع، میوه روی دست برخی واسطه ها باقی می ماند.

 وی با اشاره به اینکه شب عید برخی مسئولان و وزرا اعلام کردند که واسطه ها موجب اختلال بازار شده اند خاطرنشان کرد: آن روزی که مردم نیاز داشتند مصرف کنند، دلالان نیامدند میوه را از سردخانه ها خارج و به بازار عرضه کنند.

رییس اتحادیه باغداران تصریح کرد: شب عید و ایام نوروز در سطح تهران فقط ۱۵۰ نقطه توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی برای عرضه بدون واسطه میوه ایجاد شد که تنها تولیدکنندگان در این مبحث ورود کردند و واسطه ها به امید گرانی میوه برای بعد از عید، محصول را نگهداری کردند.

یدالهی درباره کیفیت نگهداری میوه در سردخانه ها افزود: اکثر سردخانه های کشور از وضعیت خوبی برخوردار هستند اما مدت زمان نگهداری میوه در سردخانه ها بستگی به تغذیه میوه در زمان طول رشد، کیفیت برداشت محصول (بدون ضربه و زدگی) و دمای مناسب سردخانه دارد که همه این شرایط باید رعایت شود.

رییس اتحادیه باغداران راهکار برون رفت از این مشکل و جلوگیری از ضرر منافع ملی  را عرضه این محصول با قیمت مناسب به بازار توسط واسطه ها دانست و گفت: البته اگر سیب درختی و  پرتقال از کیفیت خوبی برخوردار نباشد باید از صنایع تبدیلی استفاده کرد و با تبدیل محصول به کنسانتره به آن، ارزش افزوده داد تا محصول از بین نرود.

وی اضافه کرد: بنابراین باید واسطه ها طی قراردادی با کارخانجات فراوری با پرداخت هزینه فراوری، کنستانتره را صادر کنند.

یدالهی با بیان اینکه اکثر کشورهای خارجی به دلیل کیفیت بالای کنستانتره ایران، خریدار این محصول هستند گفت: در صورت نیاز به بازاریابی، اتحادیه باغداران و سازمان مرکزی تعاون روستایی در صادرات کمک خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، طی روزهای اخیر اعلام شد: بخشی از سیب  درختی و پرتقال باقیمانده سال ۹۹ که به بازار عرضه نشده در حال فسادپذیری است.

طبق آمارها سالانه نزدیک پنج میلیون تن انواع مرکبات و چهار میلیون تن سیب درختی در کشور تولید می شود که امکان صادرات بخش مازاد آن به کشورهای هدف وجود دارد که سال گذشته بخشی از سیب درختی در ازای واردات موز به کشورهای هدف صادر شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.