Categories: خبر ویژه

قیمت تمام شده قطعات وارداتی لوازم خانگی بالاست/ هجمه‌های مافیای واردات و قاچاق

به گزارش تجارت گردان ، عباس ابهری امروز جمعه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: از لحظه ثبت سفارش واردات قطعات لوازم خانگی مدت زمانی طولانی سپری می‌شود تا تولیدکنندگان بتوانند به قطعات دست پیدا کنند؛ همچنین مسائلی از جمله عوارض گمرکی، بیمه و مالیات سبب می‌شود تا در بعضی از کالاها قیمت تمام شده افزایش پیدا کند.

وی افزود: زیرساخت‌های تولید اکنون ایجاد شده و سرمایه‌گذاری با وجود اینکه بانک‌ها تسهیلات ریالی و ارزی به تولیدکننده لوازم خانگی داخلی پرداخت نمی‌کنند، صورت گرفته است و تولیدکنندگان در حال رقابت با کالای خارجی هستند.

عضو انجمن لوازم خانگی با بیان اینکه کالاهای داخلی قابل رقابت با کالاهای خارجی هستند، گفت: تولیدکننده شناسنامه داری که دارای کارخانه، برند، مشخصات فنی و سابقه است، کالایی که تولید می‌کند از نظر کیفی با کالای مشابه خارجی نه‌تنها رقابت می‌کند؛ بلکه بهتر است.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان داخلی از نظر کیفی به مزیت نسبی دست پیدا کرده‌اند، با اینکه در شرایط تحریمی قرار داریم؛ اما با انتقال دانش فنی و توسعه زیرساخت‌ها آماده رقابت و حتی صادرات به کشورهای دیگر هستیم.

ابهری اضافه کرد: در حوزه صادرات لوازم خانگی زیر ساخت‌ها به دلیل تحریم‌ها هنوز فراهم نشده است در این زمینه نیازمند توسعه روابط و رایزنان اقتصادی آشنا به علم اقتصاد و بازرگان داریم تا بتوانیم با ایجاد تعامل و معرفی کالاها به سایر کشورها در حوزه لوازم خانگی ورود کنیم.

وی با انتقاد از تولیدکنندگان زیرپله‌ای لوازم خانگی گفت: تولیدکنندگان حرفه‌ای از نظر کیفیت با تولیدکننده‌های زیرپله‌ای قابل مقایسه نیستند تولیدکنندگان زیرپله‌ای هرچند منجر به بدنام شدن تولید داخلی لوازم خانگی می‌شوند؛ اما در حدی نیستند که بتوانند بازار لوازم خانگی را تحت شعاع قرار دهند.

عضو انجمن لوازم خانگی عنوان کرد: در کنار تولید کنندگان زیرپله‌ای، قاچاق نیز یک معضل دیگر است که ۲۵ درصد از بازار ۷ میلیارد دلاری لوازم خانگی را به خود اختصاص داده است این رقم به ارزش یک و نیم میلیارد دلار است.

وی با بیان اینکه قاچاق سهم تولید لوازم خانگی را کاهش می‌دهد گفت: کالاهای قاچاق به خاطر اینکه مالیات، عوارض و هزینه‌های دیگر را پرداخت نمی‌کند، ارزان‌تر در بازار عرضه می‌شود و این امر برای رقابت با بازار داخلی عادلانه نیست.

ابهری ادامه داد: ۳۰ درصد تولیدکننده واقعی در حوزه لوازم خانگی داریم که دارای ظرفیت اسمی بالایی هستند اکنون رقابت در کالای لوازم خانگی بیشتر و حساس شده است از این رو شرکت‌ها به صورت اقساطی کالاها را به مصرف‌کنندگان پرداخت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: عده‌ای از مافیای واردات و قاچاق به دنبال هجمه‌هایی در بازار هستند، تا بتوانند زمینه قاچاق را فراهم کرده و سودی ببرند؛ این در حالی است که اگر این موضوع ادامه پیدا کند با کاهش تولید و مشکلات برای تولیدکنندگان روبرو خواهیم شد.

فتحنایی

Recent Posts

سرمایه‌گذاری های بورسی ”ومعادن“ در ریل رشد

“ومعادن” در این ماه با رشد ۱۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشت، بهای…

4 ساعت ago

کاهش ۶۰۰ میلیون دلاری ارزش صادرات زنجیره فولاد در نیمه نخست امسال

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران آمار صادرات ۶ ماهه سال ۱۴۰۳ زنجیره فولاد کشور را منتشر…

4 ساعت ago

کسب عنوان واحد نمونه صنعتی استان در سال ۱۴۰۲ توسط شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین

شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در همایش تجلیل از واحدهای برتر صنعتی و معدنی استان…

16 ساعت ago

لغو تعدادی از پروازها از ساعت ۲۱ امشب

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: با توجه به محدودیت عملیاتی پیش آمده، پرواز تعدادی از…

17 ساعت ago

جزئیات تغییر سقف سوخت‌گیری با کارت شخصی

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی جزئیات تغییر سقف سوخت‌گیری با کارت شخصی را تشریح…

17 ساعت ago

«پست برق نفت» پروژه CTEP در مدار قرار گرفت گامی دیگر در راستای راه اندازی زودهنگام واحد فرآورش مرکزی میدان آزادگان جنوبی

«پست برق نفت» واحد فرآورش مرکزی میدان آزادگان جنوبی (CTEP) در مدار قرار گرفت.

20 ساعت ago