×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۱۰ دی , ۱۴۰۳
مردم گوشت قرمز را با مهر سازمان دامپزشکی و از مراکز معتبر خریداری کنند

«قاسم رضاییان زاده» روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با شروع فصل گرما، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون هیچ موردی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توسط وزارت بهداشت گزارش نشده است.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه هر ساله بیشترین گزارش‌های انسانی از این بیماری مربوط به استان سیستان و بلوچستان است،افزود: در سال‌های گذشته میزان مرگ‌ومیر در بین مبتلایان متغیر بوده و ازنظر افراد در معرض خطر  نیز قصابان، دامداران،  کارگران کشتارگاه‌ها است.

وی با اشاره به اینکه این بیماری در ۳۱ کشور ازجمله جمهوری اسلامی ایران بومی شده است، تصریح کرد: اکنون تمامی کشورهای همسایه به ویروس این بیماری آلوده هستند و سالیانه بین ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار بیمار مبتلا به تب کریمه – کنگو به سازمان جهانی بهداشت گزارش می‌شود که از این تعداد بین ۵۰ تا ۱۵۰ مورد در سال مربوط به ایران می‌شود.

میزان مرگ‌ومیر تب کریمه کنگو  به زیر ۱۰ درصد رسید

رضاییان زاده گفت: با توجه به ماهیت ویروس عامل بیماری، مداخله دامپزشکی در کنترل کانون‌های دامی در به حداقل رساندن تعداد مبتلایان انسانی بسیار موثر بوده است؛ همچنین با توجه به میزان کشندگی زیاد بیماری با اقدامات به‌موقع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میزان مرگ‌ومیر از ۵۰ درصد به کمتر از ۱۰ درصد در سال‌های اخیر کاهش داشته است. 

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور افزود: این بیماری یکی از بیماری‌های خطرناک و با درصد کشندگی بالا در انسان است که ویروس علاوه بر انتقال مستقیم دام به انسان از انسان به انسان  دیگر نیز قابل انتقال است.

رضاییان زاده افزود: بیماری در حیوانات اهلی هیچ‌گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد (به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان)، همچنین تماس با خون و بافت بیماران بخصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آن‌ها گردد باعث انتقال بیماری می‌شود.

مقاومت ویروس تب کریمه کنگو در برابر حرارت کم است

وی ادامه داد: عامل این بیماری ویروسی بوده و مقاومت این ویروس در برابر حرارت کم است. بنابراین در دمای ۵۶ درجه سلسیوس به مدت ۳۰ دقیقه از بین می‌رود؛ بنابراین پختن گوشت و یا پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن ویروس می‌شود.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: این ویروس به محیط‌های اسیدی حساس بوده و سریع از بین می‌رود، با توجه به اینکه در کشتارگاه‌های صنعتی لاشه دام به مدت حداقل  ۲۴ ساعت در دمای دو تا ۸  درجه سانتی‌گراد نگهداری می‌شود و پس از این مدت لاشه حالت اسیدی پیدا می‌کند که در این شرایط امکان زنده ماندن  ویروس در لاشه غیرممکن می‌شود.

رضاییان زاده، ساماندهی کشتارگاه‌های دام از طریق احداث و راه‌اندازی کشتارگاه‌های صنعتی و به‌موازات آن جلوگیری از فعالیت کشتارگاه‌های سنتی، تأکید بر راه‌اندازی سالن پیش سردکن در کشتارگاه‌های دامی بازرسی مداوم لاشه دام‌های کشتار شده در کشتارگاه‌های مجاز همراه با بازرسی قبل از کشتار دام، توصیه و اطلاع‌رسانی به مردم در خصوص عدم خرید گوشت‌های بازرسی نشده فاقد مهر دامپزشکی، سم‌پاشی منازل و اسطبل‌های روستایی در کانون‌های بیماری جهت حذف ناقلین بیماری (کنه‌های آلوده) و آموزش و ترویج در روستاهای واقع در مناطق پرخطر و کانون‌های مشکوک بیماری  و همچنین آموزش  کارکنان کشتارگاه‌ها در خصوص رعایت موازین بهداشتی و ایمنی زیستی در هنگام کار را از اقدامات سازمان دامپزشکی کشور در جلوگیری از شیوع این بیماری عنوان کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.