×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
مراکز اهدای خون استانی در شب‌های قدر فعال هستند

به گزارش ایرنا، بشیر حاجی بیگی روز شنبه در گفت وگوی تلویزیونی در خصوص اهمیت اهدای خون و تسهیلات در نظر گرفته شده برای اهدا کنندگان خون در ماه مبارک رمضان با توجه به ساعت منع تردد شبانه و موج چهارم کرونا افزود: در شب های قدر همه مراکز اهدا ی خون استانی در سراسر کشور فعال هستند و اهدا کنندگان خون با اطمینان خاطر می توانند برای اهدای خون به این مراکز مراجعه کنند.

وی ادامه داد: اهدا کنندگان خون برای گرفتن نوبت و همچنین دسترسی به نشانی مراکز اهدای خون می توانند از طریق پرتال www.ibto.ir با اهدای خون به یاری بیماران بشتابند.

سخنگوی سازمان انتقال خون در مورد سطح ذخایر خون و ضرورت اهدای خون نیز گفت: اکنون سطح ذخیره خون در کشور خوب است، اما نیاز به خون و فرآورده های آن همیشگی و روزانه است و مردم باید همیشه به فکر اهدای خون باشند، اما در برخی استان های کشور مانند استان های شمالی و جنوبی، سیستان و بلوچستان و همچنین فارس به دلیل وجود بیشتر تعداد بیماران تالاسمی نیاز به خون بیشتر است و پس بنابراین اهدا کنندگان و مردم همیشه برای اهدای خون اقدام کنند.

تمام پروتکل ها ی بهداشتی در تمای مراکزاهدای خون کشور رعایت می شود

حاجی بیگی تاکید کرد: همه پروتکل ها ی بهداشتی در مراکز اهدای خون کشور رعایت می شود و این مراکز کاملا استریل هستند و همه مواد مورد استفاده در فراینده اهدای خون یک بار مصرف است، بنابراین اهداکنندگان خون با اطمینان خاطر برای اهدای خون اقدام کنند و همچنین مراکز اهدای خون از سالمترین مراکز بهداشتی و درمانی هستند زیرا سالمترین افراد برای اهدای خون به این مراکز مراجعه می کنند و اهدا کنندگان خون بدون هیچ ترسی برای اهدای خون اقدام کنند.  

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر شاهد شیوع موج چهارم کرونا هستیم و در ایام ماه مبارک رمضان هم قرار داریم و این عوامل موجب کاهش میزان استقبال برای اهدای خون می شوند، اما با این وجود میزان اهدای خون نسبت به سال گذشته خوب و درحد قابل قبول است و پاسخگوی نیاز مراکز درمانی است.

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: با تدابیر در نظر گرفته شده و هماهنگی انجام شده با وزارت کشور و پلیس، اهدا کنندگانی که برای اهدای خون در ساعات شبانه مراجعه می کنند با ارسال شماره وسیله نقلیه آنها به پلیس، دیگر جریمه نخواهند شد و بنابراین با اطمینان خاطر برای اهدای خون می توانند اقدام کنند و جا دارد که از این اقدام و مساعدت پلیس قدردانی کنیم.

وی گفت: نیاز به خون همیشگی است و با توجه به اینکه عمر مفید پلاکت فقط سه روز است و در صورتی که بیماران نیازمند به خون مانند تالاسمی ها، هموفیلی ها و بیماران سرطانی همیشه نیاز به خون دارند و علاوه بر این  که  افرادی هم نیاز به اعمال جراحی دارند و مصدومان سوانح رانندگی نیز از مصرف کنندگان خون محسوب می‌شوند، بنابراین نیاز است که اهداکنندگان خون مانند همیشه یاری گر سازمان انتقال خون و نجات دهنده جان بیماران نیازمند به خون باشند.

وی افزود: روزه داری منعی برای اهدای خون ندارد و در حال حاضر اهدای خون هیجانی جای خود را به تصمیم آگاهانه و اهدای خون مسئولانه داده است و در حال حاضر اهدای خون که کاملا داوطلبانه است به صورت یک مسئولیت اجتماعی درآمده است.

حاجی بیگی با بیان ۹۰ درصد از مردم ما دارای گروه خونی مثبت و ۱۰ درصد دارای گروه خونی منفی هستند، تاکید کرد: بنابراین نیاز است که افرادی که دارای گرونه خونی منفی هستند اقبال بیشتری برای اهدای خون داشته باشند و همچنین افراد با گروه خونی O منفی که دهنده عمومی خون هستند و همچنین افراد با گروه خونی AB منفی که فقط یک درصد در جامعه یافت می شوند تمایل بیشتری برای اهدا ی خون داشته باشند.

حاجی بیگی در مورد میزان اهدای خون در ماه مبارک رمضان نیز گفت:در دهه نخست ماه مبارک رمضان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد افزایش یک درصدی اهدای خون در کشور بودیم و بیشترین میزان رشد اهدای خون در این مدت مربوط به استان‌های آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، قزوین و خراسان جنوبی بوده است.

وی افزود: در دهه نخست ماه مبارک رمضان در سراسر کشور ۴۱ هزار واحد خون اهدا شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد افزایش داشته است در فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۱۷ درصد رشد اهدای خون داشتیم  که بیشترین میزان رشد اهدای خون هم در فروردین ماه امسال مربوط به استان‌های ایلام، آذربایجان شرقی و قزوین بوده است.

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت :‌در فروردین ماه امسال در کل کشور ۱۹۹ هزار و ۲۷۱ نفر برای اهدای خون مراجعه کردند که از این تعداد ۱۶۱ هزار و ۵۸۰ واحد خون اهدا شد  و همچنین طی این مدت ۲۶۷ هزاو ۴۳۵ واحد خون و فرآورده‌های آن نظیر گلبول قرمز فشرده، پلاکت و پلاسما به مراکز درمانی و بیمارستانی توزیع شده است.

به گزارش ایرنا سالانه در کشور بیش از دو میلیون یکصد هزار نفر به صورت کاملا داوطلبانه خون اهدا می کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.