×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
فاصله گذاری هوشمند با همکاری مردم

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما ،دکتر کیانوش جهانپور در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران افزود: امیدواریم با جلب مشارکت عمومی و حمایت بین بخشی که در دو مرحله قبلی حاصل شد، گام بلندی در ادامه مدیریت این بیماری و کنترل و مهار کردن آن برداریم.
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت همچنین درباره آخرین وضعیت بروز بیماری کروناویروس جدید در کشور گفت: به نوعی در روز‌های اخیر شاهد نزول تدریجی و آرام از بیماری هستیم که امیدواریم با رعایت دقیق بهداشت فردی و اجتماعی و رعایت دقیق موضوع فاصله گذاری اجتماعی تا ۲۳ فروردین و بعد از آن هم با اجرای دقیق فاصله‌گذاری هوشمند، بتوانیم شاهد روند نزولی بیشتر این بیماری باشیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در کشورمان آمار بهبودیافتگان نیز قابل توجه است افزود: امیدواریم این وضعیت مدیریت شده بیماری را با مشارکت جمعی و مراعات پروتکل‌ها در حوزه بهداشت فردی و اجتماعی و رعایت بیشتر فاصله گذاری اجتماعی بتوانیم حفظ کنیم و ظرف هفته‌های آتی با اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند بتوانیم وارد مرحله مهار کردن بیماری و مدیریت آن شویم.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره تفاوت‌های کروناویروس جدید با آنفلوآنزای فصلی و رفتار این ویروس در ایران گفت: یافته‌های اطلاعاتی ما حاکی از این است که قطعا و حداقل رفتار کرونای ویروس جدید در کشور ما، بیماری زایی شدیدتری نسبت به آنفلوآنزای H ۱ N ۱ داشته و سریع‌الانتقال‌تر و سریع‌الانتشارتر است.
وی افزود: یافته‌های پیشین خیلی‌ها را در دنیا به این نتیجه رسانده بود که ممکن است آنفلوآنزای تیپ A یا همان آنفلوآنزای H ۱ N ۱ مرگ‌بار‌تر از کووید۱۹ باشد و بیماری‌زایی آن شدیدتری داشته باشد، اما کروناویروس سریع الانتشارتر و سریع الانتقال‌تر است.
جهانپور گفت: این درحالی است که امروز بر اساس یافته‌های آماری و اطلاعات‌مان از بیماری کووید۱۹، بعد از ۴۵ روز از شناسایی اولین موارد بیماری در کشور و وقتی اطلاعاتمان را درباره کووید۱۹ در کشور با اطلاعاتی که در پاییز سال گذشته داشتیم، مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که علاوه بر اینکه کووید۱۹ نسبت به آنفلوآنزا سریع الانتقال‌تر و سریع‌الانتشارتر است، بیماری‌زایی شدیدتری را در کشور ما داشته و موارد فوت و مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس هم در کشور ما به طور کلی بالاتر بوده است. به این معنی که هم تعداد بیشتری مبتلا شده و هم از جمع مبتلایان تعداد بیشتری نسبت به آنفلوآنزای H ۱ N ۱ فوت کرده‌اند که فاصله بسیار قابل توجه و تفاوت معنادار آماری وجود دارد.
جهانپور ادامه داد: یافته‌های اطلاعاتی ما حاکی از این است که قطعا و حداقل رفتار کروناویروس جدید در کشور ما هم بیماری زایی شدیدتری نسبت به آنفلوآنزای H ۱ N ۱ داشته و سریع‌الانتقال‌تر و سریع‌الانتشارتر است. البته آمار در برخی کشور‌های دیگر هنوز نهایی نشده است. به عنوان مثال در ایالات متحده آخرین آمار مربوط به آنفلوآنزای فصل پاییز و زمستان است که در آمریکا حداقل ۳۱۰ هزار نفر بستری، ۳۲ میلیون نفر مبتلا و ۱۸ هزار مرگ و میر را در ایالات متحده در سال گذشته تا ۲۲ فوریه ۲۰۲۰ داشته است.
وی افزود: قاعدتا با توجه به اوج و رشد سریع موارد ابتلا و مرگ و میر در این کشور (​آمریکا) باید منتظر ماند تا ببینیم که آیا همین رفتاری که از کرونا ویروس جدید در ایران دیدیم در آنجا هم خواهیم دید و آیا شدت و حدت بیماری‌زایی این بیماری در ایالات متحده هم بیشتر خواهد بود یا خیر.
جهانپور ادامه داد: البته در اروپا هم به نظر می‌آید که اطلاعات فعلی کفایت می‌کند که شدت و حدت بیماری‌زایی این ویروس و موارد مرگ و میر ناشی از آن را باید بیشتر از آنفلوآنزای فصلی بدانیم.
وی درباره احتمال بروز موج دوم بیماری در تهران با توجه به خارج شدن مردم از خانه‌هایشان گفت: به هر حال ترافیکی که طی دو سه روز اخیر در سطح شهر تهران مشاهده کردیم، ارتباطی به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا ندارد، زیرا تا ۲۳ فروردین هیچ تغییری در مصوبات نداشتیم و هرآنچه که در هشتم فروردین تصویب و ابلاغ شده بود تا ۲۳ فروردین هم ادامه دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: آنچه شاهد بودیم رفتاری بود که شاید برخی شهروندان اتخاذ کرده و به خیابان‌ها آمده بودند که ما معتقدیم بخش زیادی از آن ربطی به اشتغال و مراجعه به محل‌های کار نداشت، زیرا تغییری در مصوبات اشتغال تا ۲۳ فروردین نداشته‌ایم.
جهانپور ادامه داد: آنچه که انجام شد تغییر رفتار در بخشی از جامعه بود که به هر حال شاید بعد از چند هفته در خانه ماندن این تصور برای برخی ایجاد شده که کرونا هم تابع تقویم رسمی است و احتمالا بعد از تعطیلات رسمی خداحافظی کرده است.
وی افزود: اطلاعات اولیه ما حاکی از آن است که تعداد زیادی از این تردد‌هایی که روز‌های اخیر در تهران وجود داشته غیرضرور بوده است و ارتباطی با شغل و اشتغال ندارد. تقریبا اطمینان داریم که اگر این روند ادامه یابد ظرف ۷ تا ۱۰ روز آینده با اوج مجدد بیماری در شهر تهران مواجه خواهیم بود که این بسیار نگران کننده است.
جهانپور گفت: ما با تلاش نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف و با مشارکت خوب مردم وارد مرحله مدیریت بیماری شده‌ایم که هنوز بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته به آن نرسیده اند، اما این مرحله شکننده است و به راحتی با یک تغییر رفتار حتی در بخشی از جامعه می‌توانیم از این مرحله خارج و دوباره وارد اوج بیماری شویم که این امر بسیار نگران کننده خواهد بود.

ترخیص ۲۴ هزار و ۲۳۶ بیمار کووید ۱۹
سخنگوی وزارت بهداشت: روند بهبود مبتلایان سرعت گرفته است و تاکنون ۲۴ هزار و ۲۳۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
دکتر جهانپور افزود: از دیروز تا امروز و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی ۲۲۷۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد.
وی گفت: احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۰۵۰۰ نفر رسیده است.
جهانپور افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۶ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند.
وی گفت: تاکنون از وجود ۳۷۳۹ نفر در کشور به دلیل ابتلا به این بیماری، محروم شده ایم.
جهانپور افزود: ۴۰۸۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.