×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳
”ماکو“ از سیاست‌گذاری تا عمل‌گرایی / منطقه آزاد ماکو پلی بین اقتصاد ملی و بین‌الملل

در سال های گذشته اثر سوء سیاست گذاری های دولت در سطح کلان اقتصادی و عدم شفافیت و کارایی قوانین و مقررات مربوط به مناطق آزاد از مهمترین مشکلات سرمایه گذاران برای ورود به منطقه آزاد ماکو بدند.

در حال حاضر به دلیل الزام در جذب سرمایه‌گذاری داخلی، مدیران این منطقه ایجاد مدیریت یکپارچه اقتصادی در منطقه آزاد را در دستور کار قرار داده است. به همین دلیل در جلسات متعددی با مدیران سایر دستگاه‌ها به دنبال رفع موانع کسب‌وکارها برآمدند.

همچنین الزام در جذب سرمایه‌گذاری خارجی به دلیل تعریف پروژه‌های اقتصادی در این منطقه باعث شده مدیران به دنبال اقداماتی برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و ایجاد اطمینان در فعالیتهای اقتصادی سرمایه‌گذاران شوند.

هرچند بخشی از این عوامل همچون ریسک‌های ناشی از نوسانات نرخ ارز کلان بوده و تابع اقدامات منطقه نیست.

در حال حاضر توجه به عامل امکانات ماکو، سیاست گذاری مناسب، اجرای صحیح قوانین و مقررات، جذب فعالان اقتصادی و در نهایت اقدامات حمایتی مدیران منطقه باعث جذب هر چه بیشتر سرمایه گذاری در منطقه آزاد ماکو خواهد شد.

براساس نیازمندی های منطقه آزاد ماکو براساس تضامین قانونی همچون ماده ۲۱ قانون مناطق آزاد، دولت جمهوری اسلامی ‌ایران متعهد به حمایت از اصل سرمایه و سود حاصله از سوی سرمایه‌گذار در مناطق آزاد است. از این رو منطقه آزاد به تشریح ظرفیت های ماکو با در نظر گرفتن قوانین و مقررات پرداخته است.

از سوی دیگر جذب سرمایه‌گذاری باید به همراه انتقال تکنولوژی رخ دهد. در نتیجه رابطه و نقش منطقه آزاد ماکو در ایجاد و توسعه مراودات و بالطبع مبادلات بین‌المللی ایران در قیاس با تعاملات بین‌المللی کشور، روندی صعودی گرفته است.

ایجاد و توسعه زیرساخت‌های منطقه آزاد ماکو از دیگر راهبردهای موثر مدیران این منطقه آزاد است. چراکه در حوزه ترانزیت علاوه بر بالا بردن ظرفیت‌های حمل و نقل ایران، زمینه افزایش درآمدهای ارزی ناشی از ترانزیت کالا را فراهم می‌کند.

از سوی دیگر قدرت اقتصادی ایران در معادلات تجاری منطقه افزایش خواهد یافت. براساس همین نگاه مدیران منطقه آزاد ماکو تلاش کردند تا مناطق آزاد را پلی بین اقتصاد ملی و بین‌الملل قرار دهند.

از یک سو با جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی پایه توسعه صادرات را استحکام ببخشند. از طرف دیگر با بهره‌گیری از منابع و استعدادهای بالقوه کشور، مزیت‌های نسبی اقتصاد را در زمینه اقتصاد بین‌الملل به بالفعل تبدیل کنند.

با توجه به پتانسیل ماکو در ایجاد ارزش افزوده بالا در فعالیت‌های اقتصادی خصوصا برای سرمایه‌گذاران خارجی در صورت تامین موارد اولیه در مناطق آزاد، اقتصاد منطقه رشد قابل توجهی خواهد داشت.

بی‌شک تحرک مناطق آزاد در فعالیت‌های اقتصادی و تحقق اهداف تعیین شده آنها اثربخشی شگرفی در ارتقای جایگاه اقتصادی در سطح بین‌الملل و به‌روزسازی سطح تکنولوژیک کشورمان برجای خواهد گذاشت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.