×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۱۸ آبان , ۱۴۰۳
مدیریت سیل ادعای درستی نیست/همه کشورها غافلگیر می‌شوند/ به اندازه اعتبارت داده شده، لایروبی کرده‌ایم/ مشورت با خارجی‌ها برای مهار آب‌های روان

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، قاسم تقی‌زاده‌خامسی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به اینکه چرا ما همواره در سیلاب‌ها غافلگیر می‌شویم، اظهار داشت: معمولا سیل غافلگیرکننده است، تنها کشور ما نیست که در این مواقع غافلگیر می‌شود، در واقع سیل در کل جهان خسارت‌بارترین حادثه غیرمترقبه بیش از زلزله و آتش‌سوزی است، به همین دلیل برای مدیریت سیلاب در کشورهای جهان هزینه کرده‌اند و از هر سیلی درسی آموخته‌اند.

وی افزود: در کشور ما هم اینکه گفته شود می‌توانیم سیل را به طور کلی مدیریت کنیم ادعای درستی نیست، اما می‌توانیم خسارت‌ها را کاهش دهیم، در دو روز گذشته در ۳ استان  هرمزگان، سیستان‌ و بلوچستان و کرمان بارندگی و سیل داشتیم که ظرف ۴۸ ساعت و در برخی نقاط طی ۲۴ ساعت به اندازه کل سال بارندگی شد، در استان کرمان ۱۱۴ میلی‌متر بارندگی داشتیم، این رقم در سال گذشته در همین مدت ۳۱ میلی‌متر بوده است، در استان هرمزگان ۲۰۰ میلیمتر و در سیستان و بلوچستان ۱۰۲ میلیمتر بارندگی داشتیم در حالی که سال گذشته در همین مدت این عدد ۳ میلی‌متر  و متوسط درازمدت ۳۲ میلی‌متر بوده است، یعنی اعداد قابل توجه است. 

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تصریح کرد: مدیریت سیلاب معمولا ابتدا توسط سدها و بعد آبخیزداری صورت می‌گیرد که در برخی جاها به اندازه کافی سد نداریم و در خیلی جاها هم آبخیزداری انجام نشده است، در برخی نقاط کلا خاک ظرفیت جذب آب را ندارد، بنابراین وقتی آب زیاد می‌شود جذب نشده و به صورت سیلاب روانه می‌شود.

وی درباره امکان مدیریت سیلاب و مهار آب‌های سطحی به جای انتقال از دریا و حوضه به حوضه گفت: ما اوایل انقلاب مجموعا ۱۶ سد داشتیم، اکنون این رقم به حدود ۱۹۰ سد رسیده است. سدهای زیادی ساخته شده که بخشی از ماموریت این سدها این است که سیلاب را مدیریت کنند، اما جاهایی هم داریم که هنوز باید اقداماتی صورت گیرد در کنار آن آبخیزداری مسئله مهمی است که کمتر به آن توجه شده است.

تقی‌زاده‌خامسی در ادامه درباره لزوم لایروبی رودخانه ها نیز بیان کرد: به اندازه اعتبارتی که داده شده، لایروبی انجام می‌شود، دولت اعتبار جدیدی هم ابلاغ کرده که امیدواریم به استان‌ها تخصیص یابد. لایروبی یک اقدام دائم است و طی سال باید برای همه رودخانه‌ها بخصوص رودهایی که سیل‌خیز هستند، انجام شود.

وی همچنین درباره مشارکت با خارجی‌ها برای مهار آب‌های روان خاطرنشان کرد: ما به اندازه کافی علم این کار را داریم اما با کشورهای دیگر مشورت هم می‌کنیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.