گروه : اصناف و کشاورزی
به گزارش تجارت گردان ، محمدرضا بنیطبا در گفت و گو با ایلنا درباره دلایل افزایش قیمت کره در روزهای اخیر، اظهار کرد: از ابتدای سال ۹۸ تا به امروز، قیمت مصوب هر درصد از چربی شیرخام از ۳۰ تومان به ۶۰ تومان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در آذرماه سالجاری که ستاد تنظیم بازار نرخ مصوب جدید شیرخام و چربی آن را ۶۰ تومان اعلام کرد قیمت هر درصد از چربی در بازار به ۷۲ تومان رسید.
به گفته بنیطبا؛ در تابستان نرخها بالاتر رفت و قیمت مبادله هر درصد چربی شیرخام به حدود ۸۰ تومان رسید.
وی یادآور شد: به رغم افزایش قیمت چربی در بازار به بیش از نرخ مصوب، سازمان حمایت از صنایع خواست برای جلوگیری از شوک به بازار، قیمتها را به یکباره افزایش ندهد.
بنی طبا افزود: با چانه زنی سازمان حمایت صنایع لبنی قبول کردند به طور موقت اجازه ندهد قیمت هر کره صد گرمی به بیش از ۸ هزار تومان برسد، اما حالا بعد از چند ماه زیان با اجازه سازمان حمایت، قیمت کره افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: در واقع قیمت کره حیوانی بعد از چندماه با پوشش هزینههای تولید کننده به نقطه سربهسر رسیده است.
بنیطبا ضمن تاکید بر این نکته که با انتقال کره حیوانی از گروه یک به گروه دو کالایی، مانند همه کالاها شاهد افزایش و واقعی شدن قیمت آن بودهایمٰ، اظهار کرد: اگرچه قیمت واقعی شده اما با حذف قیمتگذاری دستوری از این کالا، میتوانیم در ماههای آتی شاهد تعادل بازار و ثبات نسبی قیمت آن باشیم.
وی گفت: سال گذشته ۴۵ هزار تن کره برای تامین نیاز داخلی با ارز مرجع (۴۲۰۰ تومانی) وارد کشور و تقریبا تا نیمه امسال تمامی آن به بازار عرضه شد، با به اتمام رسیدن این ذخیره، کرههای موجود دربازار فقط کرههای واردتی با نرخ ارز نیمایی و کرههای تولیدی داخل هستند که هر دو قیمتی بالاتر از کرههای قبلی دارند.
بنیطبا ادامه داد: همیشه صنایع لبنی مورد اتهام به گران فروشی هستند درحالی که در بیشتر موارد در افزایش قیمتها نقش ندارند و افزایش قیمتها بطور مستقیم با افزایش هزینههای تولید که به تولیدکننده تحمیل شده مربوط میشود.
وی توضیح داد: برای قضاوت درباره عملکرد صنایع لبنی باید همهی زنجیره تولید را دید، در شرایطی که شیرخام و نرخ چربی شیر افزایش قیمت داشته و نهادهها نیز با نرخ مصوب به دست دامدار نمیرسد و هیچگونه کنترل و نظارتی هم بر حلقههای پیشینی زنجیره صنایع لبنی و قیمتهای مصوب در این بخشها نیست، افزایش قیمت محصولات لبنی اتفاقی عجیبی نیست.
بنی طبا در پایان ضمن عذرخواهی از مصرف کنندگان، تاکید کرد: صنایع لبنی نیز بخشی از مردم این کشورند و گلایه مردم از افزایش قیمتها را درک میکنند و نگران از کاهش مصرف محصولات لبنی بخصوص در دهکهای محروم جامعه هستند، اما واقعیت این است که اگر تولیدکنندگان نمیتوانند کالای خود را با قیمت تمام شده به بازار عرضه کنند و تبدیل به بنگاههای تولیدی زیانده شوند.
وی نتیجه زیانده شدن صنایع لبنی را تعطیلی خطوط تولید و از دست رفتن بخشی از اشتغال کشور و متعاقب آن کمبود محصولات لبنی در بازار مصرف دانست.
https://tejaratgardan.ir/?p=92427