به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، مصطفی تنها در گفتوگو با ایلنا در مورد افزایش نرخ تایر در بازار اظهار داشت: تولیدکننده با مشکلات بسیاری مواد اولیه را جمع آوری و محصول را به بازار ارائه میدهد که باید در شبکه بازار توزیع شود. اما هیچ کسی نمیپرسد کیفیت و کمیت محصول چگونه است؟ ما تولید کنندهایم نه توزیع کننده. متاسفانه بافت اقتصادی ما به شکلی است که تایر با قیمتی که حق مصرف کننده است به دستش نمیرسد. اما باید در نظر داشت مگر خودرو، مسکن، گوشت و….. گران نشدهاند؟ وقتی همه چیز گران است یعنی یک مشکل اساسی در اقتصاد ما وجود دارد. بنابراین تایری که افراد چندین برابر قیمت خریداری میکنند مربوط به تولیدکننده نیست.
وی در ادامه افزود: متاسفانه شبکه توزیع کشور ما مشکل اساسی دارد و دارای یک شبکه بسیار قدیمی است. زمانی که در اقتصاد ما تولید با مشکلات زیادی مواجه است و اگر فردی سرمایه شخصی را صرف مغازهداری کند، میتواند سودی به مراتب بیشتر از تولید ببرد. از همین روی باید پرسید، چرا در سال گذشته هیچ سرمایه گذاری در صنعت تایر کشور اتفاق نیفتاده است، علت چیست؟ زیرا بنیان اقتصادی ما دارای مشکل است.
تنها خاطر نشان کرد: اکنون یک محصول آنقدر دست به دست میشود که باعث شده دیگر قابل کنترل نیست. چندی پیش انبارخانگی در شهر ری آتش گرفته بود که به دنبال آن مشخص شد بخش وسیعی از آن محل نگهدری لاستیک است.
وی ادامه داد: تولید ما به دست توزیع کننده نهایی نمیرسد و او نیز مقصر نیست، چون با حداقل سود کار میکنند. در سال گذشته ما ۲۶۰ هزار تن تولید داخلی داشتیم و نزدیک به ۲۰۰ هزار تن واردات داشتیم یعنی نزدیک به ۴۶۰ هزار تن، در حالی که کل مصرف ما در سال ۳۳۰ هزار تن بیشتر نمیشود یعنی ما سالانه ۱۳۰ هزار تن تایر مازاد عرضه داشتهایم در حالی که آن را در بازار اصلا حس نکردیم و همواره دچار کمبود بودیم.
تنها با بیان اینکه در پنج ماه ابتدایی سال جاری ۲۸ درصد تولید تایر سواری نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، ادامه داد: به عبارتی در سال جاری حدود به ۹ میلیون حلقه تایر تولید شده است. که د رپنج ماهه ابتدایی سال گذشته این رقم به ۶ میلیون و ۹۷۵ هزار حلقه تولید شده بود.
وی در خاتمه اضافه کرد: تولید تایر سواری بستگی به خودرو سازیها دارد زیرا به ازای هر یک خودرو ۵ حلقه تایر مصرف میشود، به همین جهت به فعالیت خودروسازها هم بستگی دارد و ممکن است آمار را سالانه را چند میلیون جابهجا کند. نیاز سالانه ما حدودا نزدیک به ۲۲ میلیون حلقه لاستیک است که سال گذشته حدود ۱۹ میلیون حلقه لاستیک تولید کردیم و در سال جاری قرار بر آن است که بیش از ۲۰ میلیون حلقه تولید شود.
وی افزود: سال گذشته نزدیک به ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون یورو واردات تایر بوده اما این سختگیری و پیگیری که برای تولیدکنندگان وجود دارد برای واردکنندگان وجود ندارد. قیمت مصوب سازمان حمایت برای مصرف کننده به نظر قیمت معقولی است اما در بازار تا دو برابر افزایش قیمت وجود دارد.
سیدمحمد ناصر مبرقعی سرپرست بیمه ایران با تعدادی از بازنشستگان این شرکت دیدار و گفتگو…
دکتر علی جباری با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی به ریاست هیات مدیره و…
مرکز اطلاعرسانی و مسئولیتهای اجتماعی شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) درباره برکناری مدیرعامل هلدینگ صبا…
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: وضعیت بازار سکه و طلا به شدت…
دکتر سید محمدرضا میری لواسانی، ضمن تبریک هفدهمین سالروز تأسیس پتروشیمی پردیس، اعلام کرد :…
تور آموزشی و تفریحی پنج روزه شرکت بیمه سامان با حضور بیش از ۷۰۰ نفر…