به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه با اصحاب رسانه دقایقی پیش آغاز شد.
وی در ابتدای این نشست به تشریح جزییات سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان پرداخت و گفت: با سفر ظریف به نیویورک و آمریکای لاتین که به سنگال ختم شد، تحولاتی رخ داد.
موسوی سفر ظریف را بسیار پربار دانست و خاطرنشان کرد: این سفر به اهداف تعییین شده دست پیدا کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد: سفر وزیر خارجه عمان و نخست وزیر عراق را هم داشتیم که در چارچوب مناسبات دوجانبه انجام شد.
وی ادامه داد: کمیسیون مشترک برجام به خواست طرفین برگزار شد و سفر مقامات چینی و هندی هم در این هفته انجام میشود.
موسوی با بیان اینکه تلاشهای دیپلماتیک برای حفظ برجام از سوی همه طرفهای باقی مانده در توافق ادامه دارد، خاطرنشان کرد: روزنههای دیپلماتیک برای ما و طرفهای برجامی ادامه دارد که در چارچوب کمیسیونهای مشترک و رایزنیهای طرفین انجام میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: طرفهای اروپایی در رابطه با اقدامات ایران درقبال بی عملی آنها معترض بودند، ایران هم به این امر هم نسبت به بازداشت برخی از ایرانیها بخاطر نقض تحریمهای آمریکا معترض است.
وی ادامه داد: همچنین اقدام انگلیسها در جبل الطارق هم در کمیسیون برجام مطرح کردیم که توافق خاصی انجام نشد.
موسوی تصریح کرد: اگر عمل اروپا در انجام تعهدات راضی کننده نباشد، گام سوم را هم برمی داریم.
وی ادامه داد: مطالب منتشر شده همان چیزی بود که در مذاکرات با طرف عمانی گذشت و اینکه او برای میانجیگیری به تهران آمد را تایید نمیکنم، هرچند مطالب جاری هم مطرح شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در مورد نشست کمیسیون مشترک برجام گفت:هیچ تضمینی وجود ندارد طرفهای برجامی به تمام تعهدات خود عمل کنند، ولی نشست رو به جلویی بود. اگر بخشی از مذاکرات نتیجه بدهد، کمیسیون با حضور وزرا هم برگزار شود، ولی خیلی نمیتوان روی بیانیهها یا صحبت های آنان حساب کرد و همچنان منتظر اقدامات عملی در اجرای تعهداتشان در برجام هستیم.
موسوی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان تصریح کرد: اروپاییها حرف زیاد میزنند، ولی تعهداتی را نمیپذیرند و نمیتوان روی حرف آنان حساب کرد، در حالی که مطالبات ایران کاملا روشن است و درکمیسیون به صورت رو در رو همه مطالب را عنوان کردیم.
موسوی در تشریح جزییات دیدار ظریف با ردپال تصریح کرد: ظریف هر وقت به نیویورک میرود، در حاشیه ماموریت اصلی به درخواست طرفهای آمریکایی که میتوانند نمایندگان ملت و کنگره باشند و همچنین رسانههای آمریکایی، با آنها ملاقات و گفتگو میکند.
وی ادامه داد: هیچ ملاقاتی با هیچ مقام دولتی در این سفرها صورت نمیگیرد و ملاقاتها در چارچوب گفتوگوهای مردمی و نمایندگان افکار عمومی است.
موسوی تصریح کرد: علی رغم ادعاهای امریکا برای مهد دموکراسی بودن وزیر ما را محدود کردند و بیم شنیده شدن صدای ایران را دارند. قوانین آنها اجازه دیدار مقاماتشان با مقامهای ایرانی را ندارند و قرار بود برخی به همین دلیل تحریم شوند، برای همین اسم فرد خاصی را نمیبرم، چون ممکن است در آمریکا با او برخورد شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اظهار کرد: در کمیسیون دیروز، طرفهای اروپایی نسبت به رویکرد جدید ایران کمی معترض بودند و ایران هم نسبت به رفتار آنها و دستگیری برخی ایرانیان در اروپا توسط آمریکا اعتراض کرد.
موسوی درمورد کشتی توقیف شده در جبل الطارق گفت: یکی از موضوعات در کمیسیون که به عنوان نقض برجام طرح کردیم، بحث نفتکش توقیف شده است. گفتم کشور اروپایی که تحت تحریم آنها هستیم، نفت کش ما را توقیف کردند و این امر قابل پذیرش نیست.
وی ادامه داد: ریشه تمام نامنیها در منطقه به دخالت کشورهای فرا سرزمینی باز میگردد و برای تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز همکاری داریم.
موسوی با بیان اینکه توافق خاصی صورت نگرفته است، اظهار کرد: همه این رفت و آمدها اگر به نتیجه خوبی نینجامد، ایران گام سوم را بر میدارد.
وی با بیان اینکه اروپاییها در حرفزدن کم نمیآورند و تعهداتی را میپذیرند، خاطرنشان کرد: این دفعه در نشست وین احساس این بود که قدری جدیتر است، ولی تا اقدام عملی در این خصوص صورت نگیرد، خیلی نمیشود روی حرفها حساب کنیم.
موسوی درمورد دیدار یک نماینده مجلس باسفیر انگلیس گفت: از خودشان بپرسید، مجلس اعلام موضع خواهد کرد.
وی ضمن تایید نامه وزیر خارجه کشورمان درمورد سریال گاندو به رهبری خاطرنشان کرد: رهبری پاسخ دادند و گفتند مطلقا راضی نیستند به مجموعه و ظریف توهینی بشود امیدوارم گوش شنوایی باشد.
موسوی در رابطه با دریافت پول ایران از طریق اینستکس تصریح کرد: اروپا ادعا میکند اینستکس برای همین کار است. این یک مقدمه برای اجرای تعهداتی است که بعد از خروج آمریکا وعده داند و برای ما اصل نیست. اروپا ادعا میکند در مراحل مختلف میتوانیم پول حاصل از خرید نفت را دریافت کنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه در اخبار آمده است که همزمان با سفر بن علوی به تهران، انگلیس میخواست نفتکش خود را آزاد کند، اظهار کرد: من چنین موضوعی را نشنیدم، ولی جای نگرانی نیست، چون آنها قدرت و اراده ما را دیدهاند.
موسوی در پاسخ به اینکه ظریف برای مذاکره با آمریکا به مراجع نوشته است،خاطرنشان کرد: ظریف نظرات کارشناسی خود را در اظهار نظرهای رسانهای انجام میدهند و همیشه نظرات خود را به صراحت اعلام کرده اند، فکر نمیکنم صحبتهای شما درست باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد: آقای ظریف یکشنبه هفته آینده به مناسبت روز خبرنگار برای اولین بار یک نشست خبری را با رسانههای داخلی و خارجی خواهند داشت.
موسوی درباره آخرین وضعیت رهبر شیعیان نیجریه تصریح کرد: وزارت خارجه به صورت جدی پیگیر وضعیت شیخ زکزاکی است، رایزنیهای زیادی برای تغییر شرایط او و خانواده اش انجام شده است، اما اگر آن را اعلام نمیکنیم به دلیل این است که به روند پیگیریها لطمه نزنیم و وضعیت او را بدتر نکند و اهل تبلیغ نیستیم.
وی ادامه داد: در سفر به سنگال و منطقه موضوع زکزارکی را پیگیری کردیم. رایزنیهایی با برخی کشورها انجام دادیم. قرار است امروز دادگاهی برگزار شود که امیدواریم شرایط او بهتر شود.
وی در مورد مخالفت ایران با مصاحبه پمپئو با رسانههای آمریکا خاطرنشان کرد: اقدام آنها منفعلانه بوده است و صداقت و جدیتی در آن نمیبینیم، قطعا آنها به دنبال تواقق جدی نیستند بلکه این بیشتر بازی تبلیغات رسانهای است چراکه بارها رسانههای ایرانی برای مصاحبه از او دعوت کردند، ولی او رد کرد.
موسوی در ادامه تاکید کرد: باید به آنها یادآوری کرد سفر ظریف سفری دوجانه به امریکا نیست بلکه سفر به مقر سازمان ملل است
وی در مورد پیشنهاد مطرح شده از سوی ظریف در نیویورک گفت: ما به آمریکا پیشنهاد دادیم پروتکل الحاقی را که قرار بود در سال ۲۰۲۳ به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد، اکنون تصویب کنیم و در ازای آن دولت آمریکا هم لغو همه تحریمها را در کنکره این کشور به تصویب برساند که این پیشنهاد ایران با مخالفت دولت آمریکا رو به رو شد.