×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
محاسبه ۱۰.۵ هزار میلیارد تومانی مالیات برای خانه های خالی

 به گزارش تجارت گردان به نقل از مهر، داوود منظور در نشست خبری که امروز ر سازمان امور مالیاتی بر گزار شد در تشریح اقدامات این سازمان در دولت سیزدهم اظهار کرد: رویکرد ما در مالیات ستاتی، کاهش فشار بر بخش رسمی اقتصاد و جلوگیری از فرارهای مالیاتی است.

وی بابیان اینکه تمام تلاش خود را کرده ایم تا تمام فرآیندهای پرونده‌های مالیاتی به صورت الکترونیکی انجام شود و میزان مراجعات حضوری مودیان مالیاتی به ادارات امور مالیاتی کاهش یابد.

رئیس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: تکالیفی در قوانین مختلف به عنوان ضمانت اجرایی بر عهده سازمان مالیاتی گذاشته می‌شود که این سازمان باید به عنوان جریمه، بر دستگاه‌های که تکالیف خود را انجام نمی‌دهند، مالیات بگیریم که یکی از آنها، بانک‌ها هستند.

وی خاطرنشان کرد: به تازگی اظهارنامه اشخاص حقوقی را دریافت کرده ایم و رسیدگی به آنها از شهریور است و یکی از اولویت‌های ما، رسیدگی به تخلفات بانک‌هایی است که قانون جهش تولید مسکن را رعایت نکردند و تسهیلات مسکن را نداده اند.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر گفت: بانک‌هایی که تسهیلات مربوطه را نمی‌دهند از سال ۹۵ به این سو، مالیات دارایی‌های مازاد را از بانک‌ها دریافت می‌کنیم.

منظور افزود: نظام مالیاتی پلیس اقتصاد است و بر حسن اجرای بخش‌های خدمات دهنده به مردم رسیدگی می‌کند.

وی در خصوص مالیات خانه‌ها و خودروهای لوکس یادآور شد: این مالیات در بودجه‌های سنواتی می‌آمد ولی نتیجه‌ای نداشت، اما امسال برای اولین مالیات‌های مربوطه را شناسایی کردیم و اقدام به مطالبه و وصول کرده ایم.

رئیس سازمان مالیاتی تاکید کرد: تا پایان تیر ماه می‌بایست اطلاعات خانه‌های خالی را از وزارت راه دریافت کردیم و محاسبات را انجام دادیم.

۵۲۰ هزار خانه خالی شناسایی شد

معاون وزیر اقتصاد بیان کرد: لیست ۵۲۰ هزار خانه خالی از وزارت راه دریافت شد و رقم مالیاتی آنها ۱۰ هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان محاسبه شد. تا کنون بالغ بر ۱۰۰ هزار از این ۵۲۰ هزار ملک خانه خالی اعتراض کرده اند. اعتراضات را به وزارت راه منعکس کرده ایم تا بررسی شود، تعداد زیادی از مودیان هم هنوز از میان خانه خالی خود مطلع نشده اند.

به گفته منظور مالکان خانه‌های خالی تا پایان شهریور باید مالیات بدهند در غیر این صورت ماهانه ۲.۵ درصد مالیات متعلقه، جریمه به آن افزوده می‌شود.

منظور در پاسخ به پرسشی درباره اخذ مالیات از خانه‌های خالی متعلق به بانک‌ها گفت: برای ما فرقی نمی‌کند که مالک خانه‌های خالی چه کسی است. هر کس که باشد باید مالیات آن را بدهد حتی بانک‌ها. مکانیزم شناسایی خانه‌های خالی، سامانه املاک و اسکان است که بر اساس خوداظهاری مردم در این سامانه از سوی وزارت راه و شهرسازی شناسایی و به سازمان مالیاتی معرفی می‌شوند.

وی در خصوص استرداد وجوه مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان تصریح کرد: این موضوع در سال‌های گذشته مغفول مانده بود و ما استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان را در دستور کار قرار دادیم تا در زمان بندی خودش انجام شود. لذا بخشنامه‌ای صادر کردیم و مقرر شد این مالیات به صادرکنندگان از سوی ادارات امور مالیاتی شهرستان‌ها مسترد شود که طی سال ۱۳۹۹ مبلغ ۳,۳۰۰ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده استرداد شد. سال گذشته این مبلغ به ۷,۲۰۰ میلیارد تومان رسید و طی چهار ماهه ابتدایی امسال ۳۲۰۰ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده به صادرکنندگان مسترد شد.

معاون وزیر اقتصاد درباره فرار مالیاتی پزشکان گفت: در سامانه سوتزنی سازمان مالیاتی ۶ هزار فقره تخلف مالیاتی از سوی مردم گزارش شد که ۱۶۰۰ فقره آن به نبود دستگاه پوز در مطلب پزشکان برمی گردد، این درحالی است که پزشکان مکلف به نصب کارتخوان در مطلب‌های خود و استفاده از آن هستند.

وی ادامه داد: در حال شناسایی تمامی حساب‌هایی هستیم که با استفاده از کارت به کارت به دنبال فرار مالیاتی هستند و بر اساس شماره کارت‌ها از پزشکان مالیات می‌گیریم.می‌دانیم این افراد چه میزان گردش مالی در حساب‌های خود دارند و اگر از طریق کارت به کارت، پایا یا ساتنا اقدام به جابجایی پول کنند اطلاعات آنها در اختیار ماست.

به گفته منظور، کتمان مالیات، فرار مالیاتی است و جرم کیفری محسوب می‌شود برای فراریان مالیاتی پرونده‌های کیفری تشکیل می‌دهیم.

وی خاطرنشان کرد: امسال در ۵ ماهه نخست ۶۵ درصد رشد در وصول مالیات نسبت به پنج ماهه نخست سال قبل داشته ایم اما فشار مضاعفی به مردم و بنگاه‌های تولیدی وارد نشد. بلکه فرصت‌های مالیاتی زیادی که روی زمین مانده بود را احیا کردیم.

۲۵۰۰ بدهکار مالیاتی ممنوع الخروج داریم

معاون وزیر اقتصاد در مورد معوقات مالیاتی گفت: معوقات مالیاتی را پیگیری می‌کنیم و اگر کسی پرداخت نکند هم حساب‌هایش مسدود می‌شود و هم از کشور ممنوع الخروج خواهد شد. از ابتدای امسال تاکنون ۲۵۰۰ بدهکار مالیاتی را ممنوع الخروج کردیم که با این کار ۱,۲۰۰ میلیارد تومان مالیات وصول شد.

منظور درباره درباره مالیات اصناف گفت: امسال نسبت به مالیات مشاغل و اصناف تغییر رویکرد داشتیم، سال گذشته تنها ۵ درصد کل مالیات وصولی را اصناف داده بودند اما در سال جاری هنگام دریافت اظهارنامه مالیاتی اصناف، اطلاعات مالی آنها را منتشر کردیم و متوجه شدند نباید درآمدها را کتمان کنند لذا مالیات ابرازی اصناف صددرصد رشد کرد.

وی خاطرنشان کرد: مالیاتی‌های مقطوع در راستای اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم سه برابر رشد کرد، با این حال ما به دنبال عدالت مالیاتی هستیم چرا طلافروشان در سال‌های گذشته شش میلیون تومان مالیات برای یک سال و ابزارفروشان چهار میلیون تومان می‌دادند، امسال ما این بازی را بر هم زدیم. ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی در سال جاری ۵۲ درصد رشد کرد که در تاریخ مالیاتی کشور بی سابقه بود.

این مقام مسئول در وزارت اقتصاد یادآور شد: کل مودیان مالیاتی ثبت شده در سازمان امور مالیاتی تا پایان سال گذشته دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بودند اما امسال ۴ میلیون و ۴۵۰ هزار اظهارنامه از سوی اشخاص حقیقی دریافت کردیم.

وی تاکید کرد: سال گذشته ۲.۲ میلیون نفر مودی جدید شناسایی شد و برای آنها پرونده مالیاتی تشکیل دادیم. سال جاری ۱.۵ میلیون نفر از آنها اظهارنامه دارند ولی برای ۷۰۰ هزار نفری که اظهارنامه ارائه ندادند، اظهارنامه برآوردی صادر می‌کنیم چون اطلاعات اقتصادی آنها را داریم.

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: امسال یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مالیات شأن با نرخ صفر محاسبه شد که در راستای عدالت مالیاتی بود، اگر خرده فروشی درآمد نداشته باشد نباید مالیات بدهد.

رئیس سازمان امور مالیاتی با تاکید بر اینکه هنوز به حساب‌های متصل به کارتخوان ها ورود نکرده ایم گفت: حساب متصل به کارتخوان از نظر ما حساب تجاری محسوب می‌شود، دستورالعمل شناسایی و تفکیک حساب‌های تجاری از شخصی در شورای پول و اعتبار تصویب شد و به زودی بانک مرکزی آن را منتشر می‌کند. حساب تجاری به این معنی است که هر گونه واریزی به آن به منزله فروش است و باید به آن مالیات تعلیق گیرد اما حساب‌های شخصی برعکس است.

رئیس سازمان امور مالیاتی بیان کرد: سال گذشته ۱۸.۵ میلیون دستگاه پوز ساماندهی شد، ۹ میلیون دارنده پوز شخصاً کارتخوان های خود را غیرفعال کردند، بیش از ۹.۵ میلیون دارنده دستگاه پوز دیگر به عنوان مالک حساب تجاری شناسایی وحساب شأن به پرونده مالیاتی متصل شد.

منظور درباره مالیات‌های دستگاه‌های حاکمیتی گفت: نهادهایی همچون آستان قدس رضوی، قرارگاه خاتم، بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید و ستاد اجرایی فرمان امام در صورتی که کار اقتصادی انجام دهند باید مالیات پرداخت کنند که این کار انجام می‌شود، فقط به جز آستان قدس رضوی که بر اساس قانون از آنجایی که این نهاد خدمات عمومی ارائه می‌دهد باید مالیات دریافتی آستان قدس مجدد به آستان بازگردانده می‌شود.

وی گفت: همانگونه که به کمیته امداد از محل مالیات‌های وصولی منابعی اختصاص می‌دهیم چون صرف خدمات عمومی شود آستان قدس نیز مالیات پرداختی اش بازگردانده می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد درباره معوقات مالیاتی گفت: مراجع رسمی مالیات معوقه ندارند اما اشخاص حقیقی نزدیک به ۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات معوقه و رقم قابل توجهی جرایم این معوقات تعلق گرفته و عمدتاً مربوط به اشخاصی است که امکان شناسایی نداریم.

وی ادامه داد: مثلاً در شرکت‌های صوری و کاغذی که به عنوان کارتن خواب و متکدی ثبت می‌شود این معوقه مالیاتی زیاد دیده می‌شود به نام این افراد شرکت ثبت می‌کنند سپس از آنها وکالت تام الاختیار می‌گیرد و با شرکتی که به نام متکدی ثبت شده کار اقتصادی کرده و مالیات نمی‌دهند که ۴۰ درصد معوقات ما را شرکت‌های صوری و کاغذی تشکیل می‌دهد.

به گفته منظور پدیده دیگر کارت‌های بازرگانی موقت است، عده‌ای به نام پیرمرد و پیرزن‌های روستایی کارت بازرگانی موقت گرفته اند وسپس واردات انجام می‌دهند ولی مالیات پرداخت نمی‌کنند یکی از روستاهای استان اصفهان تمام روستاییان آن کارت بازرگانی موقت داشتند و سپس به نام آنها خودرو وارد شده بود. ما جلوی حساب یارانه آنها را گرفتیم حتی تعدادی از آنها سال گذشته عازم حج بودند اما ممنوع الخروج شده بود، به مردم تذکر می‌دهیم حساب‌های اجاره‌ای به پرونده‌های مالیاتی سنگین منجر می‌شود.

وی یادآور شد: سال گذشته یک معلم بازنشسته طی سه سال ۱۲ هزار میلیارد تومان به حسابش واریز شده بود. او را خواستیم و گفت به من گفته اند پول به حسابت می‌آید و پس از آن باید به حساب دیگری واریز کنی اما حالا به یک بدهکار مالیاتی تبدیل شده است. این گونه معوقات مالیاتی با کارت بازرگانی ۲۰ درصد کل معوقه‌های مالیاتی را تشکیل می‌دهد.

ایجاد دو پایه مالیاتی جدید در دستور کار

رئیس سازمان امور مالیاتی به شکل گیری دو پایه مالیاتی جدید اشاره و تصریح کرد: یکی از این مالیات‌ها، مالیات بر عایدی سرمایه است که در گذشته به صورت طرح در مجلس مطرح و کلیات آن تصویب و برای بررسی جزئیات به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد.

وی خاطرنشان کرد: سازمان امور مالیاتی نیز در جلسات کمیسیون اقتصادی مجلس حاضر شد و نهایتاً جزئیات این طرح به تصویب کمیسیون اقتصادی رسید که در نوبت ورود به صحن قرار دارد. براساس زمان بندی وارد صحن و در آینده نزدیک، این طرح به قانون تبدیل می‌شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی تأکید کرد: مالیات بر عایدی سرمایه در صورت تصویب به کاهش سوداگری از ۴ قلم کالای ملک، خودرو، سکه و ارز کمک خواهد کرد و از سوداگری در این بخش از اقتصاد جلوگیری می‌کند.

منظور ادامه داد: در طرح مالیات بر عایدی سرمایه بستر مخصوصی تحت عنوان بستر اجرایی قانون پیش بینی شده است تا همه معاملات حتی معاملات C to C (معاملات بین دو نفری) با صورت حساب الکترونیکی که ذیل قانون سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی است، ثبت شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر قانون پایانه‌های فروشگاهی عمدتاً به معاملات بین شرکت‌ها ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی است اما با تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه، معاملات میان دو نفر نیز مشمول قانون پایانه‌های فروشگاهی می‌شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی درپاسخ به این پرسش که آیا کسی می‌تواند قیمت‌های مندرج در این سامانه را کم اظهاری ثبت کند، گفت: از آنجایی که نرخ مندرج در این سامانه ملاک قیمت فروش خواهد شد، خود مودی حاضر به کم اظهاری و درج قیمت کم در سامانه نیست چون در هنگام فروش متضرر می‌شود.

منظور پایه معاملاتی دیگر را مالیات بر مجموعه درآمد دانست و اظهار داشت: در حال حاضر نظام مالیاتی کشور منبع محور است که به فرد محور تغییر می‌کند. به این معنا که هر فرد و خانوار کل درآمدهای خود اعم از حقوق و مزایا، اجاره مسکن، سود سپرده و… و. را اعلام می‌کند. هزینه‌های انجام شده در طول سال از آن کسر می‌شود. همچنین برای درآمدهای هر فرد سقف مالیاتی مشخص شده که اگر بیشتر از این سقف درآمد داشت، از آن مالیات گرفته شود.

به گفته منظور، پیش نویس این لایحه تهیه و در کمیسیون اقتصاد دولت در دست بررسی است. اگر به تصویب هیئت دولت برسد، به مجلس ارسال خواهد شد. با تصویب این دو پایه مالیاتی به سمت عادلانه تر شدن مالیات‌ها حرکت می‌کنیم.

وی در باره مالیات سلبریتی ها، ورزشکاران، هنرمندان و اینفلوئنسرهای فضای مجازی اظهار داشت: برای ما تفاوتی ندارد که از همه افراد مالیات دریافت کنیم. چه ورزشکار باشند و چه هنرمند. اما در قانون بودجه امسال برای بازیگران تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده است. همچنین برای همه سلبریتی ها پرونده مالیاتی تشکیل دادیم و تمامی آنها اظهارنامه ارائه دادند.

رسیدگی مجدد سازمان مالیاتی به تخلفات شرکت فولاد مبارکه

رئیس سازمان امور مالیاتی درباره تخلفات شرکت فولاد مبارکه و عدم توجه سازمان مالیاتی به حساب سازی های این مودی بزرگ خاطرنشان کرد: تخلفات فولاد بیشتر از جنس عدم رعایت قوانین مربوط به محاسبات عمومی بوده است. این تخلفات جنبه سود و زیانی هم دارد. یعنی با توجه به صورت مالی که حسابرس محاسبه و تأیید می‌کند، مالیات آنها تعیین می‌شود اما دستور داده ایم تا اگر تخلفات مالی شده، یک بار دیگر براساس گزارش تحقیق و تفحص مجلس مورد بازنگری قرار گیرد و مالیات‌های محاسبه نشده، از این شرکت اخذ شود. اما مرجع رسیدگی به تخلفات شرکت‌ها و هزینه‌هایی که نباید انجام می‌دادند، سازمان امور مالیاتی نیست.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.