×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
لازمه ثبات اقتصادی بسترسازی برای رشد تولید است

سید جلیل جلالی فر؛ کارشناس و تحلیلگر تجارت خارجی در گفتگو با ایبِنا در خصوص اهمیت فراهم سازی زمینه‌های لازم برای توسعه ارتباطات تجاری و جذب سرمایه گذاری خارجی در اقتصاد ایران گفت: سرمایه گذاری خارجی یکی از موضوعات مهم برای زمینه‌سازی توسعه اقتصادی است، چرا که سرمایه‌هایی که وارد اقتصاد یک کشور می‌شوند کمک بسیار بزرگی به رشد و توسعه تولید می‌کنند.


وی دراین باره افزود: آنچه در خصوص اقتصاد ایران بسیار حائز اهمیت است اینکه خوشبختانه اقتصاد ایران ظرفیت‌های بزرگی برای جذب سرمایه‌های خارجی دارد، ضمن اینکه برای توسعه زیر ساخت‌های تولید که به افزایش صادرات منتهی می‌شود فرصت‌های خوبی در کشور وجود دارد، همچنین منابع و مواد اولیه و نیروی انسانی متخصصی داریم که باعث بهره‌وری هر چه بیشتر اقتصاد و علاقمندی سرمایه‌های خارجی به سرمایه گذاری در اقتصاد ایران می‌شود.


این کارشناس و تحلیلگر تجارت خارجی یادآور شد: سرمایه‌های خارجی بسیار علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران هستند فقط زمینه‌های داخلی با سیاست‌گذاری‌های درست و قوانین ثابت و پایدار باید فراهم شود. اگرسرمایه‌گذاری‌های خارجی با شرایط ویژه‌ای که مورد اشاره قرار گرفت در تکمیل تولید و رساندن به بازار جذب شوند قطع به یقین منجر به تحولی عظیم در اقتصاد ایران می‌شود.


وی علت عدم تحقق آمار‌های بسیار مطلوب در رشد تولید و افزایش صادرات را عنوان کرد و گفت: متاسفانه بخشی از عدم رشد بالای تولید در حد ظرفیت‌های بسیار بزرگ اقتصاد ایران را می‌توان به عدم تنظیم و تهیه سیاست‌های تثبیت اقتصادی درست مرتبط کرد، چرا که اگر دولت‌های مختلف در این موضوع تا کنون فعالیت درستی می‌داشتند قطعا وضعیت تولید و صادرات ایران به مراتب از امروز بهتر بود.


وی خاطر نشان کرد: با اینکه همه مولفه‌ها برای توسعه اقتصاد ایران در بخش خارجی و تولید و صادرات فراهم است، اما نتوانسته ایم در بازار کشور‌های مختلف خوب ظاهر شویم، در حالی که ترکیه حتی در سیاست خارجی با روسیه چالش‌هایی دارد و در موضوع اوکراین در برابر روسیه ایستاده، اما روسیه نمی‌تواند از بازار ترکیه خارج شود.


وی در ادامه بحث توضیح داد: این در حالی است که ایران که در بسیاری مواضع با روسیه در بحث سیاست خارجی همسو است، اما قادر نیست روابط تجاری خود را با روسیه به اندازه این روابط گسترش دهد به گونه‌ای که در سال ۲۰۲۲ زیر ۲۰۰ میلیون دلار با روسیه تجارت داشته ایم که رقم بسیار کمی به شمار می‌رود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.