مالک شریعتی نیاسر در گفت و گو با خانه ملت، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دولت در زمینه رفع تحریم ها چه اقداماتی انجام داده است،گفت:موضوع امکان فروش نفت یکی از موضوعات بسیار مهمی که در ابتدای شروع به کار دولت مطرح بود و افرادی از دولت گذشته درباره آن صحبت می کردند. حتی این موضوع از سوی سخنگوی دولت سابق نیز مطرح شد.
وی تاکید کرد:حتی سخنگوی دولت سابق تاکید داشت که ما امکان فروش یک قطره نفت را نیز نداریم و نمی توانیم پولی دریافت کنیم و همه این موارد بر این ادعا بود که براساس مذاکرات و توافق برجام مشکلات حل شده است اما پیرو جمع بندی دولتمردان دولت سابق ما شنیدیم که چیزی عاید کشور نشده و حتی در فروش نفتمان که قرار بود جز نتایج مان باشد،دچار مشکل هستیم. همچنین بیان می شد که اگر شخصی بتواند تا فروش ۲۰۰ هزار بشکه نفت را تضمین کند،می توان ان فرد را متصدی وزارت نفت کرد اما دیدیم شرایطش فراهم نیست.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خوشبختانه با تلاش و پیگیری های دولت فعلی به تدریج فروش نفت سرعت بیشتری پیدا کرد، ادامه داد:فروش نفت در دولت فعلی به نحوی اتفاق افتاد که ما از زیر یک میلیون بشکه در سال گذشته به حدود یک میلیون بشکه به صورت میانگین در انتهای سال رسیدیم و امسال هم خوشبختانه وزارت نفت پیگیر صادرات حدود یک و نیم میلیون بشکه نفت است.همچنین مبالغ فروش نفت نیز یا به صورت مستقیم و یا به صورت غیر مستقیم برای خرید کالا دنبال می شود و منافع آن عاید کشور می شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همچنان فعالیت ها در بخش فروش نفت زیاد است، بیان کرد: از این رو این روند باید تقویت شود و همچنان باید سرمایه گذاری در حوزه بالادستی نفت و گاز را با تاکید بر میادین مشترک توسعه دهیم که ان شاءالله این روند تثبیت شود تا بتوانیم چاله های گذشته را پر کنیم و البته رئیس جمهور هم اشاره داشتند که دولت بدین وسیله توانسته بخشی از کسری بودجه را برطرف کند.
وی با بیان اینکه امیدواریم درآمدهای نفتی به سمت سرمایه گذاری های زیرساختی کشور سوق داده شود، ادامه داد: امیدواریم به واسطه این فعالیت ها ارزش افزوده اقتصادی و اشتغالزایی در کشور فراهم شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به واقعیات مذاکرات صورت گرفته در گذشته بیان کرد: براساس این مذاکرات ما امتیازاتی را به طرف های غربی دادیم و عملا آنها چیزی به ما ندادند و تعهدات خود را عملیاتی نکردند با این حال ما در میان یک اتفاق انجام شده قرار داریم. لذا تلاش دولت و دنبال کنندگان مذاکرات باید بر این اساس باشد که منافعی که در گذشته عاید کشور نشده را دریافت کنند.
وی تاکید کرد: بنابراین آنچه که در مذاکرات دنبال می شود این است که ما قصد داریم حق مان را از طرف غربی بگیریم چراکه غربی ها امتیازاتی را از ما گرفته اند و آن امتیازاتی که قرار بوده به ما بدهند را نداده اند بنابراین نباید کسی تصور کند که قرار است در راستای این مذاکرات اتفاق جدیدی رخ دهد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت با بیان اینکه در مذاکرات پیش روی تلاش می شود تا تعهدات انجام نشده طرف غربی به آنها دیکته شود، بیان کرد: بنابراین مسیر مذاکرات باید دنبال شود چراکه منافع و حق کشور است و لغو تحریم ها باید رخ دهد لذا قرار نیست در این مذاکرات ما امتیاز جدیدی به طرف غربی بدهیم و این مذاکرات برای این است که ما بخشی از خسارات دیده شده را جبران کنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت نفت و مجموعه های دیگر نظام باید وظایف خود را در قبال دریافت حق و حقوق ایران انجام دهد، بیان کرد: نباید کشور معطل چند کشور خاص و محدود شود الحمدالله این موضوع به درستی در دولت دنبال می شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت دیپلماسی فعالی و گسترده ای در بین کشورها منطقه و فرامنطقه ای دارد، بیان کرد: به عنوان مثال سفر اخیر رئیس جمهور به آمریکای لاتین نشان می دهد که ما معطل آن مسیر – مذاکرات – نیستیم و کار خود را انجام می دهیم با این حال مسیر مذاکرات هم باید با اقتدار دنبال شود تا حق مان را از کشورهای زیاده خواه بگیریم./