به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق اصناف ایران، رسول جهانگیری اظهار داشت: در سالهای گذشته اکثریت فروشگاههای صنفی مانند لوازم خانگی، مبلمان، فرش و… شرایط فروش اقساطی از ۱۲ ماه تا ۳۶ ماهه داشتند اما شرایط امروز با توجه به نوسان نرخ ارز به گونهای شده که قیمتها روزانه شده است و کسبه دیگر نمیتوانند فروش اقساطی داشته باشند.
عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران تصریح کرد: در حال حاضر گرانی بر گران فروشی سبقه گرفته است و گرنه کاسبهای ما همان کسبهای هستند که به صورت نقد و اقساط و بدون بهره بانکی کالا را میفروختند، کسبه ما همانهایی هستند که حساب دفتری داشتند و در حال حاضر به دلیل شرایط نابسامان اقتصادی سرمایه خودشان نیز به نصف کاهش یافته و برخی از صنوف نیز ورشکسته شده اند.
جهانگیری با بیان اینکه مدیریت کلان کشوری باید به وضعیت اقتصادی کشور رسیدگی کند، اظهار داشت: زمانی نمایندگیهای خودرو، خودرو را یک ساله با اقساط ۱۲ ماهه میدادند، اما در شرایط فعلی اگر خودرویی ثبت نام کنید، میگویند با قیمت روز محاسبه خواهد شد و لازم است تا مسئولان شرایط بازار امروز را با شرایط قبل مقایسه کنند و بدانند که هیجانهای تورمی در بازار ایجاد شده است.
وی افزود: زمانی که قیمت کالایی به مانند طلا و یا دیگر کالاها افزایش پیدا میکنند برخی فکر میکنند که اصناف سود بیشتری دریافت میکنند در حالی که این گونه نیست و این گرانیها باعث شده که اگر کاسبی ۱۰ واحد کالایی را بفروشد فقط ۵ واحد کالا را میتوانند جایگزین کنند و در این شرایط، سود و سرمایه اصناف کاهش یافته است.
عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران تصریح کرد: ما همه تحریمهای سخت و ظالمانه را پشت سر گذاشته ایم و همه شرایط امروز ما مربوط به تحریم نیست و گاهی سو مدیریتها چنین فضایی را ایجاد میکند و لازم است تا کالاهایی که در گمرک میمانند زمان ترخیص آنان تسریع شود تا مشکلات کمتری در بازار ایجاد شود.
جهانگیری افزود: به عنوان نمونه نهادههای دامی را دیر ترخیص میکنیم و یک دوره تولید مرغ به عقب میافتد و قطعاً این مساله نوسان قیمتی را ایجاد میکند و یا نهادههای دامی که دیر ترخیص میشود دامدار مجبور است میزان نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کند و این مساله نیز در قیمت تأثیر گذار است و ضروری است تا دولت زمان ترخیص کالا از گمرگ را تسریع ببخشد و باید شرایط این روزهای بازار را درک کرد.
https://tejaratgardan.ir/?p=80263