مرغداران خانه‌شان را می‌فروشند، خوراک می‌خرند تا مرغ‌ها تلف نشوند

ناصر نبی پور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به قیمت گذاری دستوری دولت که بی توجه به هزینه‌های تولید بوده و منجر به زیان تولیدکنندگان شده است، گفت: قیمت مصوب ۱۲ هزار تومان برای هر کیلوگرم تخم مرغ مورد تأیید ما نبود اما حدود دو ماه قبل قرار شد که دولت ۱۰۰ درصد ذرت و ۷۰ درصد کنجاله سویای مورد نیاز تولیدکنندگان را تأمین کند تا این قیمت برای تولیدکننده به صرفه باشد؛ متأسفانه با گذشت حدود دو ماه، دولت هنوز به وعده خود عمل نکرده است.
دو ماه قبل قرار شد که دولت ۱۰۰ درصد ذرت و ۷۰ درصد کنجاله سویای مورد نیاز تولیدکنندگان را تأمین کند تا قیمت ۱۲ هزارتومان مصوب، برای تولیدکننده به صرفه باشد؛ متأسفانه با گذشت حدود دو ماه، دولت هنوز به وعده خود عمل نکرده است
وی قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا را در حال حاضر ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان اعلام و اضافه کرد: قیمت هر کیلوگرم ذرت بیش از ۴۴۰۰ تا ۴,۵۰۰ تومان است.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه مشکل اصلی دولت کمبود نهاده است، گفت: حتی وقتی تولیدکنندگان تعیین سهمیه می‌شوند، شرکت‌های توزیع کننده اعلام می‌کنند که نهاده نداریم ضمن اینکه بین ۱۰ تا ۵۰ روز طول می‌کشد تا این شرکت‌ها از بنادر بارگیری کنند و بیاورند.
نبی پور با بیان اینکه بانک مرکزی مرتب اعلام می‌کند که تخصیص ارز نهاده‌های دامی انجام شده است، افزود: متأسفانه ارزهای تخصیص داده شده قابلیت انتقال ندارند و این مساله واردکنندگان را دچار چالش کرده است.
وی با اشاره به اینکه شرایط تولید برای مرغداران بسیار دشوار شده است، تصریح کرد: قرار بود مرغداران در اعتراض به شرایط موجود طی روزهای آتی تجمعاتی داشته باشند که به دلیل کرونا رایزنی‌هایی انجام شد که این کار انجام نشود و بنا شد که جلسه‌ای با حضور مسئولان وزارت خانه‌های جهاد کشاورزی و صمت و همچنین نمایندگان مرغداران برگزار و به وضعیت آنها رسیدگی شود.
برخی مرغداران ناچار شده اند آپارتمان و خانه خود را بفروشند تا بتوانند خوراک مورد نیاز برای جوجه ریزی های انجام شده را تأمین کنند و سرمایه شأن به باد نرود
نبی پور با بیان اینکه مرغداران از شرایط فعلی بسیار خسته شده اند و به اصطلاح کارد به استخوان‌شان رسیده است، افزود: هزینه‌های بالای تولید در کنار فشار دولت برای عرضه تخم مرغ به قیمت کیلویی ۱۲ هزار تومان فشار زیادی به تولیدکنندگان وارد آورده است.
وی با اشاره به اینکه ستاد تنظیم بازار حتی شرط صادرات را عدم تغییر قیمت تخم مرغ در بازار داخل اعلام کرده است، گفت: این حرف بسیار غیرمنطقی است چرا که همین الان هم مرغدار در هر کیلوگرم از تولید خود حدود ۳ تا ۴ هزار تومان زیان می‌کند.
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: تولیدکنندگان با بحران مواجه شده اند و اگر این روند ادامه یابد، مرغدار نمی‌تواند خوراک مورد نیاز طیور خود را تأمین کند و در ماه‌های آینده خطر کاهش تولید کاملاً جدی است. ضمن اینکه همین الان هم برخی از مرغداران ناچار به فروش آپارتمان و خانه‌های خود شده اند تا بتوانند خوراک مورد نیاز برای جوجه ریزی های انجام شده را تأمین کنند و سرمایه شأن به باد نرود.

فتحنایی

Recent Posts

کسب رکوردی تازه در تولید روزانه کنسانتره

سیمیدکو، موفق به تولید ۱۱۱۰۰ تن کنسانتره در روز یکشنبه سوم تیرماه سال‌جاری گردید.

4 ساعت ago

آینده این مرز و بوم با حضور پای صندوق‌های رای ساخته می‌شود

مدیرعامل ایمپاسکو گفت: شرکت در انتخابات علاوه بر وظیفه سیاسی و شرعی، ناشی از مسئولیتی…

4 ساعت ago

پاکمهر نماینده بجنورد در مجلس شورای اسلامی: خدمات پست بانک ایران در روستاها رو به افزایش است

پاکمهر عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با روزنامه یاران…

4 ساعت ago

در بازه‌زمانی ۶ ماهه اخیر صورت گرفت؛ عملکرد مثبت بانک آینده در جذب منابع

بررسی عملکرد بانک آینده طی بازه‌زمانی ۶ ماهه‌ی ۱۵/۰۹/۱۴۰۲ تا ۲۱/۰۳/۱۴۰۳ از رشد چشمگیر این…

4 ساعت ago

ارتقای پذیرندگان در باشگاه مشتریان بانک سامان

باشگاه مشتریان بانک سامان، در تازه ترین خدمت خود، امکان ارتقای دارندگان دستگاه کارتخوان بانک…

4 ساعت ago

استقبال بی نظیر مردم از ایستگاه پذیرایی و فرهنگی بانک سپه در روز عید غدیر خم

ایستگاه پذیرایی و فرهنگی بانک سپه در میهمانی ۱۰ کیلومتری تهران به مناسبت بزرگداشت عید…

4 ساعت ago