مهم‌ترین اقدامات بانک مرکزی در سال ۹۹

به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر همتی در گفت و گوی تلویزیونی به مناسبت آغاز سال جدید شمسی با مرور شرایط سخت اقتصادی چندسال اخیر گفت: از سه سال گذشته که فشار حداکثری بر اقتصاد کشور اعمال شده است، بانک مرکزی با تمام توان و با مدیریت صحیح، منابع محدود ارزی کشور را مدیریت کرد و نیازهای ارزی را پاسخگو بوده است.
وی افزود: به مردم اطمینان می دهیم که برای سخت ترین شرایط نیز بانک مرکزی آمادگی کامل دارد.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به انتظارات و توقعات سایر سازمان‌ها و مسئولان از بانک مرکزی گفت: انتظار از بانک مرکزی هم از جانب ارز و هم از سمت ریال فراوان است اما باید به محدودیت‌های ارزی ونیز مضرات بسط ریال توجه شود؛ البته این انتظار ارزی نیز از زمانی که منابع ارزی فراوان بوده است و بانک مرکزی سالانه بیش از ۵۰ میلیارد دلار درآمد ارزی داشته، ایجاد شده است و این محلِ انتقاد است.
وی افزود: حتماً باید به فکر افزایش ذخایر ارزی بانک مرکزی در سال‌های قبل می‌بودیم و حالا هم باشیم و برای دستیابی به این هدف تلاش می‌کنیم.
همتی با تاکید بر اینکه تصمیمات اتخاذ شده بانک مرکزی در چارچوب قانون انجام می‌گیرد، افزود: بانک مرکزی به هیچ عنوان با سفارش و توصیه خارج از روال قانونی عمل نمی‌کند.
همتی با بیان اینکه درآمد ارزی کشور در سال ٩٩ نسبت به سال ۹۸ یک نهم شده است، افزود: اما علیرغم این محدودیت به دلیل مدیریت صحیح منابع، نقشه و توطئه دشمن به منظور فروپاشی اقتصاد به شکست انجامید ومهم‌ترین خبری که اخر سال ۹۹ شنیدم اعتراف نماینده امریکا به شکست فشار حداکثری بود.  رئیس کل بانک مرکزی با تشکر از پرسنل خدوم شبکه بانکی در دوران کرونا و سایر اوقات سخت تاکید کرد: مسئولان بانک‌ها باید حداکثر مدیریت ونظارت را برای ارائه خدمات بهتر به مردم در این شرایط به عمل آورند. وی گفت: اولین دستاورد و خدمت شایان، سیاست گذاری نوین بانک مرکزی است که نمونه آن عملیات بازار باز می باشد و به صورت وسیع عملیاتی شده است. دوم راه اندازی سامانه های پرداخت الکترونیکی بوده است که روزانه ۱۵۰ میلیون تراکنش شتاب و ۴٠٠ میلیون تراکنش بین بانکی و درون بانکی بر این اساس انجام می گیرد. و مبلغ روزانه تراکنش شتاب به ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و سوم مدیریت درست منابع  محدود ارزی با توجه به تقاضای گسترده بوده است. رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به تخصیص و تامین ارز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تخصیص و تامین ارز دیگر توسط فرد انجام نمی‌گیرد بلکه به صورت سیستمی ارز تامین می شود.
وی افزود: وزارت صمت با همراهی وزارتخانه های کشاورزی و بهداشت و سایرین تعیین کننده تخصیص است و بانک مرکزی تنها بر اساس اولویت‌ها تعیین شده این وزارتخانه و بطور سیستمی اقدام می کند.
وی تقویت قدرت خرید مردم را یکی از مهمترین دغدغه های بانک مرکزی دانست.

فتحنایی

Recent Posts

راهبرد جدی گروه کشتیرانی در حمایت از ساخت داخل/ تأمین بیش از ۳۰۰ میلیون دلار از نیاز‌های گروه از توان تولید داخل کشور

معاون توسعه ناوگان گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با گرامی‌داشت یاد و خاطره رئیس‌جمهور شهید…

4 ساعت ago

بازدید مدیرکل صمت استان فارس از فولاد اقلید پارس

حمیدرضا ایزدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس امروز دوشنبه ۷ خردادماه، با حضور…

5 ساعت ago

با همت پتروشیمی زاگرس برای اولین بار در کشور بزرگ‌ترین رویداد نوآورانه بین المللی صنعت پتروشیمی برگزار شد

برای اولین بار در کشور بزرگ‌ترین رویداد نوآورانه بین المللی صنعت پتروشیمی در مجتمع اقامتی…

21 ساعت ago

لیست مراکز درمانی طرف قرارداد شرکت بیمه ملت برای بیمه‌شدگان صندوق بازنشستگی کشوری اعلام شد

شرکت بیمه ملت برای تسهیل دسترسی بازنشستگان عزیز صندوق بازنشستگی کشوری، لیست مراکز درمانی طرف…

21 ساعت ago

رشد گل گهر در حوزه مدیریت تولید

ثبت رشد ۱۷.۸ درصدی تولید در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در سال گذشته…

21 ساعت ago

بهره برداری از طرح بازو‌های بارگیری آمونیاک مایع مجتمع صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان

با تلاش متخصصان داخلی، طرح بازوهای بارگیری آمونیاک مایع در پتروشیمی مسجدسلیمان به بهره برداری…

21 ساعت ago