به گزارش تجارت گردان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت با اشاره به مناسبت های ماه خرداد گفت: همواره خرداد ماه برای انقلاب ما سرنوشت ساز بوده است، در ۵۸ سال پیش و سالهای اولیه نهضت اسلامی خرداد ۴۲ عضو مقاطع حساس انقلاب اسلامی امام سخنرانی معروف روز عاشورا مدرسه فیضیه را در ۱۳ خرداد ایراد فرمود.
رئیس جمهور بیان کرد: تکلیف جنگ تحمیلی هم در سوم خرداد معلوم شد؛ البته جنگ ادامه پیدا کرد و ما در جنگ فراز و نشیب داشتیم و پایان آن هم در عملیات مرصاد بود، اما همه دنیا در سوم خرداد فهمیدند که توطئه بر علیه ملت ایران به نتیجه نخواهد رسید و مردم بر روی منافع ملی خود ایستادگی خواهند کرد.
روحانی اظهار کرد: خرداد شصت و هشت با رحلت امام (ره) مواجه بودیم؛ همچنین شاهد انتخاب خلف صالح امام مقام معظم رهبری بودیم و کسی باور نمیکرد مجلس خبرگان رهبری قادر باشد قبل از غروب این مسئله مهم بسیار پیچیده را به ثمر برسانند و با یک رای قاطع مقام معظم رهبری پرچم را به دوش گرفتند.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ هم ما با یک خرداد دیگری مواجه هستیم البته بسیاری از انتخابات ما در خرداد بود، البته گاهی هم اواخر اردیبهشت یا اوایل تیر برگزار شده است؛ انتخابات ریاست جمهوری مسئله مهمی است و بحث این است که یک فرد میخواهد رئیس جمهور شود نه رئیس حوزه انتخابیه یا رئیس یک جناح.
نتیجه انتخابات وحدت ملی است
رئیس جمهور، انتخابات را نماد آگاهی دانست و گفت: مردم باید با آگاهی و آزادی کامل پای صندوق آرا بیاید و ملاک هم تشخیص ملت است؛ همه مقدمات و زمینهها باید ایجاد شود تا مردم در انتخابات شرکت کنند و با تشخیص آنان این انتخابات به ثمر برسد. نتیجه انتخابات وحدت ملی است اما ما بحث های سیاسیمان این است که این آقا بیاید یا آن آقا بیاید یا فلان مشکل اقتصادی و سیاسی را حل کند، اینها درست است اما بالاتر از اینها این است که انتخابات شکوهمند در کشور ضامن مشروعیت نظام است و ما این هدف اصلی را فراموش کردهایم.
روحانی اظهار کرد :همه تصورات و تصمیماتی که در کشور انجام میگیرد اگر پشتوانه مردم نباشد مشروعیت قانونی و دینی ندارد؛ همچنین رئیس جمهور وقتی با دنیا میخواهد صحبت کند به عنوان نماینده ملت ایران صحبت میکند و به این پشتوانه نیازمند است یا اگر میخواهد تمام قراردادهای بین المللی را امضا کند و از همه مهمتر مسئول اجرای قانون اساسی است.
میزان رای ملت است و مردم ولینعمت ما هستند
وی ادامه داد: اگر در یک انتخابات حضور کمرنگ باشد آن وقت انسجام ملی و امنیت کشور چه میشود؟ حیثیت نظام در جهان چگونه خواهد بود؟ ابعاد این مسئله وسیع است و باید درباره آن فکر شود. امام راحل همیشه توصیه میکردند که میزان رای ملت است و مردم ولینعمت ما هستند؛ این مردم بودند که در نهضت اسلامی فداکاری کردند و ۲۲ بهمن را به وجود آوردند آنها بودند که ۹۸ درصد به جمهوری اسلامی رای دادند، چرا این ۹۸ درصد آب میرود هر چه زمان میگذرد.
رئیس جمهور افزود: این مردم همانهایی هستند که ۳ خرداد ۶۱ را آفریدند؛ خدا نکند روزی برسد که مردم فکر کنند ما به آنها بی اعتنا هستیم و حس کنند ما میخواهیم بدون آنها و برای آنها تصمیم بگیریم؛ مردم خودشان باید تصمیم بگیرند و انتخاب کنند.
روحانی گفت: امام و رهبری معظم فرمودند مشارکت حداکثری صورت بگیرد من در جلسهای از ایشان سوال کردم در انتخابات سال آینده هم شما مدنظرتان مشارکت حداکثری است ایشان فرمودند بنده نظرم همان است و مشارکت حداکثری اولین هدف ماست و البته دنبال این هستیم که یک رئیس جمهور صالح یا اصلح انتخاب شود؛ این صحبت را هم به مردم اعلام کردم.
وی با اشاره به لوازم مشارکت حداکثری، اظهار کرد: یکی از این لوازم دولت، به عنوان مجری انتخابات است، در اولین قدم که موقع ثبت نام برای انتخابات بود، من نامهای به وزارت کشور نوشتم و تاکید کردم که عین مرّ قانون عمل کند، بدین صورت که هر کس که طبق قانون ثبت نام کند.
رئیس جمهور افزود: اگر من این دستور را به وزارت کشور نداده بودم و وزارت کشور به آن عمل نکرده بود، حتی دعواهایی در خود وزارت کشور اتفاق می افتاد.
وی با ابراز خرسندی از عمل وزارت کشور به قانون تشریح کرد: دولت در این مرحله مشارکت حداکثری را رعایت و ایستادگی کرد، در مراحل بعدی هم اگر مسئلهای بر عهده دولت باشد، آن را رعایت میکند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت به خاطر شرایط کرونا، از وزارت کشور افزایش تعداد صندوقهای آرا را خواسته، بیان کرد: وزارت کشور، حدود ۱۰ هزار صندوق آرا اضافه کرده است، وزیر کشور در ستاد ملی مبارزه با کرونا، به خاطر حفظ سلامت مردم، پیشنهاد افزایش زمان انتخابات را مطرح کرد که نظر ایشان افزایش ٢ساعتی بود اما در جلسه افزایش ٣ ساعتی زمان انتخابات یعنی از ٧ صبح تا ٢ نصفه شب، تصویب شد.
وی با تاکید بر اینکه دولت، تمام تلاش خود را برای واکسیناسیون، خاموش کردن موج چهارم کرونا و اعتماد مردم برای آمدن به پای صندوق، کرده است، گفت: در ستاد ملی مبارزه با کرونا، تمام تصمیمات ما برای این بود که با موج پنجم کرونا مواجه نشویم.
جان انتخابات، رقابت است
روحانی با اشاره به اینکه برای ما مهم نیست چه کسی رئیس جمهور شود و هرکسی را که مردم صلاح بدانند، انتخاب میشود، اظهار کرد: وظایفی که بر عهده دولت بوده را ما انجام دادیم و تا روز آخر هم انجام خواهیم داد، اما مسئلهای که مهم است، این است که همه باید انتخابات را حس کنند و به پای صندوق رای بیایند.
رئیس جمهور با اشاره به مرحله احراز صلاحیتها، تشریح کرد: این مسئله بر عهده دولت نبود و نهاد مهم شورای نگهبان، وظیفه آن را دارد، البته اینکه مقدمات تصمیمهای شورای نگهبان از کجا میآید و چگونه تصمیمگیری میکنند، در بحث ما نیست چراکه این نهاد، نهاد مستقلی بوده است.
وی ادامه داد: جواب احراز صلاحیتها از سوی شورای نگهبان، عصر روز دوشنبه آمد و شب آن، این اسامی برای ما، شفافتر شد. خیلی از سیاسیون دلمان میخواست که شورای نگهبان فرصت بیشتری برای اضاغه شدن افراد میداد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جان انتخابات، رقابت است و اگر این رقابت از انتخابات گرفته شود، کالبدی بی جان باقی میماند و میافتد، تشریح کرد: رقابتی فشرده انتخابات واقعی را شکل میدهد، به هر حال دولت در این زمینه کار زیادی نمیتوانست انجام دهد.