×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
لزوم بازنگری و تقویت نقش راهبردی نظام بیمه‌ای در حوزه سلامت

مراسم گرامی‌داشت روز پزشک و داروساز و تقدیر از پزشکان و داروسازان نمونه با حضور احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی، محمد رئیس‌زاده رئیس سازمان نظام پزشکی کشور، اعضای هیئت‌مدیره سازمان تأمین‌اجتماعی و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان و همچنین با حضور جمعی از پزشکان و داروسازان نمونه شاغل در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی برگزار شد. مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در این مراسم، ضمن گرامی‌داشت یاد و نام حکیم و طبیب نامی ایرانی شیخ‌الرئیس ابوعلی سینا و شیمی‌دان برجسته محمدبن زکریای رازی و تبریک روز پزشک و داروساز به حافظان سلامت شاغل در مراکز درمانی این سازمان و با ارائه گزارشی از دستاوردهای حوزه درمان این سازمان، گفت: اولین و فوری‌ترین موضوعی که پیگیری آن در این دوره با توجه به اشراف ریاست محترم جمهور به مسائل حوزه درمان ضروری به نظر می‌رسد، احیای جایگاه شورای عالی بیمه سلامت در کشور و مشخص شدن نقش بیمه‌ها در این شورا است. بر اساس سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و خصوصاً سیاست‌های کلی حوزه سلامت، باید وظایف متولیان خدمات سلامت، ارائه‌دهندگان و خریداران این خدمات کاملاً روشن باشد. متأسفانه نقش بیمه‌ها به عنوان خریدار خدمات و نماینده و حافظ منافع بیمه‌شدگان در این شورا تضعیف شده و علی‌رغم تلاش‌های انجام شده، نقش راهبردی نظام بیمه‌ای در حوزه سلامت همچنان مورد غفلت قرار گرفته است.

به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، موسوی در این مراسم ضمن گرامی‌داشت یاد و نام همه شهدا خصوصاً شهدای عرصه سلامت و درمان کشور اظهار داشت: فراموش نمی‌کنیم که در ایام بیماری کرونا، در مقطعی روزانه تا ۷۰۰ نفر از هموطنان‌مان را از دست می‌دادیم و اگر مجاهدت‌ها و رشادت‌ها و حضور خالصانه خادمان عرصه سلامت و پزشکان عزیزمان نبود، قطعاً آرامش پس از آن طوفان بزرگ را نمی‌دیدیم. شاهد بودیم که در آن دوران سخت، عزیزان فعال در حوزه سلامت و درمان «طبیب دوار بطبه» بودند؛ یعنی مرحم آلام و سختی‌های کسانی که شاید در آن روزها نزدیکانشان هم از آن‌ها فاصله می‌گرفتند.

وی در ادامه با تبریک حلول ماه مبارک ربیع‌الاول و فرارسیدن میلاد باسعادت خاتم‌الانبیاء حضرت محمد مصطفی صلی‌الله علیه و آله و سلم گفت: تعبیری که در نهج‌البلاغه حضرت امیرالمومنین علی علیه‌السلام درباره حضرت خاتم‌المرسلین به کار برده‌اند «طبیب دوار بطبه» است، یعنی ایشان به‌صورت مستمر در پی رفع حاجات روحی و جسمی مردم بودند. ما دیدیم که عزیزان پزشک و کادر سلامت ما در همین سازمان تأمین‌اجتماعی چگونه در ایام کرونا به‌صورت مستمر تلاش کردند که این تشبیه ذاتی به مقام رسول‌الله صلی‌الله علیه وآله را ترجمه کنند. بنابراین باید قدردان مقام شامخ پزشکان عزیز باشیم و اگر در طی این مدت قصوری از جانب ما بود از خداوند می‌خواهیم این توفیق را به ما عطا کند که بیش از پیش در خدمت شما باشیم.

موسوی افزود: اگر امروز از توسعه شاخص‌های رشد و رفاه حرف می‌زنیم، قطعاً یکی از مؤلفه‌های اساسی در حوزه سلامت، خدمات پزشکان و کادر درمان کشور است. اگر امروز با افتخار بیان می‌کنیم که شاخص امید به زندگی پس از انقلاب اسلامی به بالای ۷۷ سال رسیده است، این دستاورد مرهون تلاش‌های نظام اسلامی و حضور مؤثری است که در شبکه عظیم نظام سلامت رقم خورده است. امیدوارم که با تلاش‌های شما عزیزان همچنان شاهد افتخارآفرینی‌های متعدد در عرصه سلامت خصوصاً در سازمان تأمین‌اجتماعی باشیم.
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به اقدامات تحولی این سازمان طی سه سال گذشته، گفت: وقتی تیم فعلی کار خود را آغاز کرد، سازمان تأمین‌اجتماعی وضعیت خوبی نداشت. از همان ابتدا دو اولویت مهم را برای خود تعیین کردیم که یکی پرداخت به‌موقع حقوق و مستمری بازنشستگان عزیز و پس از آن ارائه خدمات با کیفیت سلامت و درمان به این عزیزان و همه بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی بود؛ آن هم در حالی که سازمانی با این خدمات متنوع و گسترده؛ در آن مقطع بیش از ۱۱۵ هزار میلیارد تومان بدهی ناشی از استقراض بانکی داشت.

وی افزود: امروز با تلاش جامعه ۷۰ هزار نفری کارکنان سازمان تأمین‌اجتماعی و مدیریت راهبردی در بخش مصارف و منابع، مفتخریم اعلام کنیم که ۱۰۶ هزار میلیارد از بدهی‌های این سازمان تسویه شده و نه تنها حتی یک خدمت از خدمات سازمان خصوصاً در بخش درمان کم نشده، بلکه هر روز شاهد توسعه این بخش با دستان پرتوان جامعه پزشکی و کادر محترم درمان شاغل در مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی بودیم.
وی در ادامه گفت: طی سه سال گذشته بیش از ۴۳ مرکز درمانی تخصصی، فوق‌تخصصی و بیمارستانی در سراسر کشور خصوصاً در مناطق کمتر برخوردار به بهره‌برداری رسید که بخشی از این پروژه‌ها در گذشته آغاز شده بود و بخشی از آنها نیز در کمتر از سه سال تکمیل و آماده بهره‌برداری شد. از بیمارستان ۱۶۰ تخت‌خوابی آبادان تا بیمارستان هدایت تهران و درمانگاه لنگرود تا بیمارستان ۵۵۰ تختخوابی شهید فیاض‌بخش تهران که ان‌شاءالله به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد، همگی طرح‌هایی هستند که طی سه سال گذشته به چرخه خدمات‌رسانی حوزه درمان سازمان تأمین‌اجتماعی اضافه شده است. در این دوره نه تنها حتی یک قلم دارو از پوشش بیمه‌ای ما خارج نشد، بلکه بالغ بر ۲۰۰ قلم دارو خصوصاً در حوزه بیماری‌های خاص به فهرست داروهای تحت پوشش بیمه‌ای سازمان اضافه شد.
وی با اشاره به این‌که بدهی‌های سازمان به طرف‌های قرارداد همواره یکی از دغدغه‌های مجموعه تأمین‌اجتماعی بوده است، گفت: در این دوره به‌رغم بدهی‌های وزرات بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی به سازمان تأمین‌اجتماعی، فاصله تسویه بدهی‌ها به مراکز طرف قرارداد از ۶ تا ۹ ماه به ۳ الی ۴ ماه رسیده و در تیر ماه سال جاری بی‌سابقه‌ترین پرداخت بدهی به طرف‌های قرارداد به مبلغ ۲۳ هزار میلیارد تومان انجام شد. علی‌رغم برخی ادعاها در مورد بی رغبتی ارائه‌دهندگان خدمات سلامت به همکاری با سازمان تأمین‌اجتماعی نیز تعداد پزشکان و واحدهای طرف‌های قرارداد سازمان تأمین‌اجتماعی از ۵۲ هزار مورد در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۵۷ هزار مورد در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
موسوی با اشاره به این‌که کاهش پرداخت از جیب مردم یکی از اولویت‌های سازمان طی سه سال اخیر بود، اظهار داشت: امروز خدمات بستری برای بیمه‌شدگان بالای ۶۵ سال ما در تمامی مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی، کاملا رایگان است. علاوه بر این بیمه تکمیلی بازنشستگان عزیز با مبلغی بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان و سهم ۵۰ درصدی سازمان تأمین‌اجتماعی در حال اجرا است. همچنین در مناطقی که ما مراکز ملکی برای بستری بیماران نداریم، خدمات درمانی در مراکز طرف قرارداد دولیت و دانشگاهی به صورت صددرصد رایگان ارائه می‌شود. ۲۵۱ مرکز کنترل دیابت و فشار خون نیز با رویکرد پیشگیری در مراکز درمانی سراسر کشور توسط تیم فعلی درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی راه‌اندازی شده است. در واقع علیرغم تنگناهای مالی، توسعه خدمات درمانی و کاهش پرداخت از جیب مردم به معنای واقعی عملیاتی شد.
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در ادامه با طرح برخی درخواست‌ها از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: اولین و فوری‌ترین موضوعی که پیگیری آن در این دوره با توجه به اشراف ریاست محترم جمهور به مسائل حوزه درمان ضروری به نظر می‌رسد، احیای جایگاه شورای عالی بیمه سلامت در کشور و مشخص شدن نقش بیمه‌ها در این شورا است. بر اساس سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و خصوصاً سیاست‌های کلی حوزه سلامت، باید وظایف متولیان خدمات سلامت، ارائه‌دهندگان و خریداران این خدمات کاملاً روشن باشد. متأسفانه نقش بیمه‌ها به عنوان خریدار خدمات و نماینده و حافظ منافع بیمه‌شدگان در این شورا تضعیف شده علی‌رغم تلاش‌های انجام شده نقش راهبردی نظام بیمه‌ای در حوزه سلامت همچنان مورد غفلت قرار گرفته است.
موسوی با اشاره به وضع نابسامان نظام تعرفه‌گذاری خدمات سلامت افزود: اولین نکته در این حوزه این است که تعرفه‌ها باید به سمت واقعی شدن حرکت کند که در سیاست‌های ابلاغی نیز به آن اشاره شده است. تعرفه‌گذاری واحد یکی دیگر از نکات قابل توجهی است که در کنار واقعی شدن تعرفه‌ها باید به آن توجه کرد. تعرفه‌های متعدد هم هزینه‌ها را برای نظام بیمه‌ای غیرقابل تحمل کرده است و هم در بحث پرداخت از جیب مردم، نابسامانی‌هایی را بوجود آورده است. باید با حرکت به سوی تعرفه‌گذاری واحد، خرید راهبردی و کیفی خدمت را داشته باشیم؛ یعنی به جای رقابت در تعرفه‌گذاری، رقابت در کیفت ارائه خدمت اتفاق بیفتد.
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با انتقاد از عدم اجرای راهنماهای بالیبنی در نظام سلامت گفت: چرا مردم و نظام بیمه‌ای باید هزینه‌های تحمیل شده خارج از راهنماهای بالینی را پرداخت کنند درحالی که سال‌هاست این تجربه در کشورهای دیگر اجرا می‌شود؟
وی با اشاره به این‌که داروی شفابخش همه مشکلات مذکور، اجرای نظام ارجاع به معنای واقعی کلمه است، تصریح کرد: سازمان تأمین‌اجتماعی در این رابطه تجربه مختصر اما مفیدی داشته است که پیش از این رئیس جمهور محترم زمانی که در کمیسیون بهداشت مجلس حضور داشتند، مکرر این مسیر را تأیید می‌کردند. اگر این مسیر درست است باید مدلی را اجرا کنیم که هزینه‌ها برای مردم و حوزه مالی کاهش پیدا کند و در کنار آن توسعه خدمات رایگان را به صورت عمومی داشته باشیم.

اساطیر و مفاخر علمی، سند دانایی و حافظه توانایی تکرار شونده ملت‌ هستند

دکتر محمد رئیس‌زاده رئیس سازمان نظام پزشکی کشور نیز در مراسم بزرگداشت روز پزشک و داروساز که به همت سازمان تامین اجتماعی و با حضور جمعی از پزشکان و داروسازان نمونه شاغل در مراکز درمانی این سازمان برگزار شد، ضمن تبریک زادروز طبیب حاذق و حکیم پرآوازه شیخ‌الرئیس بوعلی سینا و شیمی‌دان برجسته محمدبن زکریای رازی و قدردانی از فعالیت و دستاوردهای ارزشمند سازمان تأمین‌اجتماعی در حوزه سلامت، اظهار داشت: اگر جامعه پزشکی ما توفیقی داشته که قطعاً داشته است، محصول این سرزمین و همین مردم بوده و با کمک همه شاخه‌های علوم رقم خورده است. این طور نیست که اگر ما به رشد و بالندگی جامعه پزشکی خود می‌بالیم فقط مربوط به جامعه پزشکی باشد، این افتخار مربوط به معلمی است که ما را تربیت کرد، مربوط به آن مهندسی است که تجهیزات در اختیار ما گذاشت و مربوط به آن متخصص علوم انسانی است که این فضای آموزشی را ایجاد کرد و در نهایت این افتخار متعلق به همه مردم است، نه اینکه پزشک تافته جدا بافته باشد؛ اما این که گاهی تلاش شود تا این رشته سرکوب و منکوب شود اینها به نفع کشور نیست.

وی در ادامه گفت: در این‌باره مکرراً تذکراتی را از تریبون‌های مختلف مطرح کردم اما متأسفانه علیرغم این تلاش‌ها آن طور که باید اتفاقات مثبتی در راستای کنترل این هجمه‌ها اتفاق نیفتاد. حتی برخی متولیان با این جبهه‌ها همراهی کردند که مایه تاسف است و در نهایت من به شدت نگران این فضاسازی‌ها هستم و بیم آن دارم که این جریان‌ها منجر به پسرفت در عرصه پزشکی کشور شود. هیچ دلیلی وجود ندارد که دشمن برای تضعیف این جامعه پرافتخار که حتماً همه افتخاراتش متعلق به این کشور و این نظام است برنامه‌ریزی نکند. پزشکی عرصه‌ای است مثل عرصه امنیت و ما این درهم تنیدگی پزشکی و امنیت را قبلاً مشاهده کرده‌ایم.
وی افزود: حضور یک پزشک در رأس نظام اجرایی، فرصت مغتنمی برای جامعه پزشکی کشور است تا هم مانع این سیل هجمه‌ها و سوءجریان‌ها شوند و هم احقاق حق و حقوق را طبق قانون پیگیری کنند.
رئیس سازمان نظام پزشکی با تأکید بر ضرورت آگاهی جامعه پزشکی نسبت به تاریخ این رشته گفت: اگر نسل جوان ما از تاریخ پرافتخار پزشکی این کشور فاصله بگیرند، حتماً دچار خسران خواهیم شد. باید بدانیم ابوعلی سینا، زکریای رازی، علی بن عباس اهوازی و اسماعیل جرجانی که بودند. ما بیش از این‌که به متون این بزرگان نیاز داشته باشیم به روش‌شناسی و خود این بزرگواران نیازمندیم. جامعه پزشکی ما باید به امثال ابن‌سینا و زکریای رازی بپردازد؛ چه این اساطیر و مفاخر سند دانایی و حافظه توانایی تکرارشونده ملت ما هستند. یعنی وجود این اساطیر نشان می‌دهد که ما باز هم می‌توانیم ابن سینا و زکریای رازی داشته باشیم و باز هم می‌توانیم به مرجع علمی دنیا تبدیل شویم؛ چرا که قبلاً این کار را کرده‌ایم و این فقط یک آرزو و تمنا نیست. برخی خیال می‌کنند اگر به ابن سینا بپردازند، به معنای پذیرش چیزی غیر از طب مدرن است. درحالی‌که ما نیاز داریم بزرگان علم پزشکی را بشناسیم و همین امروز بسیاری از دانشمندان علم پزشکی در دنیا در حال تأمل روی آثار ابن‌سینا هستند.

پیشتازی درمان تأمین‌اجتماعی در شاخص‌های کارآمدی و کیفیت

بر اساس این گزارش، دکتر مهدی اسلامی معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی نیز در این مراسم ضمن تبریک روز پزشک و داروساز و قدردانی از خدمات صادقانه و مجاهدانه پزشکان، داروسازان و کادر سلامت این سازمان، اظهار داشت: سازمان تأمین‌اجتماعی در دو بخش درمان مستقیم و غیرمستقیم فعالیت دارد. در بخش درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی بیش از ۴۰۰ مرکز درمانی در سراسر کشور دارد که خدمات درمانی رایگان به بالغ بر نیمی از جمعیت کشور ارائه می‌کنند.
وی افزود: در بخش درمان غیرمستقیم، سازمان تأمین‌اجتماعی با بیش از ۵۷ هزار پزشک و مرکز خصوصی، دانشگاهی و دولتی طرف قرارداد است که وظیفه خود می دانیم از همراهی ارائه دهندگان خدمات در این بخش که همکاری ارزشمندی با سازمان تأمین‌اجتماعی داشته و دارند، قدردانی کنیم.

وی همچنین گفت: در مجموعه درمان سازمان تأمین‌اجتماعی، طی سه سال گذشته هم در مراجعات سرپایی و هم در بخش خدمات بستری، شاهد یک سیر صعودی بودیم و با توسعه مراکز درمانی ملکی نیز شاهد افزایش تخت‌های فعال مراکز درمانی این سازمان بودیم. افزایش تعداد جراحی‌ها در مراکز ملکی سازمان تأمین‌اجتماعی گویای تلاش‌ها و مجاهدت‌ها شما پزشکان عزیز و کادر محترم درمان است که جای تقدیر و تشکر دارد.
دکتر اسلامی با اشاره به این‌که هشت درصد از خدمات درمانی کشور در مراکز درمانی ملکی سازمان تأمین‌اجتماعی تولید می‌شود، گفت: با وجود برخی محدودیت‌ها، خدمات درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی از کیفیت بالایی برخوردار است و براساس ارزیابی های وزارت بهداشت و درمان که متولی حوزه سلامت کشور است، در بسیاری از حوزه‌ها، کیفیت خدمات سازمان از استانداردهای کل کشور بالاتر است. در بحث هتلینگ و استانداردسازی محیط، طی سه سال گذشته بیش از ۹۰ مرکز ما به متراژ بیش از ۵۰ هزار متر مربع استاندارسازی شد که اقدامی کم‌نظیر بود. طبق اعتبارسنجی وزارت بهداشت، بیش از ۸۸ درصد از مراکز درمانی ما درجه یک و درجه یک برتر را کسب کرده‌اند که همه این‌ها حاصل تلاش‌های شما عزیزان در مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی است.
معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی در ادامه گفت: علاوه بر رشد کیفی خدمات درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی، در بخش عمرانی نیز ۴۳ مرکز درمانی طی سه سال گذشته به بهره‌برداری رسید که از این بابت از همراهی و حمایت خاص مدیرعامل محترم سازمان تأمین‌اجتماعی و اعضای محترم هیئت‌مدیره سازمان تقدیر و تشکر می‌کنم که به‌صورت مستمر پیگیر وضعیت این پروژه‌ها بودند. علاوه بر این اقدامات خوبی در راستای تسهیل جذب پزشکان طی این مدت صورت گرفت که حاصل آن جذب حدود ۱۰۰۰ پزشک در سه سال گذشته بود.
به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی؛ دکتر مهدی ناقوسی مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی نیز در ابتدای این مراسم ضمن تبریک روز پزشک و داروساز و همچنین تقدیر از حضور پزشکان و داروسازان نمونه این سازمان در مراسم بزرگداشت روز پزشک، اظهار داشت: خدوند را شاکریم که به ما توفیق داد یک بار دیگر گرد هم بیاییم تا از پزشکان و داروسازان خدوم سازمان تأمین‌اجتماعی تقدیر و تشکر کنیم.
وی افزود: در جایگاه والای پزشکان و مجموعه کادر درمان همین بس که در زمان همه‌گیری کرونا، جان عزیز خود را کف دست گرفتند و در خط مقدم مبارزه با این بیماری، مجاهدانه حضور یافتند و در این راه شهیدانی نیز تقدیم جامعه کردند.

دکتر ناقوسی با اشاره به کیفیت بالای خدمات درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی در رقابت با سایر ارائه‌کنندگان خدمات درمانی گفت: سازمان تأمین‌اجتماعی با ۴۰۴ مرکز درمانی ملکی در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۱۹ میلیون، در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۴۰ میلیون و در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۱۴۵ میلیون خدمت سرپایی و بستری به بیماران ارائه کرده است که همه اینها مرهون زحمات شبانه روزی شما پزشکان و داروسازان و تمامی اعضای کادر محترم درمان شاغل در مراکز درمانی این سازمان است. در کنار این، حمایت‌های بی‌دریغ مدیرعامل محترم سازمان تامین اجتماعی و نگاه ویژه ایشان به جایگاه پزشک باعث شد که طی این سال‌ها شاهد رشد چشمگیر حوزه درمان در این سازمان باشیم و امیدواریم این روند رو به رشد همچنان استمرار داشته باشد.
بر اساس این گزارش، مراسم گرامی‌داشت روز پزشک و داروساز که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی، اعضای هیئت‌مدیره و جمعی از معاونان، مدیران و همکاران این سازمان در مجتمع نگین غرب سازمان تأمین‌اجتماعی برگزار شد، با تجلیل از ۷۸ پزشک و داروساز نمونه شاغل در مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی در سراسر کشور و همچنین ۱۹ نفر از پزشکان نمونه بسیج جامعه پزشکی تأمین‌اجتماعی و اهدای لوح یادبود به آن‌ها پایان یافت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.