به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایلنا، براساس این اطلاعیه طرح فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند که مبتنی بر بازگشایی بخشی از واحدهای صنفی است، در استانها از تاریخ شنبه ۲۳ فروردین و در استان تهران از تاریخ شنبه ۳۰ فروردین با هماهنگی ستادهای استانی مدیریت بیماری کرونا آغاز خواهد شد و واحدهای صنفی مجاز به بازگشایی موظفند با مراجعه به درگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ضمن ثبتنام در این درگاه، نسبت به دریافت گواهی سلامت، بارکد مربوطه و نصب آن در محل کسب اقدام کنند.
فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای به غیر از فروشگاههای سوپرمارکتی، بهداشتی و شوینده، پاساژ و مجتمعهای تجاری و بازارهای مرکزی مسقف، آرایشگاه و سالنهای زیبایی، آموزشگاههای رانندگی، رستوران، اغذیهفروشی، طباخی و فستفود، گرمابه، سونا و ماساژ، روزبازارها و نمایشگاهها، مراکز بازی و تفریحی و گیمنت، باشگاههای ورزشی و بدنسازی، تالار پذیرایی و سالن مراسم، قهوهخانه، چایخانه و تریا مشمول این طرح نبوده و تا اطلاع ثانوی امکان بازگشایی واحدهای خود را ندارند. البته مطابق مصوبه ابلاغی، رستوان و غذای آماده (صرفا بیرونبر) مجاز به فعالیت هستند.
همچنین در این اطلاعیه تاکید شده که کلیه واحدهای صنفی در سراسر کشور موظفند تا تاریخهای اعلامشده فوق مطابق مصوبات و بخشنامههای پیشین ستاد ملی کرونا عمل کرده و تحت هیچ عنوان نسبت به بازگشایی واحدهای خود اقدام نکنند.
بر اساس این گزارش؛ با افزایش شدت شیوع ویروس کرونا دولت دستور قرنطینه و تعطیلی مشاغل غیر ضرور را صادر کرد، اما اختلاف بر سر اینکه کدام اصناف غیر ضرور هستند باقی مانده بود تا اینکه هفته گذشته اتاق اصناف ایران از تعیین تکلیف ۷۱ صنف خبر داد. بر این اساس ۶ صنف در حوزههای “مواد غذایی و حمل و نقل” بهطور کامل امکان فعالیت دارند؛ ۱۶ صنف هم به صورت نیمهوقت میتوانند کار کنند و ۴۹ صنف هم به طور کلی تعطیل هستند.
برخی از اصناف که به طور کامل تعطیل شدهاند شامل؛ صنف خیاطان، خرازان، ابزار فروشها، آرایشگاهها، خشکشوییها، طلا و جواهر، تالارهای پذیرایی، پوشاک، تلفن همراه، کیف و کفش، صوت و تصویر، عینکسازان، فرش و موکت، صنایع دستی، عکاسان و فیلمبرداران، مصالح ساختمانی، آهن و پروفیل، نمایشگاههای اتومبیل، مشاورین املاک، آجیل و خشکبار، شیرینی فروشها، سفرهخانههای سنتی و آبمیوه و بستنی و … هستند.