×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
مرکز پژوهش های توسعه و آينده نگری، پل ارتباطی نهاد علم با نهاد های حاکمیتی و پشتیبان مناطق آزاد است

به گزارش تجارت گردان به نقل از منطقه آزاد ماکو، دکتر سید مهدی پاک ذات رئیس مرکز پژوهش های توسعه وآینده نگری به همراه معاون پژوهشی و مدیرکل پژوهش و کاربست های علمی مرکز، ضمن بازدید از توانمندی های منطقه آزاد ماکو بر لزوم همراهی پژوهشی این مرکز با نیاز های مناطق آزاد کشور تاکید کرد و ضمن اشاره به  لزوم بازنگری در نگاه به مناطق آزاد تجاری در کشور گفت:‌ در ایران مفهوم مناطق آزاد آنگونه که در خواستگاه اصلی خود بوده، اجرایی نشده و فقط شبه منطقه آزاد ایجاد شده است و نتیجتاً نمی توان توقعات مناطق آزاد را از مناطق آزاد ایران داشت.

وی با بیان اینکه باید موانع بر سر راه عملکرد مناسب مناطق آزاد برطرف و زیرساخت ها قبلا آماده می شد افزود: مناطق‌آزاد باید با کشورهای همجوارشان تعاملات اقتصادی داشته باشند و از طرفی خیالشان از بابت حکمرانی مرکزی به عنوان پشتیبان و مدافع، راحت باشد.

پاک ذات با بیان اینکه ظرفیت های ماکو برای سرمایه گذاری بسیار بالا است اظهار داشت:  منطقه آزاد ماکو در حوزه لجستیک، صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری مزیت های زیادی برای رشد دارد ولی باید موانع بر سر راه ترانزیت و حمل و نقل از مرز بازرگان و پلدشت با مذاکره با کشورهای ترکیه و آذربایجان رفع شود.

وی افزود: مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری همچون پل ارتباطی نهاد علم با نهاد های حاکمیتی، پشتیبان مناطق آزاد است و برای رشد و توسعه این مناطق در موضوعات پژوهشی از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.

پاک ذات ادامه داد:  مرکز در خصوص نقش و جایگاه منطقه آزاد ماکو در توسعه ملی و همچنین جایگاه منطقه آزاد ماکو در توسعه تجارت ملی در حوزه قفقاز ، اوراسیا و اروپا، مطالعات و پژوهش های لازم را در دستور کار قرار خواهد داد.

در این نشست که با حضور دکتر حسین گروسی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد ماکو، تعدادی از معاونان و مدیران ارشد منطقه برگزار شد، دکتر گروسی ضمن اشاره به جایگاه مهم منطقه آزاد ماکو در توسعه کشور، با اشاره به ضرورت تدوین مدل حکمرانی مناسب برای مناطق آزاد، به اصلاح و بروز رسانی اسناد مربوط به آمایش سرزمین منطقه تاکید کرد. وی افزود تخصصی شدن مناطق آزاد ، برند سازی منطقه آزاد ماکو و طراحی مدل توسعه روابط منطقه با ترکیه  هم از الزامات توسعه منطقه است. دکتر گروسی خواهان همکاری مرکز با منطقه برای انجام مطالعات مربوط به موارد فوق شد.

در ادامه دکتر پاک ذات آمادگی مرکز را برای همکاری کامل با منطقه در خصوص انجام مطالعات و پژوهش های مربوط به موارد ذکر شده را اعلام نموده و مقرر شد در حداقل زمان ممکن، همکاری فی مابین مرکز و منطقه اجرایی شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.