×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
مقصر اصلی گرانی گوشت

پریسا فتحنایی خبرنگار پایگاه خبری تجارت گردان: درحالیکه تولید دام در امسال افزایش یافته و واردات گوشت قرمز ادامه دارد، نرخ گوشت در بازار کاهش نیافته و براساس جدیدترین آمار ارائه شده توسط وزارت صمت، نرخ گوشت گوسفندی طی یک سال گذشته ۶۰ درصد گران شده است. امسال تولید دام زنده در کشور افزایش یافت، جلوی قاچاق دام گرفته شده است، واردات گوشت قرمز با ارز نیمایی در جریان است و ممنوعیتی بر آن اعمال نشده است، بازار تحت نظارت دستگاههای نظارتی مانند سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان و ناظران اتاق اصناف است اما نرخ گوشت قرمز ارزان نمی‌شود.
بررسی آمارهای جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد که نرخ هر کیلوگرم گوشت گوسفندی (مخلوط) در آبان ماه امسال به صورت میانگین به ۹۱ هزار و ۵۵۲ تومان رسید که رشد ۵۹.۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه پارسال نشان می‌دهد.

اما مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی و دامداران اعلام می‌کنند که با انباشت دام مواجه هستیم و دام آنها به فروش نمی‌رسد.
احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور نیز در این ارتباط اظهارکرد: رقمی بالغ بر ۳۶۰ هزار رأس دام سبک و سنگین در واحدهای دامداری انباشت شده که به سبب نبود تقاضا دامداران با مشکلات متعددی مواجه هستند.

انتظارات دامداران و سر بی‌کلاه مصرف کننده
دامداران خواهان توقف واردات گوشت قرمز به کشور و آزاد شدن صادرات دام زنده هستند تا به این صورت بتوانند محصول خود را به نرخ بالاتری به فروش برسانند تا به قول خودشان مشکل انباشت دام آنها رفع شود.
اما بررسی‌های وزارت صمت نشان می‌دهد که نرخ گوشت گوسفندی در یک سال گذشته ۶۰ درصد افزایش یافته که این به معنی آن است که تولید‌کنندگان یا عرضه‌کنندگان به دلایل مختلفی از جمله کسب سود مورد انتظار، حاضر نشده‌اند که با وجود افزایش تولید و عرضه، قیمت‌ها را به نفع مصرف‌کنندگان کاهش دهند و در این میان تنها سر مردم بی‌کلاه مانده است.

در حالی که دامداران انتظار بازار کاملا باز را دارند تا محصولات خود را با نرخ آزاد در بازار داخلی به فروش برسانند و یا با توجه به ما به التفاوت زیاد نرخ ارز آن را صادر کنند، این نکته را در نظر نمی‌گیرند که محصولات خود را با یارانه دولتی و از جیب مردم تولید کرده‌اند و حال می‌خواهند آن را برای کسب سود بیشتر به خارج کشور صادر کنند و یارانه‌های عمومی را به خورد دیگر کشورها دهند.
نهاده‌های دامی که بخش اصلی هزینه‌های دامداران را تشکیل می‌دهد با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین می‌شود، این امر در راستای حمایت از تولید ایرانی است و اینکه محصول نهایی با نرخ کمتری به‌دست “مصرف‌کننده ایرانی” برسد.

مقصر گرانی گوشت: قصابی‌، دامدار یا وارد کننده؟
مقدسی رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران در این ارتباط اظهارات جالبی ابرازکرد و گفت: واسطه‌ها که واردکنندگان نیز جزو آنها هستند، نمی‌گذارند که نرخ گوشت قرمز در بازار کاهش پیدا کند. دلیل مقاومت در برابر کاهش نرخ گوشت قرمز نیز این است که اگر نرخ گوشت گرم کاهش یابد، دیگر کسی گوشت یخ زده نخواهد خرید و این واسطه‌ها و واردکنندگان به خاک سیاه خواهند نشست!

سه سناریو برای گوشت
رضایی معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با گلایه‌های دامداران و انباشت دام آنها سه سناریو در نظر گرفته است به این صورت که یکی از آنها، کاهش واردات یا اجازه دادن صادرات بخشی از تولید است، همچنین اعلام کرده که می‌توان تولید مازاد تقاضای بازار را به‌صورت تضمینی خریداری کرد.
خرید تضمینی مازاد دامداران منطقی‌ترین روش است زیرا دولت با خرید و نگهداری این محصول در زمان ازدیاد تولید، آن را در زمانی که بازار نیاز دارد و تولید کم شده یا قیمت‌ها بیشتر از انتظار گران شده در بازار توزیع می‌کنند که این امر صرفه جویی ارزی نیز به همراه دارد و می‌تواند واردات را کاهش داده یا قطع کند.
این روش هم از ضرر و زیان دامداران جلوگیری به عمل می‌آورد و هم از افزایش نرخ گوشت در بازار جلوگیری می‌کند همچنان که این روش در تنظیم بازار مرغ نیز جواب خود را پس داده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.