به گزارش ایسنا، سال ۹۹ برای لیگ دسته یک فوتبال ایران با شرایط کرونایی آغاز شد. بسیاری از تیمهای لیگ یکی با توجه به شرایط قرنطینه نتوانستند تمرینات خوبی را سپری کنند اما با شروع دوباره مسابقات لیگ دسته یک، شرایط به روال سابق خود بازگشت.
در هفتههای آخر رقابتهای لیگ دسته یک، رقابت میان ۴ تیم حساستر از تیم های دیگر بود. مس رفسنجان، آلومینیوم اراک، خوشه طلایی ساوه و مس کرمان، از مدعیان اصلی صعود به رقابتهای لیگ برتر بودند که در نهایت مس رفسنجان با ۶۷ امتیاز به عنوان قهرمان رقابتهای لیگ دسته یک معرفی شد و طی رقابتی حساس میان آلومینیوم اراک و مس کرمان، آلومینیوم اراک با اختلاف تفاضل یک گل به عنوان تیم دوم به لیگ برتر صعود کرد. دو تیم ۶۳ امتیاز کرده بودند.
همچنین در پایان این فصل از لیگ یک، تیمهای نیروی زمینی، سپیدرود رشت و علم و ادب تبریز که در ردههای شانزدهم تا هجدهم لیگ حضور داشتند به رقابتهای لیگ دسته دو سقوط کردند.
در فصل جدید رقابتهای لیگ دسته یک، اتفاقات جالبی رقم خورد و تیمهایی در این فصل حضور دارند که فضای لیگ را جذابتر کرده است. پارس جنوبی جم و شاهین شهرداری بوشهر تیمهایی هستند که از لیگ برتر به لیگ یک سقوط کردند و تیمهای استقلال ملاثانی، شهرداری آستارا و چوکا تالش تیمهای صعود کرده به رقابتهای لیگ دسته یک بودند.
در فصل ۱۳۹۸-۱۳۹۹ باشگاه فوتبال داماش گیلان با خرید امتیاز باشگاه فوتبال کارون اروند خرمشهر به لیگ آزادگان صعود کرد در فصل ۱۳۹۹-۱۴۰۰ به دلیل عدم پرداخت مطالبات توسط داماش به کارون اروند در فصل قبل امتیاز داماش به کارون اروند خرمشهر بازگشت. این تیم خرمشهری باز هم به دلیل شرایط نامطلوب مالی، باز هم امتیاز خود را به تیمی دیگری فروخت و این بار خیبر خرمآباد امتیاز کارون اروند را گرفت تا در رقابتهای لیگ دسته یک حضور پیدا کند.
مشکلات و اعتراضات داوری، یار همیشگی لیگ یک!
در این فصل از رقابتهای لیگ دسته یک اعتراضات به داوری باز هم وجود داشت و باشگاههای چوکا تالش، پارس جنوبی جم، هوادار، خیبر خرم آباد، آرمان گهر سیرجان و شاهین شهرداری بوشهر در صحنه و موقعیتهای مختلف اعتراضات خود را نسبت به تصمیمهای داور اعلام کردند و این همهگیری باعث شد بازهم مسائل داوری در رقابتهای لیگ دسته یک پابرجا باشد.
همچنین در جنجالیترین تصمیم، میتوان به باشگاه بادران اشاره کرد که با انتشار اعلامیهای اعلام کرد اگر اشتباهات داوری ادامه داشته باشد از مسابقات کنارهگیری خواهد کرد.
مشکلات زمین، چالش همیشگی لیگ
نبود امکانات زیرساختی درست در لیگ یک، باعث شده مشکلات ورزشگاه و زمین در لیگ یک، یک امر همیشگی در این مسابقات باشد، این فصل از رقابتهای لیگ دسته یک هم این مشکل پابرجا بود. زمین بازی تیم فوتبال خوشه طلایی ساوه یکی از این زمینهای مشکلدار لیگ یک بود که باعث بروز برخی مصدومیتها شد. همچنین ورزشگاه شهدای هفتم تیر بابل که برای تیم رایکا بود که هم دچار مشکلاتی در رقابتهای لیگ دسته یک شد. ورزشگاه تیمهای استقلال خوزستان، شهرداری آستارا و چوکا تالش نیز در جریان مسابقات لیگ یک چالشهای متفاوتی را گذراندند و باعث شد هر کدام در جریان مسابقات به مشکل بخورند.
* مدعیان سقوط و صعود چه تیمهایی هستند؟
در بالای جدول رقابتهای لیگ دسته یک، شرایط تیمهای بسیار به هم نزدیک است. طوری که تیمها تا رده هفتم، با یک امتیاز اختلاف از جایگاه اول تا هفتم قرار گرفتند. مس کرمان با ۳۲ امتیاز، شهرداری آستارا با ۳۱ امتیاز، استقلال خوزستان با ۳۰ امتیاز، فجر سپاسی با ۲۸ امتیاز و تیمهای هوادار و شاهین شهرداری بوشهر با ۲۷ امتیاز در ردههای اول تا هفتم قرار گرفتند و لیگ یک در سال ۱۴۰۰ از این جهت میتواند از جذابیت بیشتری برخوردار باشد که هر تیمی میتواند شرایط خود به کلی تغییر دهد و خود را به عنوان تیم برتر معرفی کند.
در انتهای جدول شرایط مقداری متفاوت است. تا اینجای کار تیمهای نود ارومیه و گلریحان البرز با ۱۴ امتیاز با توجه به تفاضل گل بهتر نود ارومیه، در ردههای هفدهم تا هجدهم جدول قرار دارند. این دو تیم با رده بالای خود ۴ امتیاز فاصله دارند و نمیتوان حکم قطعی برای سقوط این دو تیم صادر کرد اما شرایط برای بقا برای این دو تیم سختتر از تیمهای دیگر است و با توجه به شرایطی که در لیگ وجود دارد باید دید چه تیمهایی مسافر لیگ برتر و کدام تیمها راهی لیگ دسته دو میشوند.
انتهای پیام