×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
مجوز تولید واکسن بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان صادر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علی‌صفر ماکنعلی با اشاره به این که در حال حاضر کشور ژاپن درگیر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است و حدود ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار پرنده را تحت کنترل قرار داده است، گفت: در ایران این بیماری که در سال ۹۶ بالغ بر ۲۶ میلیون قطعه پرنده را تلف کرد، کنترل شده است. در سال جاری علیرغم این که این ویروس در اصلاندوز اردبیل، گلزار تهران، مازندران و میقان اراک مشاهده شده اما در کوتاه‌ترین زمان ممکن تشخیص قطعی آن داده شد و گزارش، تأیید، مهار و مختومه را در این چهار بخش انجام دادیم.
وی با اشاره به تولید بذر واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور، گفت: بذر مورد نیاز تولید واکسن بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در داخل کشور تولید و در روزهای اخیر از آن رونمایی شد؛ ماده اساسی برای رصد و پایش بیماری‌ها، آنتی‌ژن است که در داخل تولید شده و با این اقدام از هدر رفت یک میلیارد تومان جلوگیری می‌شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد: تاکنون سه شرکت در بخش خصوصی مجوز تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را گرفته‌اند.
تولید بذر واکسن تب برفکی در مرز خودکفایی
وی در رابطه با کاهش بیماری تب مالت در کشور، تصریح کرد: تب مالت بیماری رایج بین دام و انسان است و ما ۸ میلیون تن شیر در دامداری‌های صنعتی تولید می‌کنیم که با بررسی و نظارت مستمر، میزان تب مالت انسانی در استان تهران با بیش از ۱۳ میلیون نفر جمعیت، به کمتر از ۴۰۰ نفر در سال رسیده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در رابطه با کنترل بیماری تب برفکی در کشور عنوان کرد: تب برفکی یک بیماری راهبردی است و با توجه به تمهیدات سازمان دامپزشکی و حمایت‌هایی که از شرکت‌های دانش بنیان به عمل آمده، در حوزه تولید بذر این واکسن به مرز خودکفایی رسیده‌ایم و در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ شرکت‌های خصوصی این توانایی را خواهند داشت که این واکسن را تولید کنند.
وی افزود: ما علاوه بر اینکه این بیماری را در گاوداری‌های شیری و گوشتی کنترل کرده‌ایم، رکورد کنترل بیماری را در گاوداری‌های شیری در ۱۴ سال اخیر زده‌ایم.
مهار تب برفکی و نیوکاسل با واکسن تولید داخل
وی ادامه داد: در حال حاضر ۷۳ درصد از کانون‌های بیماری نیوکاسل کاهش یافته است و برنامه‌ای را برای مهار بیماری سالمونلا طراحی و ابلاغ کرده‌ایم که در حال انجام است.
ماکنعلی گفت: تولید واکسن در زمینه واکسن PPR، تب‌برفکی و نیوکاسل G۷ مازاد بر نیاز داخل است اما در گذشته نیازمند واردات بودیم، همچنین ۳ واکسن جدید طیور هم با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مراحل اولیه ساخت را طی می‌کند.
وی ادامه داد: در تولید واکسن تب سه روزه هم وابسته به ژاپن و اروپا بودیم که تا سال ۱۴۰۰ از واردات این واکسن بی نیاز خواهیم شد و بازارهای کشورهای همجوار را هم به دست می‌آوریم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص هویت گذاری دام خاطرنشان کرد: تاکنون ۱.۳ میلیون رأس دام شیری و ۶۷ میلیون رأس گوسفند و بز هم به صورت ۱۰۰ درصد پلاک‌گذاری شده‌اند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.