×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
موج دوم هجوم ملخ صحرایی آغاز شد/ سطح مبارزه به یک میلیون هکتار می‌رسد

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، علی بابعلی رئیس برنامه ریزی مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات در گفت وگو با میزان در خصوص شروع فاز دوم مبارزه با ملخ‌ صحرایی اظهار کرد: از ابتدای اسفند ماه امسال فاز دوم هجوم و مبارزه با ملخ‌های صحرایی در استان‌های خوزستان، هرمزگان و جنوب فارس آغاز شده است.
وی افرود: این دسته از ملخ، نابالغ و بالدار هستند که به منظور تغذیه از گیاهان به مراتع سرسبز هجوم می‌آورند و دوران بلوغ خود را طی می‌کنند.
رئیس برنامه ریزی مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات بیان کرد: ملخ‌ها پس از تغذیه از مراتع سرسبز کشور، اقدام به جفت گیری و تخم ریزی می‌کنند که در این صورت شرایط سخت‌تر و سطح مبارزات افزایش می‌یابد.
بابعلی ادامه داد: مبارزه با اینگونه از ملخ‌ها فقط در هنگام تاریکی هوا امکان پذیر است چراکه آن‌ها پس از طلوع آفتاب شروع به پرواز می‌کنند و مبارزه غیر ممکن می‌شود.
وی تصریح کرد: از ابتدای هفته جاری مبارزه با موج دوم هجوم‌ها آغاز شده که در این مدت حدود هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع کشور پاکسازی شده اند.
رئیس برنامه ریزی مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات خاطر نشان کرد: موج اول هجوم ملخ صحرایی از آبان ماه آغاز و تا بهمن ماه ۹۸ ادامه یافت، سطح مبارزه به ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار رسیده بود که در مجموع از ابتدای هجوم ملخ صحرایی تاکنون بیش از ۹ هزار هکتار مبارزه صورت گرفته است.
بابعلی با اشاره به تخصیص منابع و تجهیزات مطرح کرد: پیش از شروع موج دوم، هجوم سطح گسترده‌ای از ملخ صحرایی را به کمک هشدار‌های سازمان فائو پیش بینی کرده بودیم و در همین راستا سازمان برنامه و بودجه ۲۰ میلیارد تومان منابع به متولیان مبارزه با آفات تخصیص داد.
وی ابراز کرد: سازمان حفظ نباتات در تلاش است تا از منابع مالی به صورت بهینه استفاده کند، اما طبق پیش بینی‌های این سازمان و هشدار‌های سازمان فائو، سطح مبارزه در موج دوم تا اواخر اردیبهشت ماه ۹۹ به یک میلیون هکتار خواهد رسید که در این صورت به منابع مالی بیشتری نیاز داریم.
رئیس برنامه ریزی مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات افزود: در نوبت امسال به نظر می‌رسد که سطح مبارزه با ملخ صحرایی نسبت به سال‌های گذشته افزایش بی سابقه‌ای داشته باشد.
بابعلی اظهار کرد: گسترش سطح مبارزه در مقایسه با سال‌های گذشته به این دلیل است که در بهار سال ۹۹ میزان بارش و رطوبت هوا در مناطق جنوبی افزایش پیدا می‌کند و در همان زمان مراتع حاشیه دریای سرخ خشک و کم بار می‌شوند و در نتیجه شاهد هجوم ملخ صحرایی به مراتع سرسبز ایران می‌شویم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.