×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
مهار تورم از مسیر کنترل نقدینگی/ استقراض از بانک مرکزی تورم‌زاست

به گزارش تجارت گردان ،محمدرضا خباز، نماینده پیشین مجلس و کارشناس امور اقتصادی در گفت‌وگوبا ایبِنا درباره موضوع مطرح شده از سوی بانک مرکزی درباره دلیل افت ارزش ریال و رشد تورم در سال‌های ۹۸ و ۹۹ که در نتیجه تبدیل ارزهای مسدودی به ریال و در واقع چاپ پول بوده است، گفت: بدون شک یکی از مهم ترین عوامل تورم افزایش نقدینگی است. به این معنا؛ هر دولتی که موفق به مهار تورم شده، ابتدا نقدینگی تحت اختیار بخش خصوصی را مهار کرده زیرا با تحقق این امر عامل اصلی مبارزه با تورم شکل می‌گیرد.
این نماینده پیشین مجلس در ادامه اضافه کرد: درباره دستیابی به موضوع مورد اشاره انتظار از تمام اقتصاددانان و مدیران اقتصادی کشورکه موارد فوق را مورد نقد قرار می‌دهند، این است، توضیح دهند در صورتی که با همین شرایط موجود در جایگاه تصمیم‌گیری قرار داشتند، چه کاری انجام می‌دادند که نه تنها به دور از آثار منفی بلکه با نتایج مثبت فراوان تری نسبت به تصمیمات موجود، شرایط بهتری ساخته شود؟
وی در ادامه اضافه کرد: موضوع ناراحت کننده در این بین آن است که به نظر می‌رسد، تیم اقتصادی دولت برخی از اوقات با یکدیگر هماهنگ عمل نمی‌کنند و این مسئله سم مهلک به حساب می‌آید. چنانچه راه بهتری در دست است باید ارائه شود، ولی چنانچه غیر از مسائل موجود مسیر دیگری وجود ندارد به خوردن گوشت مرداردر هنگامی که امکان مرگ در اثر گرسنگی برای انسان وجود دارد، اکتفا کنند.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در این رابطه یادآور شد: اقتصادی که فروش نفت آن به ۱۰ درصد رسیده و پول آن چند درصد اندک هم به کشور بر نمی‌گردد، درآمدهای دیگر هم به تبع آن کاهش پیدا کرده، چه باید انجام دهد؟ آیا راه بهتری وجود دارد؟ گاهی شعری گفته می‌شود که سرآینده در قافیه آن گیر می‌کند.
خباز درباره این گفته بانک مرکزی که مطرح کرده در برابر خواست چاپ پول مقاومت به خرج خواهد داد، ابراز کرد: چاپ پول بدون پشتوانه نباید صورت گیرد، هر کسی که الفبای اقتصاد بلد باشد این موضوع را متوجه می‌شود زیرا پول بدون پشتوانه پایه پولی را افزایش می‌دهد و تورم را با رشد روبرو می‌سازد، اما گاهی مواقع برای اداره کشور این اجبار وجود دارد. به این معنا؛ دلارهای نفت در دیگر کشورها به دلیل نپذیرفتن پالرمو و CFT و تحریم‌ها آزاد نیست و شرایط بسیار سختی حاکم شده است.
این کارشناس امور اقتصادی در ادامه افزود: چنانچه ارزها وارد کشور شود، یک دفعه همه در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد و مقاومت هم باید برای حل مشکلات کشور صورت گیرد، البته باید به این نکته اشاره کرد که استقراض از بانک مرکزی مضر است، اما باید جایگزینی برای آن وجود داشته باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.